Gümrük Ve Ticaret Bakanlığı 763 Memur Alımı 21 Ekim - 31 Ekim
-
@ACAGRIGUNES Memurluktan başka bir memurluğa istifa edip geçemezsin, istifa edersen 6 ay memur olarak başka bir yerde görev yapamazsın.. Geçmenin tek yolu muvafakat ama gümrük başka bir B grubu memurluğa muvafakat vermiyor... Yani şimdilik gümrüğe yerleşiyim daha sonra merkezi atamadan başka bir yere geçerim diye düşünenler öyle bi hayale kapılmasın
muvafakat alamazlar.. A grubu yerleşirsen başka.. muvafakat alır geçersin.. -
@ACAGRIGUNES kardeşim osmanın da dediği gibi memurluktan istifa sonrası tekrar memur olabilmenin bir takım şekli şartları var:
Devlet memurunun istifa etmesine 657 sayılı Kanun "Çekilme" demektedir. Ve çekilme de, bu Kanunun 94'üncü maddesinde ele alınmıştır.
"Madde 94 - Devlet memuru bağlı olduğu kuruma yazılı olarak müracaat etmek suretiyle memurluktan çekilme isteğinde bulunabilir. (Ek ibare: 31/07/1970 - 1327/ 75 md.) Mezuniyetsiz (izinsiz) veya kurumlarınca kabul edilen mazereti olmaksızın görevin terk edilmesi ve bu terkin kesintisiz 10 gün devam etmesi halinde, yazılı müracaat şartı aranmaksızın, çekilme isteğinde bulunulmuş sayılır.
Çekilmek isteyen memur yerine atanan kimsenin gelmesine veya çekilme isteğinin kabulüne kadar görevine devam eder. Yerine atanan kimse bir aya kadar gelmediği veya yerine bir vekil atanmadığı takdirde, üstüne haber vererek görevini bırakabilir.
Olağanüstü mazeretle çekilenler, üstüne haber vermek şartıyle bir ay kaydına tabi değildirler"
Bu maddeye göre devlet memurları, çekilme isteğinde (istifa etme) bulunabilir. İki durum vardır. Birincisi, çekilme isteğinin yazılı olarak başvurulmak suretiyle yapılması ve bunun kabul edilmesi veya yerine bir kimsenin atanması; İkincisi ise buna hiç uymaksızın görevin terk edilmesidir. Görevin haber verilmeden terk edilme halinin 10 gün sürmesi halinde memur çekilmiş sayılmaktadır.
Birinci durum usulüne uygun istifa şekli, ikinci durum ise usulüne uygun olmayan istifa şekli olarak tanımlanmaktadır. Bu ayrım sadece memurluğa dönüş süresini etkilemektedir.
Çekilen veya çekilmiş sayılan memurun yeniden eski görevine dönmesi ise 657 sayılı Kanunun 97'inci maddesinde düzenlenmiştir. Madde şu şekildedir:
Madde 97 - (Değişik madde: 29/11/1984 - KHK 243/17 md.)
Memurlardan mali ve cezai sorumlulukları saklı kalmak üzere;
A) 94 üncü maddenin 2 nci ve 3 üncü fıkrasına uygun olarak memuriyetten çekilenler altı ay geçmeden,
B- Bu Kanuna göre çekilmiş sayılanlar ile 94 üncü maddenin 2 nci fıkrasına uymadan görevlerinden ayrılanlar bir yıl geçmeden,
C) 95 inci maddede yazılı zorunluluklara uymayanlar 3 yıl geçmeden,
D) 96 ncı maddeye aykırı hareket edenler hiçbir surette,
Devlet memurluğuna alınamazlar.
Bu maddeye göre;
1- Usulüne uygun istifa edenler (yani yazılı olarak başvurduktan sonra başvurularının kabul edilmesini veya yerine bir memur atanmasını bekleyenler) 6 ay boyunca,
2- Usulüne uygun istifa etmeyenler yani çekilmiş sayılanlar 1 yıl boyunca (Çekilmiş sayılma hali dört tanedir:
a-Başka bir yerdeki göreve atananlardan 62. maddede belirtilen sürelerde görevlerine başlamayanlar,
b- Yurtdışına gönderilmiş olup, görevlerinin bitiminde süresi içinde işe başlamayanlar,
c- Kadrosu kaldırılmış olup, başka bir memuriyete atanmış olanlardan süresi içinde görevine başlamayanlar,
d- Aylıksız izin süresinin bitiminden önce mazeretini gerektiren sebebin kalkması halinde göreve başlanılmayanlar veya aylıksız izin süresinin bitiminde görevine dönmeyenler,
e- Görevi terk edip bu terki 10 gün devam edenler)
3- Devir ve teslim ile yükümlü olanlar, bu işlemlerin sonuna kadar görevlerini bırakamazlar. Buna uymayanlar 3 yıl boyunca,
4- Olağanüstü hal, sıkıyönetim, seferberlik ve savaş hallerinde veya genel hayata müessir afetlere uğrayan yerlerde çalışmakta olup, yerine birisi atanana kadar görevde kalması gerekirken buna uymayanlar hiçbir surette, hem daha önce çalıştığı kurumda hem de diğer kamu kurumlarında memur olarak çalışamaz.
