İSTATİSTİK MEZUNU KPSS ALAN HAZIRLANANLAR VE KADROLAR
-
Arkadaşlar istatistikçi olup atanan veya kpss ye istatistıkten hazırlanan arkadaşlar nereler var girebileçeğimiz ayrıntılı olarak kaç puan almamız gerek kaç net yapmamız gerek,kurumlar sözlü mü alıyor sınavlımı neye göre değişiyor bu başlık aştında istatistikçiler bildiklerini paylaşabiliriz.
-
İlk aklıma gelenleri söyleyeyim: Türkiye İstatistik Kurumu merkez uzmanı alımlarında sözlü mülakat ile istatistikçi alıyor, Gelir İdaresi Başkanlığı yazılı (test) sonrasında sözlü mülakat ile Gelir Uzman Yardımcısı alımı yapıyor, Sosyal Güvenlik Kurumu KPSS P-111 ile geçtiğimiz sene 190 kişilik Istatistik, Matematik, Aktuerya gibi bölüm mezunları için ilanına çıktı, 4 katı kadar adayı sözlü mülakata dahil edecek olan kurumun ilanına 760 kişi katılamadı ve taban puan 75'in üstünde olan herkes mülakata kaldı.
-
@Nolmuyor Kpss A kadrolarına başvuralar,
Gelir uzman yrd: P3 puanı
Tüik uzman yrd:P25 puanı
SGK Denetmen yrd: önceden P75 puanı şimdi P111 puanı ve diğer bakanlıkların uzman yrd. sınavları genellikle P25 veya P75 ile gerçekleşmektedir. Şu an ben Gençlik ve spor bakanlığı uzman yardımcılığı sözlü mülakat sonucunu bekleyenlerdenim (istatistik bölümünden). Önce yazılı sınava girdik sonra başarılı olanlar sözlü mülakata çağrıldı. 4 buçuk aydır sonuçlar açıklanmadı. Bu süreçte gerekli olan sadece: SABIR, SABIR,SABIR. Ne kadar net yapmam gerekir diyorsan da ne kadar çok yaparsan o kadar iyidir. Sonuçta yarışma sınavı bu. Size başarılar diliyorum. -
@uzmanadayı90 uzman adayı yds puanım var c seviyesi sence puanımı nasıl etkiler p25 yada diğerleri p75 p111 vs. Veya kurumlara daha kolay girebilirmiyim?
-
guy p3 puan türünden alıyor(yazılı+sözlü)
sgk artık p111 den alıyor (sözlü) şubatta alım olacak gibi görünüo fakat istatistikçi alırmı bilmiyorum
geri kalan kurumların geneli P25ten alıyor ama alımlar 3 kişi 5 kişi gibi az rakamlarda oluyor. oyüzden p25in yüksek olmalı ki listelere girebilesin atanan kişiler açılan ilanlara başvuru yapmaya devam ettiği için puanlar bir türlü düşmüyor.bu yıl P25im 22 netle 92 oldu ama her yıl soruların zorluk derecelerine göre soru katsayıları değişiyor. heryıl daha da zorlarstığını söyleyebilirim soruların yüksek lisans derslerinde bile gormedığım formul sorabiliyorlar. ama ingilizcenin olması cok buyuk avantaj bu p25 puanına da katkı sağlıyor gk gy den daha fazla yükseltir puanını.
bddk, rekabet kurumu, gsb, enerji ve tabii bak, gümrük, işkur, aile ve sosyal pol bak, yök ... dönem dönem ihtiyaçlarına göre istatistik alımı yapıyorlar. aklıma gelenler bunlar umarım faydası olur -
@errorist çok teşekkür ederim bilgiler için tebrik eserim iyi bir puan aşmışssınız sizin yds niz varmıydı acaba ?
-
Geçen yıl bol alım yapan TÜİK haricinde taşra kadro olan sgk denetmenliğini saymazsak merkez kadrolara mühendislerden bile daha az istatistik mezunu alımı yapılıyor. Sizlerinkisi yine iyi cesaret umarım muvaffak olursunuz. İstatistik mezunu arkadaşım yazın mezun olduğundan beri hâlen iş bulamadı. İstanbul'da yaşamak istemiyor. İstanbul haricinde de iş bulamıyor. KPSS'de işe yarayan bir puan alamadı...
-
@Ђилаc_Mилован özel sekttor hep tecrübe istio kamu zaten guzel bi alım yapmıyo fen edebiyatta olmasına ragmen formasyon verılmıyo iibf denkliği alıyo oda sade ve sadece gümrük alımlarında işe yarıo yani istatistik okumak sıkıntı hocam
-
@Ђилаc_Mилован bence yds den c seviye ve istatik alanından 85 ve üzeri puan alanlar bi adım daha önde o yüzden önce istenilen puanları almak gerekir ve dediğim puanlarlada yüzde 70 başvuramayıcağın yer yok daha sonrası allaha kalmış bişe ama önce kendimizi puan anlamında donatmak
-
Kesinlikle iyi bir ingilizce ve anlayarak çalışılan alan bunun için yeterli olacaktır benim yds seviyem şuanda d fakat devam ediyorum ayrıca kendi edindiğim tecrübe İstatistik adına gerçekten anlayarak çalışmak gerekli.
-
İibf denklik belgesi alıp neredeyse bütün kadrolara girebilirsin. 2 yıldır bende bu yoldayım sıfırdan başlayıp güzel bi seviyeye ulaşabilirsin dersler bizimkilere nazaran biraz daha hafif ve anlaşılır. Şunu da ekleyeyim çok fazla yığılma var şuanki aklım olsa 2 yıl iktisat muhasebe hukuk çalışacağıma ingilizcemi tamamlar istatistikten de 15-20 arası net yapardım ve çok rahat atanırdım. A grubu yoluna girince çıkışın da yok kolay kolay haberin olsun
-
B seviye inglizce biz istatistikciler olarak cok gerekli.yoksa yani cok bekleriz.
-
Istatistik için hangi kaynakları kullanıyorsunuz? Var mı tavsiye edebileceğiniz???
-
Yargi yayinlari varsa alin derim.ama.sinava girmis biri olarak bir gecmisinizinde olmasi lazim.Yoksa dershanr sart.
-
Denklik herkeste var ama.soyle bir durumda var.Her zmn ikinci.planda olacagiz istatistikciler olarak.Denklik ile girilen yazili sinavlar dershane mantigi gibi.
-
Bu sene denklik tarafından alan sınavına giren arkadaşlar var mı varsa sonuçlar istediğiniz gibi mi?
-
Sonuçlar istediğimin 3-4 puan altında ama yinede güzel sayılır.malum sınava 130 bin kişi girdi bu sene.
-
Bu arada denklik herkeste var biliyorum kendimden yola çıkıp hatırlatmak istedim. Ben dershaneye kayıt olduğumda ve hatta aradan 2 hafta geçtiğinde gidip idareye sormuştum hani istatistik anlatmicakmısınız diye yani haberim yoktu
-
Dershaneye giden denkligini dibine kadar kullansin kacirmasin.
-
........