Forex nedir? Forex nasıl para kazandırır ?
-
Haberleri okudum da şimdi Zaytung güldürdü yine Size de mi denk geldi @odtüsbky?Benim şahit olduğum 2014te İzmir'de ufak çaplı, cüzi fiyatlı bir örneğiydi ama aması var işte. İnsanları iş başvurusu adı altında toplayıp, çevrelerinin sırtından geçinme üzerine kurulu bir sisteme katılmayı öneren, bana tamamen ters olan gram güven vermeyen bir oluşumdu. Son haber ona dair sanırım hatırlayınca sinirlendim.
-
@Hayatım-Sınav Hiç denk gelmedi ama çevremi yine de bu konuda bilinçlendirmeye çalıştım.
-
@odtüsbky İyi düşünmüşsünüz. Ben merakımdan katıldığım seminerle zincirin halkasına katılıyordum bilmeden, ucuz yırttım diyelim.
Forexte de ilk bakışta uluslararası şirketlerin bulunduğu yerde bireysel katılımcı olarak yer akıl karı bulmuyorum. -
@Hayatım-Sınav insanlar nasıl düşüyor bu tuzağa acaba, saadet zincirinde altına adam bul rahat et masalı var. Burda nasıl ikna ediyorlar acaba.
-
@aliveli Tahminen piyango mantığıyla hızlı para kazanmaya olan zaaf ya da benim network marketingi merak etmem gibi meraktan olabilir. Bir de SPK denetiminin olması güven veriyor sanki. Tabi bunlar tahminden ibaret. Asıl cevabı ikna olmuş biri verebilir.
-
Küresel bir piyasa olarak tanımlanan forex, bankalararası bir sistem ile çalışmaktadır. Dünyanın belli noktalarında bulunan ticaret merkezleri aracılığıyla faaliyet gösterir. Bu sayede de tüm forex yatırımcıları, dünyanın neresinde olursa olsun, aynı imkanların ayrıcalığıyla işlemlerini gerçekleştirir. Yani siz Türkiye’den altın işlemi yaparken, Amerika’dan bir yatırımcı ile aynı değerlerden faydalanırsınız.
İnternet üzerinden gerçekleşen işlemler, 5/24 yapılır ve akıllı telefonlarınızdan tabletlerinize, dizüstü bilgisayarınızdan masaüstü bilgisayarına kadar her yerde işlemlerinizi yaparsınız. İşlemleriniz için verdiğiniz emirler, aracı kurumunuz sayesinde bağlandığınız piyasada anında gerçekleşir. Borsada olduğu gibi emirler, aracı kurumun düzenlemesinden sonra işleme alınmaz. Siz emirleri doğrudan piyasaya iletirsiniz ve anında işleminiz gerçekleşir.
Yüksek bir teknolojik altyapı ile işleyen forex piyasasında, kendinize yasal bir aracı kurum seçip yatırım hesabı açtırdıktan sonra işlemlere başlarsınız. Daha sonra hesabınıza teminatınızı yatırarak direkt forex işlemlerine başlayarak para kazanabilirsiniz. Elbette önce bilgilenmeli ve deneyim kazanmalısınız. Bunun için de verilen eğitimlerden faydalanabilir, demo hesap kullanarak işlemlerin mantığını, piyasanın ne anlama geldiğini ve çalışma prensibini çözebilirsiniz.
Yatırımcıların karar vermesini kolaylaştıracak çok sayıda indikatör, analiz aracı, uzman danışman robotları, script dosyaları, veri alma ya da veri yükleme gibi ayrıntıların olduğunu anlatarak başlayalım. Anlık fiyatlara göre alış ya da satış butonuna tıklamanız ile o andaki fiyatlar ile eşleştirme yapılarak otomatik işlem açılacaktır. Bu genelde sorun olmamaktadır çünkü günlük 6 trilyon dolardan daha fazla işlem hacmine sahip yatırımcıların yer aldığını ekleyelim. 4 tane bekleyen emir tipi vardır.
Buy Limit: Şu andaki fiyatın daha altından alış emri girmeniz demektir.
Buy Stop: Fiyatın daha üst seviyelerinden alım emri oluşturmanızdır.
Sell Limit: 1.3000 seviyesinde bir pariteye bakıyorsanız, örneğin 1.3150’ye satış emri girmenizdir.
