Uyku problemi..
-
Her sınav akşamı aynı sorunu yaşıyorum arkadaşlar. Ya hiç uyuyamıyorum ya da maksimum bir saat uyuyabiliyorum sabaha karşı. Geçtigim bütün aşamalarda uykusuzdum. Kpss ve kurum sınavları, şimdi de mülakat...
Ayın 19'u ve 25'inde mülakatlarım var ve ben şimdiden uyumamaya başladım.
Eminim benim gibi bu sıkıntıyı çeken çok kisi vardır. Bunun bi çözümü var mıdır, uyku hapları işe yarar mı acaba? Uykusuzluktan sonra gelen baş ağrısına bi şekilde cözüm bulunuyor. Ama dikkat dağınıklığının bi çözümü yok maalesef.
-
Zamanında yaşadığım bir sorun.Uyuyamamanın bir sebebi "uyumazsam sınavım kötü geçer , mutlaka uyumam lazım " tarzı düşünmen böylece sürekli geriliyorsun.Ama sınava uyumadan gitsen bile sınav anındaki adrenalinden dolayı performans düşmez o an.Böyle düşün , kapat gözlerini , "uyumazsam uyumam , gözlerimi dinlendirsem yeter" diye düşün.Rahatlıcaksın.İlaçlara başvurmadan önce uyumadan önce içilecek melisa çayı , papatya çayı ve sarı kantaronu tavsiye ederim
-
Spor yapmak uyku düzenini kısmen de olsa sağlıyor.
-
@ufuklion benimde mezun olduğum yıl uyku problemim vardı.kan değerlerinize baktırın tavsiyem uykusuzluk bazen de bazı kan değerlerinin düşük çıkmasından kaynaklanıyor.doktora gittiğimde b12 ve demir eksikliği çıktı .bende sınavda uyudum hatta .çok tehlikeli bu dönemde uykusuzluk doktora gitmenizi öneririm
-
@rochas farkındayım sınavlarda çok dinç oluyorum ama o gece bana zehir oluyo. Dediğiniz gibi rahatlamaya çalışıyorum ama kaç defadır aynı... Çay tavsiyenizi dikkate alacağım.
@aliveli haftada iki gün spor yapıyorum.
@deulukiz sürekli değil sadece sınav akşamları yaşadığım bir şey. Sanırım mülakat olduğu için iki üç gün önce başladı bu sefer.
-
alasını yaşıyordum hocam.1 aydır şöyle kurtuldum diyebilirim. tavsiyem önce spor. ben haftada 3 gün sporla ve diyetle düzene girdim. akşam 6 da salata 8 de bir elma yiyip gece bir şey yemiyorum. 11-12 gibi uyuyorum. dün asker uğurlaması yaptık mesela 3 de yattım yine sabah 8 de alarmsız uyandım. bol su iç düzgün beslen yiyip yatma biraz da spor 10 gün sonunda inanılmaz değişim oluyor.onu fark ettiğimden beri daha sıkı ve istekle yapıyorum. bende karacaiğer yağşanması da var sivilce yüz kızarıklığı vardı ondan bile eser kalmadı. ve daha önemlisi mülakat için özgüven oluştu. tavsiye istersen daha detaylı da anlatabilirim. ama muhakkak yap bir şeyler ve kararını hemen uygula. sabah diyete spora başlayacağım diye bir şey yok. 6 dan sonra bir şey yeme bir iki meyve ve su hariç bak sabaha nasıl oluyorsun.
-
@yamtar kardeşim dediklerini yapıcam ben de. 2 yıldır uyku namına hiçbir şey kalmadı. En erken gece 3-4 gibi uyuyabiliyorum. Daha detaylı yardımcı olabilirsen de her şekilde tavsiyene uyarım.
-
Merhaba değerli arkadaşlar
https://www.youtube.com/watch?v=6vQ6FUwOnRU
bu tekniği öğrenirseniz rahatlarsınız
https://www.youtube.com/watch?v=s9ijjJBad0A
https://www.youtube.com/watch?v=WMSKDzC67KUBunlarla birlikte binaural beats uygulamaları var telefonunuza indirebilir
theta ve delta dinlerseniz gece rahatlar uyursunuz.
