İSTATİSTİK MEZUNU KPSS ALAN HAZIRLANANLAR VE KADROLAR
-
@Nolmuyor okuma diyorsunuz yani anladım
-
@eylull okuma demıyorum sen bılırsın karar senın sonra bırsuru ılan gelır benı kotu anma
-
Arkadaşlar kpss konusunda çok yeniyim 2018 için ilk kez hazirlanmayi düşünüyorum 83 yds puanim var alandan mi hazirlanmaliyim ve kac puan aldigim takdirde mulakatlara girme şansım olur,en son yerleşme taban puanimiz kaç..yani en az kaç puan almam lazim ve kpss bizim alanimiz için bir sene harcamaya değer mi,diyelim ki harcadik bir sene sifirdan baslayan biri için yeterli bir zaman mi..bu konularda bilgisi olan beni aydinlatabilir mi buna göre dershaneye yazılacağım.Bir de bahsettiğiniz denkliği nasıl alıyoruz?Ne yapmamiz gerek?
-
Arkadaşlar denklik konusunu tam detaylı bilmiyorum ama istatistik için iibf denkliği çoğu kurum kabul etmiyor. Peki, istatistik bölümü için hangi kurumlar sınav açıyor ve bu sınavlar kaç kişilik oluyor? 1- Son dönemin popüler mesleği olan: Sgk Denetmen Yard. ( 75-100 kişilik istatistik, matematik ve aktüerya mezunlarını alıyor) 2- Gelir Uzman Yardımcılığı ( 3-5 yılda bir ilana çıkmakla birlikte istatistik, matematik, endüstri mühendisliği bölümü mezunları için 100-200 kişi arasında ilana çıkılıyor) 3- Tüik ( Atamalarini bazı dönemlerde çoğunu istatistikcilerden alır, bazı dönemlerde belli bir bölümünü. Sayı olarak: 3-25 arası değişir.) 4- Bazı merkez uzmanlıklari ( Tika, Afat vs. gibi istatistik bölümü mezunlarından da 2-3 kişi arasında değişen sayıda uzman alım yapar.)
Sonuç ve Değerlendirme: İstatistik bölümü kpss a için okunmak istenilecek bir bölüm değildir. İlla kpss a ile uğraşmak isteyen birisi istatistik okurken açıktan bir iibf bölümü de bitirmelidir. İstatistik bölümünün özel sektör de çalışma imkanı vardır ama kapsamlı değildir. Önemli bir bölüm olmasına karşın, ülkemiz adına çok ön plana çıkamamıştir. Bankada çalışmayı düşünenler okuyabilir. Bunun dışında şurası da özel olarak istatistik mezunu alıyor diye duyduğum bir yer yok, buradaki istatistik mezunu arkadaşlar biliyorsa söylemelerini rica edelim.
-
@uzmanadayı90 Merhaba ben de bu yıl mezun oldum. Ne önerirsiniz? Denklikten mi hazırlanmalı yoksa sadece istatistikten mi? Ayrıca istatistik KPSS konuları eliniz de anlatımlı olarak var mı?
-
@antimülakat Merhaba ben de bu yıl mezun oldum. Ne önerirsiniz? Denklikten mi hazırlanmalı yoksa sadece istatistikten mi? Ayrıca istatistik KPSS konuları eliniz de anlatımlı olarak var mı?
-
@istatistikçi İSTATİSTİKTEN HAZIRLANMALI TAVSİYE EDERİM. Denklik belgesini de alırsan guy sınavına da girme hakkı kazanırsın. Diğer sınavlar için çok efor sarf etmek gerekir.
-
@antimülakat Kaynak ya da döküman hiç bulamadım. İstatistikle ilgili. Çok bilgisizim nelere çalışmalıyım önümde nasıl bir yol haritası var? Bilgilendirir misiniz rica etsem.
-
@istatistikçi istatistik mezunlarının ilgili başlığını takip edebilirsin. Burada kaynak öneri ile ilgili bilgiyi ancak oradan bulabilirsin. Genel olarak iibf/sbf mezunu ağırlıklı bir platform. Öyle olunca da bilgi bulmanız bizden zor olacaktır.