Gümrük Ve Ticaret Bakanlığı 763 Memur Alımı 21 Ekim - 31 Ekim
-
@Antimülakat hocam bir kere daha sormuştum ama tem netleştiremedik. ben şırnakta polis memuruyum eşim taşra için mülakata girecek Allah nasip eder kazanırsa eş durumundan şırnak a mı gelir. buranın durumu malüm barınma bile sıkıntı o yüzden buraya gelmesini istemiyorum başka bir doğu iline atanırsa bende eş durumundan yanına giderim. bu kura nasıl olacak eş durumu olanlar kuradan muaf mı olacak yoksa bi yer gelecek kurada gelen yer yerıne şırnaka mı gelecek.
-
Arkadaşlar mülakata girenler var mı neler soruldu yardımcı olabilir misiniz
-
@bedbin hocam konu spesifik olmuş. Gerçekten söylediklerim net olmayacak ama bir öngörüde bulunayım sizin için. Eğer eşiniz kazanır ve sizin şırnakta çalıştığınızı beyan eder ise kuraya sokmadan direk yanınıza gönderirler.
İkinci durum eşiniz eş durumu tayin talebinde bulunmadan kuraya katılır ve başka ile tayini çıkarsa ve siz tayin talebinde bulunursanız bu durum kurumunuzun eşinizin yanına sizi göndermesine bağlıdır. Burada Gtb için bir durum söz konusu olmuyor.
-
Muhafaza memurluğu için sizce çalışabilmesi en iyi yerler sizce neresi olabilir hem @Antimülakat hem de diğer arkadaşlar..Yardımcı olursanız sevinirim gerçekten en azından bir kaç il örneği verirseniz hoş olur..şimdiden teşekkürler
-
@gokhan hocam iç bölgelerde her yerde çalışılabilir. Hava limanları da dahil olmak üzere çok aşırı sıkıntı çekmezsiniz ancak kapılarda sıkıntılar öyle genelleyelim.
-
Arkadaşlar taşra memurluğu için rotasyon kaç yılda bi yapılıyor
-
@hevidar bildiğim kadarıyla Gümrük 5 hizmet bölgesine ayrılıyor ve her hizmet bölgesi için zorunlu görev süresi değişiyor.
5. hizmet bölgesi için---> 3 yıl
4. hiz. böl.--->4 yıl
3. hiz. böl.---->5 yıl
2. hiz böl.---->7 yıl- hiz.böl.----->8 yıldır.
@Antimülakat hocam siz ne dersiniz bu konu hakkında.
- hiz.böl.----->8 yıldır.
-
Bölgeler böyle mevcut halde. Bakanlık bölge belirlemesinde her ne kadar ulaşım, ekonomik ve sosyo kültürel durumu dikkate aldık dese de aynı bölgedeki kentler arasında ciddi dengesizlikler var. Kaş 4. bölgede olmasına rağmen Kemer'in 3. bölgede olması, Finike ile Kars'ın, Datça ile Gaziantep'in aynı bölümde olması gibi.
Peki bölgelerin ne özelliği var? Neye göre bu bölgelere gidiyoruz? Ne kadar kalıyoruz?
Her bölgenin belli hizmet süreleri var ve bu hizmet süreleri bitince diğer bölgelere açılan kadrolara göre tercih yapılabiliyor. Şu an için:
1. Bölge 8 Yıl
2. Bölge 7 Yıl
3. Bölge 6 Yıl
4. Bölge 4 Yıl
5. Bölge 3 Yıl şeklinde hizmet süreleri var.Yani emekli olana kadar 5 bölgeyi de gezersiniz bir yönetmelik değişikliği olmazsa. İlk atama artık kura usulü yapılıyor. Atandığınız yerde zorunlu süreniz bitince çalıştığınız bölge dışındaki bölgelere tercihlerinizi yaparsınız. Yalnız 5. bölgenin 2 tane istisnası var bu konuda. 1.si eğer 5. bölgedeyseniz 3 yılı doldurduktan sonra isterseniz, bir 3 yıl daha kalma şansınız var. 2. si, 5. bölgede tayin istemek için 3. yılı beklemenize gerek yok. 2. yılın sonunda -kalan 1 senenizi daha sonra tamamlamak kaydıyla- tayin isteyebilirsiniz. Diğer bölgelerde de hizmetinizi 2'ye bölebilirsiniz. Örneğin 3. bölge için 3+3 yıl şeklinde.
Tayin konusunda tercihlerinizde puantaj sistemi vardır. 5. bölgede çalışan biri istediği yere rahatlıkla tayin olabilirken, 1. bölgeyi bitiren kişi %99 5. bölgeye gidecektir 2. seferinde. Örneğin 5. bölgede çalışan biri 3 sene sonunda çalıştığı ile göre 54-60 arası katsayı puanı alır buna öğrenim ve çalışma sürelerinin eklenmesiyle hizmet puanı oluşur tercihini yapar. Oysa 1. bölgede 8 yıl görev yapan birisi 8-12 puan arası bir katsayı ile tercih yapar.