-
@Antimülakat Gümrük Ve Ticaret Bakanlığı 763 Memur Alımı 21 Ekim - 31 Ekim içinde söyledi:
@ACAGRIGUNES kardeşim osmanın da dediği gibi memurluktan istifa sonrası tekrar memur olabilmenin bir takım şekli şartları var:
Devlet memurunun istifa etmesine 657 sayılı Kanun "Çekilme" demektedir. Ve çekilme de, bu Kanunun 94'üncü maddesinde ele alınmıştır.
"Madde 94 - Devlet memuru bağlı olduğu kuruma yazılı olarak müracaat etmek suretiyle memurluktan çekilme isteğinde bulunabilir. (Ek ibare: 31/07/1970 - 1327/ 75 md.) Mezuniyetsiz (izinsiz) veya kurumlarınca kabul edilen mazereti olmaksızın görevin terk edilmesi ve bu terkin kesintisiz 10 gün devam etmesi halinde, yazılı müracaat şartı aranmaksızın, çekilme isteğinde bulunulmuş sayılır.
Çekilmek isteyen memur yerine atanan kimsenin gelmesine veya çekilme isteğinin kabulüne kadar görevine devam eder. Yerine atanan kimse bir aya kadar gelmediği veya yerine bir vekil atanmadığı takdirde, üstüne haber vererek görevini bırakabilir.
Olağanüstü mazeretle çekilenler, üstüne haber vermek şartıyle bir ay kaydına tabi değildirler"
Bu maddeye göre devlet memurları, çekilme isteğinde (istifa etme) bulunabilir. İki durum vardır. Birincisi, çekilme isteğinin yazılı olarak başvurulmak suretiyle yapılması ve bunun kabul edilmesi veya yerine bir kimsenin atanması; İkincisi ise buna hiç uymaksızın görevin terk edilmesidir. Görevin haber verilmeden terk edilme halinin 10 gün sürmesi halinde memur çekilmiş sayılmaktadır.
Birinci durum usulüne uygun istifa şekli, ikinci durum ise usulüne uygun olmayan istifa şekli olarak tanımlanmaktadır. Bu ayrım sadece memurluğa dönüş süresini etkilemektedir.
Çekilen veya çekilmiş sayılan memurun yeniden eski görevine dönmesi ise 657 sayılı Kanunun 97'inci maddesinde düzenlenmiştir. Madde şu şekildedir:
Madde 97 - (Değişik madde: 29/11/1984 - KHK 243/17 md.)
Memurlardan mali ve cezai sorumlulukları saklı kalmak üzere;
A) 94 üncü maddenin 2 nci ve 3 üncü fıkrasına uygun olarak memuriyetten çekilenler altı ay geçmeden,
B- Bu Kanuna göre çekilmiş sayılanlar ile 94 üncü maddenin 2 nci fıkrasına uymadan görevlerinden ayrılanlar bir yıl geçmeden,
C) 95 inci maddede yazılı zorunluluklara uymayanlar 3 yıl geçmeden,
D) 96 ncı maddeye aykırı hareket edenler hiçbir surette,
Devlet memurluğuna alınamazlar.