Sell Stop: Yukarıdaki örneğimizden devam edelim. 1.2950 yani şu andaki fiyattan daha düşük seviyelerde satış emri girmektir.Bu emir türlerini oluştururken, zararı durdur ve kar al noktalarını da belirleyerek, riskleri ve olası kar noktalarınızı anında iletmeniz mümkündür. Bekleyen emirlerin gerçekleşmesi, fiyatların bu rakamlara gelmesi ile mümkün olacaktır. İstediğiniz an bu tür emirlerinizi silebilir, hatta değişiklik yapabilirsiniz. Buradan daha detaylı bir şekilde öğrenebilirsiniz: https:// bilgihanem. com /forex-nedir/
-
Çok takıntı yapmamak gerekiyor yoksa kafayı yedirir insana aman dikkat
-
@bayke forex üzerinden para kazanan canlı kanlı insan var mı? Ben daha denk gelmedim.
-
@kml Ben bu yıl başına kadar ziraat borsa üzerinden amatörce ilgilendim, 2018 kpss'ye hazırlandığım süreçti. Öyle bir an geldi ki kendimi göstergeler, analizler içerisinde buldum.Saat 09:00 olana kadar bir demlik cay içiyordum işlemlerin açılmasını beklerken.Sonra dedim ki kendime ya ben ne yapıyorum? Acemi sansina krdmd ve tukaş'tan 300-500 kazanmıştım tabi günlük hatta anlık kaybettiklerim de bu kazancı eritiyordu.Sonunda tövbe ettim sattım kpssye odaklandim,bu işlerden para kazanacak kişiler Galip'in kağıtlarından uzak dursunlar mümkünse sadece dolar alıp satsınlar :))
-
@bayke metro galip mi
-
@kml Hahaha aynen ama inanın metro hissesini 0.97'ten alip 1.03'e satmıştım 60 liraya yakın bir para kazanmıştım ona da iskender yemiştim eşimle
-
@bayke metrodan hayır gören birilerinin olması çok sevindirici
-
@kml Acemi şansıydı hocam, sonradan araştırdım onun kağıtlarını öğrendim, bir daha da onun kağıtlarının yanından geçmedim
-
Şuan bende mctaş var bir ay içinde 20 bulur diyorum. Şuan 11.500. fakat aşağıda 8.05 de gap var 8 den girilir. Ytd.
İnvestinge döndüm bi an -
@fişek-morgen Derinlik programı satın aldınız mı hocam? Alım-satım bekleyen pozisyonları görebiliyor musunuz?
-
@fişek-morgen forex oynarken düşüşü bilirseniz de kazanırsınız deniyor bu doğru mu? Yani karmaşık bir sistemi var gibi.
-
@bayke vakıftrade online da genelde takip ediyorum. Ama o da sınırlı oluyor tabii. Ama para kazanmak için bu işte çok sabırlı ve tecrübeli olmak gerekiyor. Ben şimdilik küçük paralarla tecrübe kazanmya çalışıyorum. Şimdilik hep para kazanma hedefim yok yani daha acemiyim.
-
@kml düşüşü bilirsen tabiki kazanırsın .
-
Bu işten para kazanmak için derinlik analizli program satın almak gerekiyor,benim araştırdığım zamanlarda 800 TL civarında idi. Bu derinlik ne işe yarıyor onu izah edeyim. Şimdi alış 3,05 satış 3,06 olan bir senedimiz olduğunu varsayalım. Dediğim derinlik programını alırsanız bu hissenin hangi pozisyonlarda kaç lot alış satış miktarı bilgilerini görürsünüz.Mesela 3,06 TL'de 1000 lot satış, 3,07 TL'de 1100 lot satış, 3,08 TL'de 1500 lot satış gibi.. Elinizdeki senet 3,05 ediyor diyelim. Derinliğe baktınız adamlar 3,08 TL'de satış için beklemede. Buradan aşağı yukarı hissemizin (tabi olağan dışı bir hareketlenme olmazsa) 3,08 TL'den daha yukarı çıkamayacağını kestirebiliriz. Aynı şekilde hisse değerinin düşeceğini de bu alış-satış miktarlarından aşağı yukarı kestirebiliriz. Onun için dediğim programı almadan sadece anlık fiyatlara göre işlem yaparsanız işiniz tamamen şansa kalmış demektir. Derinlik kademelerine göre de programın fiyatı değişiyor diye hatırlıyorum mesela 10 tane pozisyonu görebiliyorsunuz. (2,99-3,00-3,01-3,02-3,03-3,04-3,05-3,06-3,07-3,08... gibi)
-
Konuya çok yabancı olmama rağmen, dikkatimi çeken bilgiler ediniyorum. Bitcoin meseleside böyleydi, herkesten bir şeyler öğreniyorduk.