1.BÖLGE
Bursa, İnegöl(Bursa)
Bandırma(Balıkesir)
Eskişehir
Yalova
İstanbul
Kocaeli
Tekirdağ
Çorlu(Tekirdağ)
Çerkezköy(Tekirdağ)
Çanakkale
Biga(Çanakkale)
İzmir.2.BÖLGE
Ankara
Kayseri
Konya
Bodrum (Muğla)
Milas (Muğla)
Edirne
Hatay
Mersin
Adana
Yumurtalık(Adana)
Dikili (İzmir)
Çeşme (İzmir)
Aydın
Kuşadası (Aydın)
Manisa
Denizli
Sakarya
Ereğli (Zonguldak)3.BÖLGE
Aksaray
Karaman
Ürgüp (Nevşehir)
Antalya
Kemer (Antalya)
Alanya (Antalya)
Dalaman (Muğla)
Datça (Muğla)
Fethiye (Muğla)
Marmaris (Muğla)
Ayvalık (Balıkesir)
Marmara Adası (Balıkesir)
Uzunköprü (Edirne)
İpsala (Edirne)
Hamzabeyli (Edirne)
Dereköy (Kırklareli)
Gaziantep
Alaşehir (Manisa)
Antakya
Uşak
Zonguldak
İncirlik (Adana)
Ordu
Ünye(Ordu)
Samsun
Çarşamba (Samsun)
Taşucu (Mersin)4.BÖLGE
Kaş (Antalya)
Finike (Antalya)
Isparta
Mardin
Batman
Şanlıurfa
Yayladağı(Hatay)
Islahiye (Gaziantep)
Afyon
Bartın
Karabük
Malatya
Elazığ
Sivas
Kahramanmaraş
Sinop
Çorum
İnebolu (Kastamonu)
Gökçeada (Çanakkale)
Bozcaada (Çanakkale)
Trabzon
Rize
Giresun
Hopa(Artvin)
Sarp (Artvin)
Kars
Erzurum.5.BÖLGE
Akçakale (Şanlıurfa)
Ceylanpınar (Şanlıurfa)
Mürşitpınar (Şanlıurfa)
Öncüpınar (Kilis)
Çobanbey (Kilis)
Karkamış (Gaziantep)
Cilvegözü (Hatay)
Van,
Kapıköy (Van)
Aktaş (Ardahan)
Türkgözü (Ardahan)
Akyaka (Kars)
Dilucu (Iğdır)
Borualan (Iğdır)
Doğubeyazıt (Ağrı)
Gürbulak (Ağrı)
Esendere (Hakkari)
Yüksekova (Hakkari)
Nusaybin (Mardin)
Habur (Şırnak)
Şırnak
Diyarbakır. -
Çok teşekkürler @Antimülakat @sabırsız
-
@totti bende sizin yaptıgınızı yaptım hocam ama ii yapmadık gibi duruyor forumda da bişeyler yazsaydınız egitimle ilgili diyolar ama ekstra bişey olmadıgı için boş bıraktım (yabancı dil yds sertifika iş tecrübesi gibi şeyler olmadıgı için boş bıraktım) bakalım hakkımızda hayırlısı...
-
@Antimülakat hocam daha once de sotmustum ama kimse cevap vermedigi icin yeniden soruyorum, burada doner sermaye mulakatina kaldim, ayni zamanda myk uzman yardimciligi sonucu bekliyorum ve hala aciklanmadi. Simdi gumrukte mulakati gecersem sonradan myk olumlu aciklanirsa geciste sorun yasar miyim? Myk'daki Daimi isci mevzusu kafami karistirdi da
-
@songoku yani durum biraz ilginç geldi. Gireceğiniz kadro sözleşmeli daimi işçi miydi tama hatırlayamadım eğer öyle ise istifa ederek de geçebilirsiniz öyle de değilse de uzmanlık olduğu için ek göstergenin yüksek olması dolayısıyla geçmenize izin vereceklerdir diye düşünüyorum.
Zaten Gtb deki süreç uzun sürebilir, uzunda sürecektir, diğer kurum neticeyi açıklar o tarihe kadar merak etmeyin.
-
@Antimülakat inşallah açıklanır o zamana dek. Teşekkürler cevap için. Evet daimi kamu işçisi statusundeydi ilk ilan geldiginde tartismistik biz de.
-
@Antimülakat hocam.aday muayene memur maaşları normalinden daha az mıdır.
-
@zaknafein bazı müdürlüklerde yolluk aday memurlara verilmiyor, bazılarında yarım veriliyor yolluk, bazılarında da belli bir yüzdesi veriliyor. Maaş mesai aynıda, yollukta işler değişiyor.
-
Merhaba arkadaşlar forumda yeniyim gtb muhafaza memurluğu mulakatina kaldım . Merak ettiğim konu şu güvenlik soruşturması mülakattan önce mı yapılıyor sonra mı . Aydinlatirsaniz sevinirim
-
@soul hocam normalde mülakat sonrası yapılıyordu ancak 15 Temmuz sürecinden sonra aldığımız bilgilere göre hem öncesinde hem de sonrasında yapılıyor. Gümrükte de bu uygulama olacaktır diye düşünüyoruz.
-
Bugun mulakata girdim
Yatirim harcamalari kalemleri
Heshker ohlin teorisi
Maliye nedir
Ilk dunya kupasi ne zaman -
@semsisemsi bölüm?
-
@AlpEren maliye