Bu maddeye göre;
1- Usulüne uygun istifa edenler (yani yazılı olarak başvurduktan sonra başvurularının kabul edilmesini veya yerine bir memur atanmasını bekleyenler) 6 ay boyunca,
2- Usulüne uygun istifa etmeyenler yani çekilmiş sayılanlar 1 yıl boyunca (Çekilmiş sayılma hali dört tanedir:
a-Başka bir yerdeki göreve atananlardan 62. maddede belirtilen sürelerde görevlerine başlamayanlar,
b- Yurtdışına gönderilmiş olup, görevlerinin bitiminde süresi içinde işe başlamayanlar,
c- Kadrosu kaldırılmış olup, başka bir memuriyete atanmış olanlardan süresi içinde görevine başlamayanlar,
d- Aylıksız izin süresinin bitiminden önce mazeretini gerektiren sebebin kalkması halinde göreve başlanılmayanlar veya aylıksız izin süresinin bitiminde görevine dönmeyenler,
e- Görevi terk edip bu terki 10 gün devam edenler)
3- Devir ve teslim ile yükümlü olanlar, bu işlemlerin sonuna kadar görevlerini bırakamazlar. Buna uymayanlar 3 yıl boyunca,
4- Olağanüstü hal, sıkıyönetim, seferberlik ve savaş hallerinde veya genel hayata müessir afetlere uğrayan yerlerde çalışmakta olup, yerine birisi atanana kadar görevde kalması gerekirken buna uymayanlar hiçbir surette, hem daha önce çalıştığı kurumda hem de diğer kamu kurumlarında memur olarak çalışamaz.
Hocam ünvan değişikliği sınavına girmek için kaç yıl beklemek gerekiyor? Zorluk çıkarıyorlar mı geçişlerde?
-
@cause yükselme sınavlarının şartları var. O şartları sağladığın vakit, kurumun yükselme sınavı açmasını bekleyeceksin. Açtığında da müracaat edip sınava katılabiliyorsun.
-
@yağmurzamanı Gümrük Ve Ticaret Bakanlığı 763 Memur Alımı 21 Ekim - 31 Ekim içinde söyledi:
Arkadaşlar eşim esnaf, dükkan işletiyor. Benim 86,7 puanım var ama sırf rotasyon var diye muayene yazmaktan vazgectim, raportörlük yazarsam, eş durumundan yararlanabilir miyim? Yani direkt kura dışı kalıp bulunduğum ile atamam olur mu kazanmam durumunda? Bi de diyelim ki eş durumundan yararlanamadim, herhangi bir ile atanırsam, ne kadar süre sonra tayin isteyebilirim eşimin yanına? Cvplarsanız cok memnun olurum, tesekkürler
@Antimülakat bilginiz dahilinde benim soruma da cvp verir misiniz rica etsem?
-
19/4/1983 tarihli ve 83/6525 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına İlişkin Yönetmeliğin 14 üncü maddesinin birinci fıkrasının (d) bendi ile ikinci fıkrasında yer alan "kesintisiz son üç yıl" ibareleri "başvuru tarihi itibarıyla son iki yıl içinde 360 gün" şeklinde değiştirilmiştir.
Başlangıçta eş durumu mazeretinizi dikkate alıp almayacaklarından emin değilim ancak, Gtb'de eş durumu mazaret bildirimleri Şubat ayında yapılıyor ve Haziran ayında sonuçlanıyor. Eşiniz son 2 yıl içerisinde 360 gün sigorta primi yatırmış ise ona tabi olarak tayin isteyebilirsiniz. O an itibariyle kesintisiz olarak çalışmaya devam ediyor olamalı.
-
MADDE 13 (1) Özürlerin belgelendirilmesi aşağıda belirtilen esaslara göre yapılır.
a) (A) Özür grubuna dayanarak memurun yer değiştirme veya yerinde kalma talebinde bulunabilmesi için; kendisinin, eşinin veya kanunen bakmakla yükümlü olduğu kimselerden veya birinci derece yakınlarından birinin, memurun bulunduğu yerde tedavi imkânının bulunmadığının veya görev yerinin değişmesi halinde tedavi imkânının ortadan kalkacağının Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına İlişkin Yönetmeliğin 13 üncü maddesinde belirtilen hastanelerden alınacak heyet raporu ile belgelendirilmesi gerekir.
b) (B) Özür grubuna dayanarak personelin yer değiştirme talebinde bulunabilmesi için; eşinin 217 sayılı Devlet Personel Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnameye tabi bir kurumda memur olarak çalıştığının; yerinde kalma talebinde bulunabilmesi için ise; eşinin anılan Kanun Hükmünde Kararnameye tabi bir kurumda memur olarak çalıştığının ve atandığı hizmet alanında eşinin kurumunun veya durumuna uygun bir görevin bulunmadığının, görev yeri belgesi ve evlilik durumunun da vukuatlı nüfus kayıt örneği ile belgelendirilmesi gerekir.
c) Eşleri 217 sayılı Devlet Personel Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname kapsamına giren bir kurum veya kuruluşta statüsüne bakılmaksızın kamu görevlisi olup, personelin görev yaptığı yerde teşkilatının bulunmaması veya başka yerde istihdamının mümkün olmaması gibi nedenlerle bulunduğu yerde çalışma zorunluluğu olduğunu belgelendirenlerin, atanma veya yerinde kalma talepleri de Kurulca eş durumu mazereti kapsamında değerlendirilir.
