Kültür-Sanat / Bugün hangi kitaptan kaç sayfa okudunuz? Okuduğunuz kitaptan bir bölüm/anekdot paylaşır mısınız?
-
"Hayvan Çiftliği" Okuduğum en güzel politik taşlamalardan biri. Kısa olduğu içinde vakti olanın bir günde bitirebileceği bir kitap. Şöyle son bulur kitap:
Artık domuzların yüzlerine ne olduğu anlaşılmıştı.Dışarıda hayvanlar, bir domuzların yüzlerine, bir insanların yüzlerine bakıyor; ama onları birbirinden ayırt edemiyor. -
Sartre'nin varoluşsal kaygılarıni Kant'ın ahlak imgelerini şiirlerimde belirtim ki yalnızlığına etik şekilde yaklaşma eğilimim olsun..
-
Kinyas ve Kayra okuyorum 100 sayfam kaldı bitiremiyorum çünkü okudukça beynimi açıyor insanlara bakış açım kötüleşiyor.
Daha anlayamamıştı sonunda ölüm olan bir hayatta mutlu son olmasının mantığa aykırı olduğunu. Ölüm mutlu bir son olamazdı kimse için. Ancak insanlar kendilerini kandırmak için hayatlarını dönemlere bölüyorlar ve ancak o dönemlerde mutlu sonlar uydurabiliyorlar. Oysa hayat, her bölümde ayrı bir hikayenin döndüğü neşeli bir dizi değil, sonunda herkesin öldüğü ve katilin bulunamadığı bir sıkıcı filmdi...
-
Uygur türkü mavi gözlü dünyalar güzeli kızın ateşiyle yanan DELİ KURT geldi bir anda gözlerimin önüne ... NİHAL ATSIZ. ..
-
Çocuklarımıza kendi dünyalarından önce sekizinci kat göklerdeki yıldızların ve devinimlerinin bilimini öğretmen büyük bir saflıktır.
Anaksimenes, Pythagoras'a şunu yazmış: 'Gözlerimin önünde ölüm ve kölelik dururken yıldızların düzeniyle nasıl uğraşabilirim? ( Çünkü o sırada İranlılar vatanına karşı savaşa hazırlanıyordu) Herkesin şöyle düşünmesi lazım: Bizi para tutkusu, mevki tutkusu, saygısızlık, geri kafalılık içimizden yıkarken gidip de dünyanın dönüşüyle mi uğraşacağım?'
Çocuğa, daha akıllı ve daha iyi olmasına yarayacak şeyleri öğrettikten sonra mantığın, fiziğin, geometrinin ne olduğunu anlatırız. Böylece kafası işlemeye başladıktan sonra seçeceği bilimin kolayca hakkından gelebilir.
MONTAIGNE- DENEMELER -
@ggkayra Çok güzel kitap. Akıcı ve kolay anlaşılır olduğu için hemen bitiyor.
-
"Bir sevginin hiç bitmeyecek köşesinden bakıyorum sana. Bakışımı kırma."
-
@2525 elimde mevcut kitap kapagından ve inceliğinden dolayı garipsemiştim doğrusu kardeşimin önerisiyle aldım içeriği dolayısıyla okuma merakındayım şu anda
-
@ggkayra mutlaka okuyun derim hocam.
-
Tecrübe eşlik ediyor sonunda bize
Sivri dilli bir yol arkadşı olarak
Kendinden menkul hiçbir Hakikat'e artık
Tanımayacak Fırsat
Emily Dickinson
-
Bir şey için özel olarak yer açtığımızda, asla
oturmayacaktır oraya.!
Robrt Creley,
The New Writing in ıh USA (ABD'de Yeni Yazı) -
Gitgide daha basitleşiyor:
İyi ile Kötü, şer ile kötü; nedir bildiğimiz başka?
Bizi fazla umursamaktan alıkoyan tatlar.*----------------------------------------------------------------
Joh Ashbry,
"Rahatsız Duruş"Bu günlük bu kadar yeter:)
MADMAN! -
Ağzına bir avuç leblebi atıp, yüksek sesle ''hıh'' diyor birkaç saniye sonra.Öyle bir ''hıh'' ki bu, alıyor beni bir merak. Ne demek istedi şimdi? Hak mı verdi acaba bana? Yoksa sen bunları yaz canım ama dünyanın düzeni başka türlü demeye mi getirdi? Giderek ikinci ihtimal ağır basıyor.
