Kültür-Sanat / Bugün hangi kitaptan kaç sayfa okudunuz? Okuduğunuz kitaptan bir bölüm/anekdot paylaşır mısınız?
-
beni de bu güzel sia'lar mahvetti.
ders çalışamıyorum [bunu(https://www.youtube.com/watch?v=upMuEJotl5w)] izlemekten -
@otuzyılsavaşı ''Demedim. Dilimin ucuna gelen her ne ise..''
İsmet Özel çok güzel bir insan. İyi okumalar hocam.
-
@ismail Kalbin teneffüs ettiği her şey güzeldir hocam. Ama sizin seçiminiz gerçekten çok güzel.
-
@Phoenix
"Önce hepsini yazdım sonra hepsini çizdim.
Yazıp çizdiklerimden çıktı kara bir resim.
Baktım, orada, bir bir sevdiklerim.
Bakıyorlar ardından yazıp çizdiklerimin.
O,yazarken ya da çizerken bilmediğim
Bilmeden yazdıklarım, bilmeden çizdiklerim.
Beni çizdi sonunda, yazıp da çizdiklerim.
Bana gülüyor şimdi, yitip-yitirdiklerim
Çizilmemiş olanlar, yazmayıp bildiklerim.
Ah bilip ettiklerim, bilmeyip ettiklerim. "
Şiirle çok haşir neşir değilim ama okur okur geldiğim noktayı düşünürüm. Dostum siz bana neleri açtırdınız şu ara aldığım en güzel temenni için de teşekkür ederim -
''Takdîr cuz rızâ-yı tu kârî ne-miküned
Peyveste tâ’at-ı tu edâ mîküned kazâ''Kader, senin hoşnutluğunu kazanmaktan başka bir iş yapmıyor;
Kaza ise daima sana boyun eğmeye devam ediyor.Fuzuli'nin Leyla ve Mecnun'undan
Sevgilerle arkadaşlar
-
"Aldanmak yaptığımız her işte şaşmaz yazgısı hepimizin.
Her sabah parlak işler tasarlar , gün boyunca budalalık ederim."(Voltaire)
günaydın...
-
İdrakine varılmamış bir yalnızlık hakkında konuşabilirsin ama yalnızlığının idrakine varırsan sükût etmekten başka çaren kalmaz.
Dücane Cündioğlu
http://tercihiniyap.net/pazar-gunlerine-ozel-kultur-sanat-eki/
Pazar günleri için hazırladığımız kültür sanat ekine göz atmayı unutmayın. İyi pazarlar.
-
@Phoenix bu kültür sanat fikri çok güzel oldu. insan nefes aldığını hissediyor elinize sağlık.
-
1948 yılında yazılmış bir distopya ama insanı ister istemez düşündürtüyor ve birazda ürkütüyor. Birebir olmasa da gerçek hayatla olan benzer yönleri yakalayabiliyoruz.
"egemen kesimin iktidardan düşebilmesinin yalnızca dört yolu vardır. ya bir dış güç tarafından alt edilecektir, ya ülkeyi yönetmekte kitlelerin baş kaldırmasına yol açacak kadar yetersiz kalacaktır, ya güçlü ve hoşnutsuz bir orta kesimin doğmasına engel olamayacaktır ya da kendine olan güvenini ve yönetme isteğini yitirecektir. bu nedenlerin hiçbirisi tek başına işlemez, dördü de şu ya da bu ölçüde bir arada etki eder. kendini bunların hepsine karşı koruyabilen bir egemen sınıf sürekli iktidarda kalabilir. "
George Orwell-1984
-
"Hepimiz aynı televizyon programlarını izliyoruz, diyor dudak. Radyoda aynı şeyleri duyuyoruz, birbirimize aynı şeyleri söylüyoruz. Hayatın hiç sürprizi kalmadı. Hep aynı şeyler olup duruyor. Tekrarlar...Çok yakında aynı anda aynı şeyleri düşünmeye başlayacağız. Mükemmel bir uyum içinde olacağız. Senkronize. Birleşmiş. Eşit. Kati. Karıncalar gibi. Böcekler gibi. Koyunlar gibi."
sayfa 106
Chuck Palahniuk - Gösteri Peygamberi
-
"Babayla oğul bir kum saatinin iki haznesi gibiler çünkü; bir vakit gelince, zaman, mukadderat, Tanrı ya da her neyse bir şey, kum saatini ters çeviriyor. Tam tersine akmaya başlıyor ondan sonra her şey. Babanın çocuklaştığını gördükçe oğlun içine dolan o sıcak üzüntü de sarı, ılık kumun aşağı akışı belki."
Olduğu Kadar Güzeldik- Mahir Ünsal Eriş
Günümüz genç yazarlarından. Bandırma ve çevresini sarmalayan güzel hikayelerin yer aldığı okunası sıcak bir öykü kitabı. yakın zamanda bu öykü kitabında yer alan 'Benim Adım Feridun ' adlı hikaye Çağan Irmak tarafından film haline getirildi ve vizyona girmesi yakın. Güzel sıcak öyküler okumak istiyorsanız kesinlikle okunacak bir kitap.
-
Iskender pala OD okuyorum. Cok iyi gidiyor herkese tavsiye ediyorum ozellikle yunus emre sevenler icin..
Bu bitince de sarah jio nun kitaplarina baslayacagim -
Kitap okuyor gibi şov yapıyoruz bence hepimiz, bu yüzyılda kitap okuyan kaldı mı?
-
@Destan Kalmadı hocam. Okuyalım diye birbirimizle paylaşım yapıyoruz bu yüzden yoksa şov yaptığımız yok.
-
@Destan durum o kadar kötü değil bence yav
-
Harflere bakıyoruz, sayfaları çeviriyoruz, anlamlar çıkarıyor gibi davranıyoruz ama gerçek anlamları bulamıyoruz. O anlamlar olmadan yaptığımız eylem okuma değil BENCE.
-
http://tercihiniyap.net/pazar-gunlerine-ozel-kultur-sanat-eki-2/
Pazar günlerine özel kültür sanat ekimize göz attınız mı?
-
@Phoenix Semerkant'ı henüz bitirdim. Bunca zaman neden okumamışım diye hayıflandığım bir kitap oldu, hem sürükleyici hem de bitmesin diye özenle okunuyor. Çok çok anlamlı bir tavsiye olmuş. Tebessüm ettirdi.
-
@conurt Hocam keşke yüzümde oluşan gülümsemeyi görebilseydiniz. Bende tekrardan okumaya niyetlendim açıkçası
-
@Phoenix bazı kitaplarla farklı bir bağ oluşuyor. Sanki kimi kitap zamanı gelmeden karşımıza çıkmıyor da ille de o vakti bekliyor Semerkant da bana böyle bir vakitte denk geldi. Kitap okumak benim için elzemdir ancak çok uzun zamandır aklımda olmasına rağmen ancak şimdi okudum belki size de bu aralar ihtiyacınız olanları anlatacaktır yeniden.