Kültür-Sanat / Bugün hangi kitaptan kaç sayfa okudunuz? Okuduğunuz kitaptan bir bölüm/anekdot paylaşır mısınız?
-
"gönül sevdiğine hasret kalınca, vücut gözlerini kapatır"
bu sozu bir yerden not almıştım hatırlayamadım. Gönlümüz herseyden önce sadece bize ait değil,sevenlere sevilenlere emanet. Vücutlarımızı kapatmayalim dostlar, sevelim soylemek icin degil hissetmek icin. Kopruler kuralim gonullere kervanlar yapalım sevenlere siirler okuyalim dinleyenlere... -
........
-
Alışılmış güruh gidişatın yakasına
Bir kurdele ilistirelim
Kırmızı olmasın ki
Bülbül güle kıskanmasın
Sesimiz kısık olsun ki
Sözlerimizi pekistirelim... -
GİDERAYAK
Giderayak işlerim var bitirilecek, giderayak.
Ceylanı kurtardım avcının elinden
ama daha baygın yatar ayılamadı.
Kopardım portakalı dalından
ama kabuğu soyulamadı.
Oldum yıldızlarla haşır neşir
ama sayısı bir tamam sayılamadı.
Kuyudan çektim suyu
ama bardaklara konulamadı.
Güller dizildi tepsiye
ama taştan fincan oyulamadı.
Sevdalara doyulamadı.
Giderayak işlerim var bitirilecek, giderayak.
Nazım Hikmet Ran - Haziran 1959
Ne zaman dinlesem cok uzun vadeli planlarımı sevemiyorum. Ya giderayak yarım kalırsa diye
https://www.youtube.com/watch?v=Aj84p-WSuhA -
"Yıllarca dışı güzel olan insanların bulanık olan içlerinde debelendim durdum, battıkça battım."
İrfan Kurudirek
-
Karlı günleri ve gecelere
"ölümden anlayani ciddi bir yaprak
unutulacak diyorum, iyice unutulsun
neden büyük irmaklardan bile heyecanliydi
karli bir gece vakti bir dostu uyandirmak. "
ismet özel -
"Bernard Lewis - Ortadoğu" gümrük teftiş sınavından sonra okumaya başladım, sınavların olmamasını fırsat bilerek. Bugün 37 sayfa okudum. Son olarak, bu güzelim kitabın üzerine borçlar hukuku hiç çekilmiyor.
-
@kalemiye ne güzel demiş kim demişse
-
Askiniz daim olsun dostlar
"Simdi sen varsın ama o aşklar yok
Düşlerimizde çığlık çığlığa yanlizligimiz
Artık o yıldızlar, o geceler, o ruzgar yok
Simdi sen varsın ama o aşklar yok"Gökyüzü güzeldi önce
Oturup bulutlara baktım
Usudum akşam olunca
Dokunsalar aglayacaktım
Ümit Yasar Oguzcan -
@hayatım-sınav beğenmenize çok sevindim beğendiğim şiirler genelde kendimden bir parça bulduklarım oluyor, beni anlatmıyorsa bana da büyük laf olarak geliyorlar açıkçası
-
-
Bir taş alacaksınız. Yontmaya başlayacaksınız. Şekillenmeye yüz tutmuşken atacaksınız elinizden. Bir başka taş, bir başka daha. Sonunda bir yığın yarım yamalak biçimler bırakacaksınız. Belki başkaları sever tamamlar... Turgut Uyar "Efendimiz Acemilik” denemesinden.
-
" ...Mağlubiyetim, benim mağlubiyetim, benim ölmek bilmez cesaretim, fırtına koparken sen ve ben birlikte güleceğiz ve içimizde ölenlerin mezarlarını birlikte kazacağız ve güneşin altında iradeli duracağız..." Halil Cibran-Mağlubiyet
-
Gece açılıp gündüz kapanan parantez gibiyim.
Didem Madak -
Gözlerinin dehşetle açıldığını görüyorum, aldanmayın! Gayet çekici bir hayat bu. Daha iyisi hayal edilebilir tabi ki ama çok daha beteri de var. Milyonlarca insan için bir cennet olabilir orası. Kendi kendinize "hayatım nereye gidiyor?" diye sorduğunuz anda isyan edersiniz elbette. İyi ya Konak'ta bunu kendimize hiç sormuyorduk ki. Zaten dünyada ömründe bunu kafasından geçirmiş kaç kişi vardır ki?
Amin Maalouf- Doğunun Limanları
-
Gerilir zorlu bir yay, oku atmak için.
Gece gökte doğar ay, yükselip batmak için.
İnsan büyür beşikte, mezarda yatmak için.
Ve kahramanlar ölür yurdu yaşatmak için. -
''Arabadan inip eve doğru yürürken, bir anlığına zamanın durup geriye doğru aktığı hissine kapıldı. Sanki zaman bir koşu bandıydı, üzerinde belli bir düzen tutturmuş koşarken ayağının altındaki bant yavaşlıyor ve aniden ters yönde hızla akmaya başlıyordu. Bu his sürüklenmeye, uçmaya, kaybolmaya aynı anda pek çok farklı duyguya benziyordu. Hem hepsi, hem hiçbiriydi...''
Defterler -
Sonra neşem yalnızlıktan öldü. Ve Neşem Doğduğunda-Halil Cibran
-
Yaşamın ve ölümün söz konusu olduğu bir noktada geri kalan her şey daha az önemlidir. O yüzden Kızılay'ın yapmış olduğu kan bağışı çağrısını hepinize tekrar tekrar hatırlatıyorum. Acil Durum stokları yarı yarıya azalmış.
-
@Phoenix ilaç kullananlar da kan verebiliyor mu ? Biraz araştırdım ama net bir bilgi bulamadım bir yerde.