Birden hoyrat bir fikir beliriyor zihnimde. Mademki ''hıh'' dedi bana, ben de onu öteleme ihtiyacı hissediyorum. Dişe diş, göze göz. İlk refleksim. Bu kadın benim ''ötekim''. Kendini oğullarına ve yuvasına ve plastik komandolara adamış, bu uğurda şişmanlamış, vaktinden evvel yaşlanmış, genç kızlığıyla vedalaşmadan anne olmuş, içinde ukte kalan arzular, hırslar yüzünden muhtemelen sirkeleşmiş şimdi de en büyük korkusu kocasını elinden kaptırmak ya da fasulyenin altını yakmak olan, konservelenmiş hayaller ve evcimen krizler dışında bir şey üretemez olmuş ''öteki kadın'' bu. Benim antitezim.
Peyami Safa olsaydı şuracıkta, otursaydı aramızda, ayak ayak üstüne atar ve derdi ki: O kadın rahmiyle üretiyor, sen ise beyninle. Doğrusu onun yoludur. Yanlış olan sensin...
Elif Şafak- Siyah Süt -
1918'de Oskar Pfister'e yazdığı
mektubundaki ünlü sözleriyle konuyu gayet net açıklamaktadır:
"Etik benim uzağımda... Hayır ve şer üzerine öyle kafa yormuyorum, ama bir bütün olarak insanlarda 'iyi' olan pek az şey bulmaktayım. Kendi deneyimlerime bakarak diyebilirim ki, başkaları önünde ister şu etiği ister bu etiği benimsemiş, ister hiçbirini benimsememiş olsunlar, hepsi de birer pislikten farksızdır."*------------------------------------------------------------------------
Adam Philips---Flört Üzerine -
Ve hayatımız, hayatı ne şekilde
elimizden kaçırdığımıza göre kurulur.
Radall Jarell,
"Kütüphanede Bir Kız" -
Huberman'dan bir söz gelsin..
"Eğer halka duyuru yapılarak, tüm ceza hukukunun yürürlükten kaldırıldığı ilan edilseydi, ne sizin ne de benim, buradan evimize dinsel güdüler tarafından korunarak gidecek cesareti bulamayacağımızı düşünüyorum. Eğer aynı şekilde, tüm dinlerin asılsız olduğu ilan edilseydi, hepimiz, sadece kanunların koruması altında, endişelerimiz ve aldığımız tedbirler artmaksızın, eskisi gibi yaşamayı sürdürebilirdik...
Jack Huberman
-
Tahminler döngüsünde yanıldık diye kim
diyebilir ki yanlışız ?
Alvin Feinma,
Kalıntı(2)FAvori sözlerimden
-
@madman kesinlikle duyduğum en hoş sözlerden biri..
-
Yaşamın sonuçlan hesaplanmamıştır, hesaplanamaz da.
Yıllar, günlerin asla bilmediği kadar çok şey öğretir insana.
Bize eşlik eden kişiler, konuşurlar, gelip giderler, bir sürü
şeyi tasarlayıp hayata geçirirler ve bütün bunlardan ortaya
çıka çıka beklenmedik bir sonuç çıkar.Birey her zaman yanılır.
Birçok şeyi tasarlamıştır birey, yardımcı olsunlar diye
başka insanlara yaklaşmış, bazılarıyla ya da hepsiyle kavga
etmiş, çok kereler de aptalca hatalar yapmıştır ve nihayet
bir adım atılır; her şey bir miktar ilerlemiştir; ancak birey,
her zaman yanılır. Bir açıdan yeni olan, ancak kendine söz
verdiği şeye hiç de benzemeyen bir sonuçla başbaşa kalır.*--------------------------------------------------------------------------------------------------
Ralph Waldo Emerson, Experience (Deneyim)Usta yazar hayatı kısaca özetler gün ağarırken...
-
Brichad, her zamanki iğneleyici tavrıyla
bana, "Bir kadına aşık olduğun zaman
kendine, 'Onunla ne yapmak istiyorum?'
sorusunu sormalısın," dediğinde sonuna
kadar haklıymış.**.............................................................................
Stendhal.----- The Life of Henry Brulard (Henry Brulard'ın Yaşamı)Baba büyüksün...böyle bir tabir yok Fav.