(2) Eş durumuna dayalı olarak yapılacak atama ve nakilde:
a) Eşlerden her ikisinin de Bakanlıkta görevli olması halinde;
-
Sırasıyla unvan, hizmet puanı, kazanılmış hak aylığına esas derece ve kademesi bakımından daha aşağıda bulunanın görev yeri yukarıda bulunana bağlı olarak değiştirilir.
-
Eşlerden biri yer değiştirmeye tabi değilse; yer değişikliği ilgili birimle koordine edilerek gerçekleştirilir.
b) Eşi 217 sayılı Kanun Hükmünde Kararname kapsamına giren bir kurum veya kuruluşta memur veya kamu görevlisi olarak çalışanların atama ve nakilleri, unvan düzeyi ve pozisyonları da dikkate alınarak ilgili kurumla koordine edilerek yürütülür.
-
-
@Antimülakat çok teşekkür ederim, herşeyi göze alıp tercihimi yapıcam, merkeziden atanırım diyodum ama malum ülke karışık ve atamaların ne olacagı belirsiz, hayırlısı olsun diyelim
-
@yağmurzamanı önemli değil, umarım eş durumunuzu dikkate alıp, sizi hiç kuraya dahil etmeden eşinizin yanına atamanızı gerçekleştirirler. Bu sene Rotasyona tabi olup başka ile tayinleri çıkan memurlardan, eşleri özel sektörde çalışan ve 2 yıl içinde 360 gün prim yatırılmış olan kişiler bulundukları ilde kaldılar. Bunu da belirteyim.
-
@Antimülakat eşim bikac yıldır bağkur primi yatırıyor her ay, dükkan kendi adına olduğu için işveren konumunda, rotasyon bize uymadıgı icin muayene yazmıcam, hani olur da eş durumumu dikkate almazlarsa diye risk almak istemiyorum. Cok sagolun yardımlarınız için, ola ki raportörlük kazanırsam ve başka il olursa en kötü ihtimalle asaletimi aldıktan sonra tayin isteyebilirim diye düsünüyorum, bakalım nasip artik, tekrar tesekkürler
-
@maliyeci80 benim de 81,96 hocam. muhafaza yaştan dolayı olmuyor. en fazla alım düz memurlukta olduğu için onu yazacağım. fazla şansımız yok malesef:))
-
Neden kimse dönersermaye memur hakkında bilgi vermiyo
-
MUHAFAZA MEMURLARI
BOY ÖLÇÜMÜ NASIL YAPILIYOR
İKİ HASTENEDE ÖLÇTÜM
Biri →1 yedi 4 çıktı
Diğer hastane 171 çıktıÇok üzüldüm ya lütfen help
-
@yigido valla kardeşim kiritikmiş, tahminim biraz düşük ölçüyorlar diye biliyorum, senin nasıl olur bilemedim. Puanın muhafazaya yetiyorsa başvurmaktan başka şansın yok, neticeyi de buraya yazarsın artık.
-
@Antimülakat hocam puanım 81,86
Ne yapmam gerek sizce
İkö hastanede ölçüm yaptım 3 cm farklı.çıktı başına böyle bir sey gelmis yaşayan ölçümler nasıl olur -
@yigido valla kardeşim puanın kritik, yönlendirme yapmamak adına kararına saygı duyuyorum. Ölçümlerde boyun kaç çıkar inan bilmiyorum, tek bildiğim o konuda titiz davranıldığı. Bayan bir tanıdığım 1.63 boyu ile şansını denedi, ölçümden sonra, mülakata almadan gönderdiler.
-
86.4 puanim var ama muhafaza ile 200 kisilik memurluk arasinda kararsizim. Genel olarak bayan icin muhafazayi uygun bulmuyorlar ama siz ne dusunuyosunuz bu konuda
-
Herkese merhaba . p3 puanım 79,5 . Rotasyonlu bir kadroyu yazmaktansa risk budur diyorum ve il ticaret memurluğu yazmayı düşünüyorum. Gelmez diye düşünüyorum ama olur da gelirse kura ile atandığım yerde zorunlu çalışma sürem kaç yıl ? Bu süreyi tamamlayanlar istedikleri il için atama isteyip rahatça geçebilir mi? Şimdiden teşekkürler..
-
Umarım, sorularınızın büyük kısmına cevap olur arkadaşlar.
-
@instamemuradayı hocam kimileri il ticaret 2100 maaş alıyor diyor şimdi bunlar kesin maaşlar mı