TercihiniYap Forum
    • Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kamu Rehber
    • Kategoriler
    • Okunmamış
    • Güncel
    • Popüler
    • Kullanıcılar
    • Gruplar

21-28 Mayıs 2017 Kamu Personeli Seçme Sınavı(KPSS) İstişare Bölümü

KPSS A
    145
    496
    118588
    Daha fazla ileti
    • En eskiden en yeniye
    • En yeniden en eskiye
    • En çok oylanan
    Cevap
    • Yeni başlık oluşturarak cevapla
    Cevaplamak için giriş yapın
    Bu başlık silindi. Sadece başlık düzenleme yetkisi olan kullanıcılar görebilir.
    • BoleynGirl
      BoleynGirl Son düzenleyen: BoleynGirl

Arkadaşlar dün sınav çıkışı üniversiteden bir arkadaşımla karşılaştım. Ayaküstü sohbetimiz sırasında yeni sistemden ve yapılan değişikliklerden haberi olmadığı ortaya çıktı. Uluslararası ilişkiler mezunuyuz ve iktisatla hiç alakamız yok. Ben bir şekilde bu zamana dek az çok iktisatı halletmeye çalıştım yalnız arkadaşım hiç bakmamış bile. Diğer derslere yüklenmiş iktisat açığını kapatmak için. Hukuk, maliye, muhasebe, uluslararası ilişkiler testlerinde 20-22 arası netlere ulaşmış ama dün yeni sistemi anlattım kendisine. Her testten illa ki 1 soru doğru yapmak gerektiğini yoksa diğer çözdüklerinin işe yaramayacağını söyledim. 1 haftada iktisatın neresine çalışılır sizce sırf 1-2 doğru yapmak için? Ben iktisata pek hakim olmadığım için yanlış yönlendirmek istemiyorum. Yapmazsa da diğer çalışmaları boşa gidecek. Lütfen bir yardımcı olun.

Antimülakat 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
      • Antimülakat
        Antimülakat @BoleynGirl Son düzenleyen:

@BoleynGirl hocam burada bir kaç arkadaşımıza daha söyledik. Mikro iktisatta piyasalar: Monopol, oligapol, monopolcü rekabet ve tam rekabet piyasalarının sözel özelliklerini doğru bir şekilde çalışsın. Muhakkak sorular yakalar, bunun dışında Türkiye Ekonomisi notlarını bulabilirse oradan da okuyarak bir kaç soru yakalar.

BoleynGirl 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
        • BoleynGirl
          BoleynGirl @Antimülakat Son düzenleyen:

@Antimülakat Tamamdır teşekkür ederim. Peki bu dediklerinize nereden çalışmak daha mantıklı olur? Çözümlü soru bankasından mı yoksa Yüksel Bilgili tarzı kitaplardan mı?

Antimülakat 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
          • Antimülakat
            Antimülakat @BoleynGirl Son düzenleyen:

@BoleynGirl hocam önce normal konu anlatımlı kaynaklardan çalışsın. Şekiller oturmayabilir ama sözel özellikleri vardır. Her birinde 5-8 madde civarında. Bir de Oligapol piyasasında anlaşmalı ve anlaşmasız oligapol piyasaları var onlara bakabilir. Sonrada soru çözerse sorun çözülür.

BoleynGirl 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
            • BoleynGirl
              BoleynGirl @Antimülakat Son düzenleyen:

@Antimülakat Teşekkürler.

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
              • Ç
                Çetin Son düzenleyen:

Arkadaşlar pelikan denemesi çözen varmı netler kaç civarı zor mu sizcede

Harun Resid 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                • Harun Resid
                  Harun Resid @Çetin Son düzenleyen:

@Çetin ilk denemeyi çözdüm şu an hoşuma gitti güzel sorular var. Bakalım kaç çıkacak

Allah has better for me.

Ç 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                  • Ç
                    Çetin @Harun Resid Son düzenleyen:

@Harun-Resid bitince sonucu yazar mısın kardeşim

Harun Resid 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                    • S
                      siyasetbilimci Son düzenleyen:

Süre den dolayı hukuk soruları daha basit sorulabilir mı dersiniz öncül çok soruyorlardı 30li sistemde

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                      • Harun Resid
                        Harun Resid @Çetin Son düzenleyen:

@Çetin 114,75 çıktı toplam. Muhasebede 1-2 hatalı soru vardı

Allah has better for me.

