Sgk 8.promosyon denetmen yardımcılığı
-
400 iibf li alacak 1600 kisi cagrilacak belki de 1200-1600. siralamalarda olanlar yogunlukta alinacak.. Oysa istatistik mezunlari 90-95 puanlariyla o kadronun 50sine de olsa muhtaclar.. Anlasilmayan konu bu.. Emek hirsizligi soz konusu olan.. Istatistik grubundan hic alinmamasina sevinecek olan sinirda olan iibflilerdir. Ben yuksek ya da orta derecede puan almis iibfli olsam bolum irkciligi yapmaz hakki yenilemeyecek derecede olan puanlarin cope gitmemesi ziyan olmamasi konusunda hassas olurdum. Nasil dusunursen oyle basina gelir.. Istatistikten adam gibi alan kurum SGK idi o da gidiyor elden.. Diger kurumlar 2-5 kadro almakta ve burda alinmasa arkadasin da dedigi gibi GUY veya bi sekilde baska yerlerde denklik ile caresizce sanslarini sonuna dek kullanacak iktisat hukuk kapasitesi olan istatistikciler olacaktir.. Inanin su 400 kadrodan 20-50 kadro istatistik grubuna ayrilsa hak yine yerini bulurdu.... Madem boyle olacakti hem istatistik hem iktisat maliye oturumuna neden katildik? Butun oturumlara neden calistik? Evet illaki birileri magdur olacak ama neden istatistik grubunda basari siralamasi mesela ilk 100 olanin hepsine bizimle degilsin diyip iibf grubunda son 1500lerde olana sans tanimak? Ben istatistik-matematik-aktuerya bolumunun sgk denetmenligi meslegiyle alakasiz oldugunu dusunmuyorum ornegin hazine mustesarligi sigorta denetleme aktuerligini yillardir layigiyla yapan istatistik mezunu arkadaslar var.. Konu carsida indirime girmis urun gibi kadroya saldirip hepsini kapabilme yetenegiyse alkislar siz kazandiniz...
-
Derdimin gercekten anlasilmasina sevindim bende demiyorum zaten 200 istatistik olsun ona da 400 kisi basvursun ama su yapilabilir iibf 400 kisi alinacaksa kac puanla kapatiyor 80 o zaman istatistikde de 80 puan kacinci siralama 140 o zaman denilsin ki 35 istatistik kadrosu olursa puan denkligi olur ve sorun kalmaz en azindan bu dusunceler olmasi gerek ki sinirda olan iibf liler denklikle istatistikten gelen her kisi sansinizin azalmasina sebep olacaktir birbirimizin emegine sahip cikalim destek olalim birbirimize saygili olalim sorun kalmayacaktir kurum da sahsi fikrim p111 ile alinandan memnun degilse puan turunu degistirsin yani bunlar olmayacak seyler degil tekrar p75 e de gecilebilir sorun olusturmak tartismak amacimiz asla degil ve anlayisiniz icin de tesekkur ederim
-
@Necmettin-Artun sanki 2 -3 kere istatistik bitirmiş gibi bölümü küçümsemeyin bence herkesin bölümü kendine herkes ne zorluklar içinde bişeyler yapmaya çalışıyor
-
Ortada ne yazık ki bir puan rekabeti var. İstatistikçileri istemeyen arkadaşların puanlarının sınırda olduğunu ve bunu dile getirmedikleri için, istememelerinin sebebini "bilgi yetersizliği" olarak dile getirdiklerini düşünüyorum.
Merak ediyorum. Kaç tane iibf mezunu arkadaş çıkarken donanımlı bir şekilde çıkıyor? Öğrenim süresi boyunca, bölümüyle alakalı kaç adet kitap okudu ve pratikte bir şeyler yapmaya çalıştı? İİBF gibi bir fakülteyi kurmak çok zor değilken, belli başlı birkaç şehir dışında doğru düzgün eğitim veren fakülte yokken okunulan bölümlerin pek bir fark yaratacağını düşünmüyorum. Zaten herhangi bir kuruma girince, orada sizin bölümleriniz çok fazla dikkate alınmadan ortak bir eğitim görüyorsunuz. Bu süreçte yaşanan olumsuzluklar da bölümden ziyade adayın kendi problemidir. Şahsi fikrim, istatistik İİBF'nin çoğu bölümünden zor bir bölümdür.
Sonuç olarak kurumun kendi inisiyatifinde olan bir karar.
-
O zaman iibfliler siyasallılar olarak bizimse adli Hakimlik sınavına girmemiz lazım.. Çoğumuzun hukuk dersleri hukuk mezunlarından daha iyi.. Ya da bazılarımız çok iyi matematik biliyor öğretmenlik yapsınlar bu mantığa göre..
-
Şimmdii herkesin kafalar biraz uçuk psikoljiler bozuk ee sonuç elde var sıfır gereksiz atarlanmalar ve kalp kırıklıkları bir yere varmayan tartışmalar biz de bir durum var diye heyecanlanıp sayfaya giriyoruz ortada bir şey yok durumlar tırt yavv gına geldi yeter artık.yok ibf yok istatistik öff.
-
Iibfliler olarak iibflileri dovmeye devam ettikce ben bir yerlere gelebilecegimizi sanmiyorum iste sirf bu yuzden birlik olamiyoruz.Yazik ya ogretmenler kartona dandik seyler hazirlarken bile yorulduklarindan ne kadar emek verdiklerinden bahsederken bi arkadas da yukarida iibflileri elestirmis kendisi de iibfli tanidigim kadariyla. Yani kardes sen aynen o dedigin gibi okumus olabilirsin ama ben oyle okumadim senin emegin degersiz olabilir ama benimki cok degerli lutfen kendi adiniza konusunuz.Kitap da okudum vizelere finallere de calistim kendimi gelistirmeye de calistim ama bu gelisim kpss icin degildi.Ama siz simdi tutup zor degildi emek verilmedi diyorsaniz kendi adiniza konusun baskasi adina ornek verip durmayin..
-
Yarından itibaren heyecan başlıyo dostlar bu hafta gelecek gibi duruyor ilan
-
......................
-
Bu ileti silindi! -
Sonunda kpss den sonra hatta uzun bi süreden sonra ilan sayısı 20 leri 30 ları gececek bi alım geliyo. İnşallah beklenendende fazla olur. Önümüzdeki hafta gelmesi umuduyla
-
@talihsiz %90 gelir
-
Bu ileti silindi! -
@M.KuruFasülye diyelim ki kurum toplamda 800 kişilik alım düşünüyor bunu tek seferde alsa yüksek puanlılara haksızlık değil mi? 1 yilda 90 almış adam da tek mülakata girecek 78 alan adam da.. Bu çok büyük haksizlik.. O yüzden alımı 2ye bölmek en mantıklısı. Hak ve adalet bunu gerektirir.
-
@talihsiz Yüksek kapatacak zaten de, senin sıralaman listeye dahil olacaktır.(Sonlara doğru) Ama 81 in altına düşmesi zor görünüyor ..
-
Bu ileti silindi! -
@hayalimsgk 5 e bölelim o zaman
-
@ncbb bana uyar.. Ama o kadari da adaletsiz olur
-
İstatistik/akt/mat olacak alimin %20 si kadar hele gönlümüzü ferah tutun gardaslar
-
@ozumak bu dedigin duyum mu hissiyat mi? Bir dayanagi var mi?