Sgk 8.promosyon denetmen yardımcılığı
-
@deulukiz ben son alımda kazandım çok şukur, fikir vermesi açısından birkaç bilgi vereyim. 5 kişilik komisyon karşısına çıkıyorsunuz, her biri 1er soru soruyor farklı alanlardan. Benim komisyonumda en sağdan başladı, muhasebe sorusu soruldu önce, hatır senedi nedir anlatabilir misin dedi, güzelce tanımladım örnek verdim. Peki dedi bunu alan işletmenin kaydını gösterebilir misin bize dedi, yan tarafta tahta ve kalem var, kalktım yazdım kaydını. Sonra teşekkür etti oturabilirsin dedi, oturdum diğer üye maliyeden sordu vergide eşitlik nedir diye. Tanımladım,yatay ve diley eşitlik diye ayrıldığını söyledim onları da tanımladım. 3. Üye de iktisattan çekirdek enflasyon nedir diye sordu,onu da tanımladım. 4. Üye alameti farikayı sordu,onu da söyledim. 5. Üyenin sorusunu hatırlamıyorum yalnız. Bunlar bittikten sonra biraz genel havadan sudan şeyler,sonra tamam çıkabilirsin dediler çıktım..
Yani muhasebeyi kesinlikle gözden geçirin derim. Ayrıca kurumun kuruluş kanunu ile sos sig ve genel sağlık sig. kesin çalışın.. Ama en avantajlı olanı,komisyon guleryuzlu ve sizi teşvik ediyor, insan yerine konduğunuzu hissediyorsunuz.. Kurumda nedense bi aile sıcaklığı var ve bu gerçekten harika birşey.. İnş sizler de en kısa surede kazanırsınız,darısı sizlerin başına inş -
@satrab hayirli olsun oncelikle darisi basimiza insallah.. Referansinız var mıydı hocam?
-
@satrab sizin mülakatınızı okuyunca kendi mülakatımın o kadarda iyi geçmediğini anladım :girl_tone1: kpss puanınız kaçtı acaba? Bu arada tekrar hayırlı olsun :pray_tone2:
-
@satrab Çok Teşekkür Ederiz Hayırlı Olsun Darısı Bize İnşallah.yalnızca kazananlar değil eksik yazmışım tüm mülakata kalan arkadaşlar deneyimlerini yazarsa bu süreci boşa geçirmemiş oluruz beklerken.@hayatım-sınav sana ne sormuşlardı kardeşim
-
@hayalimsgk hocam referanstan kastınız sen mulakata gir çık,nasıl geçerse geçsin biz hallederiz oldu senin iş tarzında bir referans ise hayır öyle bir referansım yoktu. Referans konusu çok hassas ve yanlış anlaşılmaya musait bir konu olduğundan ben de yanlış anlaşılmak istemem. Ama akla referans deyince ilk gelen duruma da sahip değilim, olsaydım zaten ilk girdiğim mülakatta sanırım yerleşmiş olurdum.. Sgk ilk mülakatım değildi ve bu sene 2. senemdi:)
Ama şu bir gerçek, hele ki son olaylardan sonra kimse derinlemesine araştırılmadan alınmayacak kamuya bunu hepimiz zaten anladık ve görüyoruz.. Güvenilirliğinize, evet bunun cemaatle hiçbir alakası yoktur diye tereddüt bırakmayacak bir çevrede okumuş ya da o çevreden gelmiş olmanıza,hatta sizin bu konuda temiz bir geçmişe sahip olduğunuza kefil olabilecek insanların varlığı önemlidir.. Kimlerin kimlerin hain çıktığına bakılırsa zaten bu konunun önemini de kimse yadsıyamaz diye düşünüyorum.. -
@hayatım-sınav geçen sene sgkya başvuru yaptığım puan 82 kusurlerdeydi, tabi bu,sene azcık daha yukselttik o puanı ama sonuçta sizlere rakip değiliz artık:) mülakat sonucunu beklerken sanırım en çok 2miz takip ediyorduk konuyu,senin kazanamadığına gerçekten üzülmüştüm. İnş en kısa surede hatta ilk mulakatta bizlerle birlikte olursun
-
@satrab yararlı bilgiler paylaşmışsınız sayın denetmen,yol göstermişsiniz, yolunuz açık olsun inşallah
-
....................
