Gümrük Ve Ticaret Bakanlığı 763 Memur Alımı 21 Ekim - 31 Ekim
-
Osym takvimi aciklamis kpss yine mayis da alan da. Öğretmenlerse yine temmuzda
-
Yani puanlarımızı 16 hazirana kadar kullanabieceğiz.
-
@Fabrizio aynen
-
@Fabrizio 2017 KPSS sonucu açıklanana kadar ilan edilen tüm alımlarda bu seneki puanı kullanabilirsiniz.tabi alım gelirse:(
Eğer ki bir mağduriyet olacaksa geçerlilik süresini 2 yıla çıkaracaklarını düşünüyorum... yani aaa arkadaşlar siz 1,5 sene kurum sınavı,KPSS ye hazırlandınız ama biz bu sene o puanınızla hiç alım yapmayacağız çok pardon diyemez heralde! -
@celiktencere arkadaşım sorun çok mantıklı bilen biri cevap versin diye yeniden kopyalıyorum
-
Arkadaşlar "2016 yılı KPSSP3 puanı ile merkezi yerleştirme sonucu B grubuna ait herhangi bir kadro veya pozisyona yerleştirilen adaylar (Ataması yapılanlar veya yerleştirildiği halde ilgili kuruma başvurmayanlar) başvuramazlar. Söz konusu adayların atamaları yapılmayacaktır." İbaresi biraz kafamı karıştırdı.
Biz şimdi gtb ye başvurursak 2016/2 Merkezi atama kadrolarına başvuramıyor muyuz? Kadro yakmak amaçlı sormuyorum. Eğer aralıktaki merkezi alıma başvuramıyorsak;
Mesela 90 üstü bir puanım var.. Ve gümrükte çalışmayı bayağı istiyorum. Örneğin ben gümrüğe başvurdum. Mülakat tarihleri 12 aralık - 6 ocak arası yazıyor. Benim mülakatım 12 aralık. 21 aralıkta da merkezi kadrolar var. Merkezi kadrolarda atanmamı garanti gördüğüm kadrolar var ve tercih yapamıyorum gümrüğe başvurduğum için. (doğru anladıysam). Ocak sonu mülakat sonuçları açıklandı mülakatla elendim diyelim. Eğer aralıkta kadrolara tercih yapamıyorsak gümrüğe başvurmak bir kumar oluyor. Doğrumu anlamışım.
Yoksa cümlede kastedilen merkezi alımda tercih yapabiliyoruz fakat merkeziden atanırsak gümrük hakkımız yanıyor demek mi istemişler..Çünkü ".....merkezi yerleştirme ......(Ataması yapılanlar veya yerleştirildiği halde ilgili kuruma başvurmayanlar) başvuramazlar." ibaresi yazıyor henüz merkezi atama olmadı ki başvuramasın. biraz kafam karıştı şimdiden teşekkürler (@celiktencere )
-
2014 önlisans kpss puanı olanlar başvuru yapabilir mi
-
@Feyza-Çalt hayır
-
@guyan-gelmiş peki bişey merak ettim bu konuda sanırsam biraz cahılim gümrük alımlarına sadece lisanslar mı başvuruda bulunabiliyor
-
@Feyza-Çalt evet
-
@guyan-gelmiş teşekkürler
-
Muhafazaya 76 ile basvurcam inş
-
@benkimim şimdi şöyle bence bu merkezi alımda tercih yapıp yerleşen olursa gümrüğe geçemez kazansa da yerleştirilmesi yapılmaz demek istiyor aralıktaki alımlarda tercih yapabiliriz herhangi bi sakınca yoktur heralde ama bence gümrük personel başkanlığının aranıp ilanı açan birimle görüşülmesi gerekiyor anca böyle netleşir bu konu arayıp bilgi alan birisi paylaşırsa cok da mennun oluruz
-
Benim kanaatime göre GTB bize tercihini yap diyor. Ya merkezi alımla atan ya da benim sınavıma başvur. Öyle maymun iştahlı olup hem merkezi atamayla atanayım eğer beğenmezsem GTB ye geçerim diye düşünme diyor ki bence de çok daha adilane bir durum olur
-
@Antimülakat kardeşim bende ilana başvurmayı düşünüyorum. Yalnız rotasyon olmayanların içinde maaşı yüksek olana başvurmayı düşünüyorum. Bu iletiye kadar tüm yazılanları okudum. Tüketici hakem heyeti raportörü sanırım benim istediklerim arasında en yüksek maaşlı personel.(İlk sayfalarda 2900-3000 yazmışsın.) Lakin kararsız kaldım cevap verirseniz çok ihya olurum.
-
Arkadaşlar p3 puanım 89.6 A grubu puanlarım daha yüksek. Maaşları okudum da A grubundan neredeyse daha iyi sizce buna konsantre olmalı mıyım ?
-
@dbrtyl evet Raportörlük maaşlarının 2800-2900 tl civarında olduğunu biliyorum. Rotasyon yok ancak il tercihini siz yapmıyorsunuz yine kura ile atamanız yapılıyor.
-
@Antimülakat sadece merkez memur ve programcı kura ile gitmiyor yanlış hatırlamıyorsam diğerleri hep kura ile değil mi ? Bİr de tayin durumu nasıl Raportürlüğün yani çakılı kadro değil zannedersem ?
-
@canaycan kardeş doğru söylüyorsun ama bu mevzu kadro yakmakla ilgili değil çünkü atanıp da gitmeme gibi bir şey yok , bu yüzden gümrüğe başvuran herkesi ilgilendiren mühim bi mesele,
kısaca; gümrüğe başvurursak, başvuru tarihinden sonra olan 2016/2 merkezi atamada tercih hiç mi veremiyoruz? yoksa merkezi atamada tercih verebiliyoruz ama merkezi atamadan atanırsak daha önceden başvurduğumuz gümrük hakkımız mı yanıyor.
-
@celiktencere bence çok güzel bir noktaya değindin. Kurumu arasan doğru düzgün cevap vermezler şimdi de.