• H
                          hermonie Son düzenleyen:

Arkadaşlar ben hiç işletme bilmiyorum 1 net yapabilir miyim? Nasıl bir ders içinde iktisat konuları falan var mı? Ne yapmamı önerirsiniz?

odtüsbky 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                          • odtüsbky
                            odtüsbky Rekabet Kurumu @hermonie Son düzenleyen: odtüsbky

@hermonie hiç işletme bilmeden kendime yakın gelen şıkları işaretlemiştim. İşaretlemeleri 15 dakikalık kısa bir zaman diliminde hızlıca okuyarak yapmıştım. Geçen sınav 30 soruda 7 doğru ve 7 yanlışım çıkmıştı. 40 soruda emin olun rahatlıkla işaretleyebileceğiniz 8-10 soru olur. İşletmede 1 net yapabilmek oldukça kolaydır... 2015 KPSS'de ise çok emin olduğum bir soruyu işaretleyerek sadece 1 doğru yapmıştım. 50 dakikanız olacağı için tüm sorulara bakın, cevabından emin olduğunuz en az 4-5 soruyu işaretlerseniz sırtınız yere gelmez 🙂 Benzer durum kamu yönetimi, uluslararası ilişkiler ve çeko testinde de geçerlidir...

H 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 6
                            • N
                              NnN Son düzenleyen:

Dostlar 14 haziranda mı açıklanıyor bilgisi olan var mı?

• H
                                hermonie @odtüsbky Son düzenleyen:

@odtüsbky çoook saolasın 🙏🏻 Kalan günlerimi tekrara ayırmak istiyorum yeni bir şey öğrenmek istemiyorum.

• Antimülakat
                                  Antimülakat Son düzenleyen: Antimülakat

Bende 1 netin yapılabileceğini düşünüyorum. Bütün alan testlerinden doğru yapabilmek için: Maliye, İktisat, Hukuk çalışmak yeterli olacaktır. Her alan testinde bu dersleri barındıran sorular görmek fazlasıyla mümkün. Maliye'de ve İşletme'de İKTİSAT, Kamu Yönetimi ve Uluslararası İlişkiler'de Hukuk, İşletme'de Kamu Yönetimi, Çalışma Ekonomisinde Hukuk, İktisat, İktisat'da Maliye, İstatistik içinde Olasılık soruları şeklinde Matematik. Kesin yapılacak sorular çıkacaktır. Hiç endişe etmeyin.

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 2
                                  • atiba
                                    atiba Son düzenleyen: atiba

Anlamadığım bisey var bu ösym neden kimseye hesap vermez..
                                    Herşeyi kafasına göre yapar. Mesela önceden sınava insanlara 15 dk geç kalma hakkı verirdin artık bırak geç kalmayı daha da önce geleceksin der, geçerli bir sebebi bile yokken.
                                    Gelelim asıl mevzuya Alan sınavlarını eskiden bütün ilerde yaparken, durduk yerde kaldırdı insanları (kaldı ki bu insanlar isssiz) başka illere gitmek durumunda bıraktı.
                                    Hadi bunu böyle yaptın sınava kalmış sadece 3 gün ve sen hala sınav giriş yerlerini açıklamamışsin. Bu insanlar kalacak yer ayarlayacaklar.
                                    Biz öğrenciler sınava 1 dakika geç kalınca bedelini çok ağır öderken onlar kendi hatalarının bedelini hiçbir zaman ödemiyorlar..

eomer 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 5
                                    • eomer
                                      eomer @atiba Son düzenleyen:

@atiba tek ösym değil bence bütün bürokratik kurumlar yaptıklarıyla ya da yapmadıklarıyla ilgili konularda hesap verme mekanizmasını kaybetti. Çünkü bu mekanizmayı işleletecek irade kaybolmaya başladı.

Atçanyurt'tan selam getirdim.

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 4
                                      • F
                                        furkanbey Son düzenleyen:

sizce çok emin olarak yapılan 3 çeko sorusu (ya da istatistik, kamu falan) orada bırakılmalı mı, yoksa 12 tane soru -mantıklı- sallamak da akıl kârı bir iş mi? ne dersiniz dostlar

GG

• S
                                          ShankS Son düzenleyen:

puan hesaplama net var bilirsiniz belki yahu 95 net yapsam ne olur diye bakıyorum 83 falan diyor p48 çok az değil mi

• kilici
                                            kilici Yasaklı Son düzenleyen:

Canı isterse soruları yayınlar canı istemezse yayınlamaz, sınav giriş yerlerini açıklamaz... Rezalet resmen

• 1
                                            • 2
                                            • 16
                                            • 17
                                            • 18
                                            • 19
                                            • 20
                                            • 24
                                            • 25
                                            • 18 / 25
                                            • İlk ileti