-
@hayatım-sınav
Puan kaç ve sıralaman nedir acaba ? -
Bu ileti silindi! -
Arkadaşlar memurlar nette daha 7.promosyon yerleşmedi boşuna ilan bekliyorsunuz demiş biri Umarım sizler katılmıyorsunuzdur
-
@kütüphanesakini SGK başkanının dilinden dökülen cümlelere mi itibar ediyorsun yoksa sıradan bir trolün yazmış olduğu gereksiz cümlelere mi? Yapmayın arkadaşım bu kadar karamsar olunmaz yazık etmeyin kendinize ... Yetkili ağız, bu konuyu haftalar önce twitter hesabından açıkça dile getirmişti zaten ardından da konferansta bizzat aysonu ilana çıkıyoruz diye belirtmiş.. İlansızlığın sıkıntı ve stresini hepimiz derinden yaşamaktayız ama lütfen bu kadar da karamsar olmayınız.. İlan önümüzdeki hafta, olmadı en geç diğer hafta gelecektir böyle düşünün. Ve şimdiden mülakata yönelik çalışmalarınıza başlayın .. Nacizane tavsiyem budur.. Allah yardımcımız olsun
-
82 puan sıralama 1935 olur mu ki?
400 mü alacak kesin? -
@satrab hocam nasıl çalıştınız kitap kaynak vs tavsiye verebilir misiniz
-
@alanyetersiz2
Benim de 82,6 sıralama 1618 .
Benzer yakın puanlardayız ..
Umutla, heyecanla bekliyoruz -
@alpi hocam alan kısmını hiç saymıyorum onu zaten çalışmak farz.. Ben alandan başka bir de sosyal sigortalar ve genel sağlık sigortası kanununun + sgk kuruluş kanununun + sosyal güvenlik denetmen yardımcılığı yonetmeliğinin özetini çıkardım,elimden geldiğince ezberlemeye çalıştım. Bunların üstüne bir de gazi kitabevinin bir kitabı vardı, şuan evde değilim eve geçince ismine bakıp yazayım kesin alın onu, çözümlü sorular var çok yardımı dokunur.. Yazarlarından biri sgk denetmeniydi zaten
-
kitap bu hatta
-
@satrab kpss için bu kitaptan çalışmıştım bende. . Geçen yılki ilk alımda bu kitabin komisyonun önünde açık olduğu ve kitaptan sorular sorulduğu falan söylenmisti. .
-
@alpi hocam bende yeni kazanmış birisi olarak anlatayım nasıl çalıştığımı öncelikle kanunlara çalışmıştım iş kanunu sosyal güvenlik kurumunun kendi kuruluş kanunu ve 5510 sayılı gss kanuna çalıştım ama derinlemesine değil zaten hissediyorsunuz neresi çıkabilir diye daha sonra ise kavram teori ve politikalar kitabına çalıştım o kadar zaten çok zorlamıyorlar içeri girdim hoşgeldiniz vs derken (babam tesisatçı normal hayatta serbest meslek denir genelde) babanız ne iş yapıo dediler bende tesisatçı dedim birisi serbest meslek dedi gülümsedik başkan sm makbuzu nedir dedi cevapladım daha sonra memleketten bir kaç soru sordular ve başka birisi sm makbuzunu kim verir dedi onuda cevapladım ve en zor soru geldi belediye komisyonları nelerdir diye hiç bir fikrim yoktu rahat ol dediler sallasan belki tutar dediler bende fen işleri vb bişiler dedim tamam dedi en son olarakda farksızlık eğrisi nedir özellikleri nelerdir sordular yine memleket muhabbeti takımın çok şıkmış yenge hanım var mı böyle geçti çalıştığım yerlere bakıyorum çıkan sorulara bide çokfazla zorlamamakk gerekiyormuş nasipte ne varsa o oluyormuş
-
ayrıca oturduğunuzda arkanızda yazdığınız özgeçmişi duvara yansıtıyorlar benim gibi bu yaşta 7 8 aylık bir kardeşiniz varsa dalga geçilebiliyor iyi manada yani gülümsetio insanı