Android'te brain waves diye bir uygulama var onu tavsiye ederimhttps://play.google.com/store/apps/details?id=net.luizmello.brainwaves&hl=tr
Daha detaylı bilgi için arama motorlarında binaural beats,binaural ses dalgaları,solfeggio frequency,binaural frequencies, gibi aramalar yaparak daha detaylı bilgiler bulabilirsiniz.
Eğer uygulamayı indirirseniz "how to use" kısmını da okuyun.
Eğer epilepsi gibi rahatsızlıklarınız varsa bu tür uygulamaların size uygun olup olmadığını araştırın.
Umarım işinize yarar. -
@yamtar tavsiyeler için teşekkürler...
@onuktekin videoları inceledim, uygulamayı da öğlenden beri kurcalıyorum sanırım oldukça etkili... Bilgiler için teşekkürler tekrardan.
-
@ufuklion Rica ederim.Umarım rahatlatır sizi.
-
Herkes demis ama bende diyecegim, kesinlikle spor
hatta mumkunse sabah sporu/yuruyusu. Bu yaz cok sukur sabah 6da kalktik yuruduk babamla. Gece 23de resmen fisi cekiyor insan. Tabi gun icerisinde yapilan sporda cok etkili olur. Birde kesinlikle ac olmak
Ne kadar onemli sinavim olursa olsun artik sabah yuruyusumden ve ac uyumaktan taviz vermeyecegim. Sinav geciyor kazanip kazanmamamiz muamma, ama bedenimiz gördüğü zararla kalıyor. He tabi baslarda sabahlari uyanip spora gitmek insanin icinden gelmiyor ama o lezzeti alinca da birakamiyor insan. Neyse ozet,bu kış uyuması sabah 7lere sarkmış biri olarak kesinlikkklee spor diyorum️ -
Ayrica hocam sinav oncesi gecelerde haplar cok zararli olabilir. Zaten normalde de zararli ama ozellikle sinav oncesi/mulakat oncesi her turlu seye dikkat etmek lazim. Aman dikkat:( alerjisi var osu var busuvar her seyivar.
Oyle zamanlarda zihin cok yogun oldugu icin insan surekli dusundugunden uyuyamiyor. En dogrusu zihni dagitmak, anca o sekilde gelebilir belki o geceler uyku:(
Tabi yine inanci herkesin baska olabilir ama faydasini gordugum icin demeden edemeyecegim, son geceleri duayla gecirerek daha duzgun atlattigima inanirim. Ruh terapim olur yani. o son gecelerde kalbinde 'herseyin olmasi gerektigi gibi olacagi' inancini artrmaya bak, aklina bunu getir surekli. Biraz rahatlarsin inssallah -
aynı sorun bende de var. çözüm bulabildiniz mi?
-
@james-buchanan hocam bugun eski basliklari canlandırmaya yemin etmiş gibisin..........
-
@1umut gerçek anlamda sordum.
-
@james-buchanan hocam sporla bu iş hallolur. Aktif spor yapamiyorsanız esneme hareketleri ve ya nefes egzersizleri. Hatta bunun yanında yukarıda bahsettiğim binarual beats gibi uygulamalar işe yarar. Ben uyuyamadığım bazı zamanlarda bunları kullanıyorum işe yarıyor.
-
Ne çok insanda varmış uyku problemi, başlığı şaşkınlık ile okudum. Bağımlılıklar ile de alakası oluyor, depresyon ile de, sorunu bulmadan doğru çözüm üretmek zordur, ona göre inceleyin durumunuzu arkadaşlar.
-
@onuktekin hocam iş sahibi olsak spor tabiki yapılır.
-
@onuktekin Teşekkürler
-
-Puritan's Pride Melatonin 3mg 120 Tablet
-Melatonina melatonin 3 mg 60 Tablet