GUY MÜLAKAT SORULARI
-
ALINTI
mukakat sorusu heterodoks ve ortadoks politika nedir -
@ali27 1 başkan 4 başkan vekili 7 katip üye 3 idari amir
-
Anladığım kadarıyla sorduklarına baya baya sormuşlar ciddi anlamda ama birçok kişiye de sadece 3-4 soru sorup göndermişler nasip biraz da yaa
-
Cok dengesiz degil mi ya sorular? Kimisine 3 tane basit soru sorup gondermisler; kimisini baya zorlamislar.Korktum
-
ALINTI
Kayıtdışı ekonomi? Tr de % kaç? Para arzi nedir? Para arzi tanimlarini say acikla? Donemsellik nedir ne zaman uygulanır? Bolumum maliye -
ALINTI
vergi nedir? verginin 4t si nedir ?verginin tahakkuku nedir? muvazaa nedir? internetten yapılan alışveriş ler hangi piyasa türüne ornektir? dış ticaret dengesi nedir? -
ALINTI
5. Komisyon
10 dan fazla soru
Memleketimle ilgili
Kardeşim ensar ve adının anlamı arapça biraz biliyorum dedim nasara (yardım etmek ) fiilinin çekimi
Bucak
kaçtane belediye var
İptal ve tam yargı davası
Doğal frik. Yapısal işsizlik
15 nolu ve 159 nolu hesap ve hesap gurubu hatırlamadım dedim
Devlet teşkilatını anlat bize
Devlet tam yargı davası açar mı önce acar sonra açamaz dedim
Gib merkez teşkilatımı
Maliye sormadılar tebrik edip yolladılar hatırlayamadığım ufak tefek sorular var genede
Bölümümle alakalı oldu iktisat sadece işsizlikti ama bazı kamuculara sadece iktisat sormuşlar
İçerde uzun kaldım baya ve ben bildikçe sormaya devam ettiler. -
ALINTI
5.komisyon ,ticari kar mali kar ne demek,bilanço tablosu gelir tablosu ne demek,düzenleyici hesap bilançoda var mı.Komisyon çok güleryüzlüydü hakkımızda hayırlısı . -
ALINTI
laffer eğrisini sordular.
mutlak hakkı sordular.
reeskontu sordular.
faktoring sordular. -
ALINTI
- Komisyon Ankara
Guy ne iş yapar
Bi örnek verdi cevap bolluk paradoksu
Seni elemenin fırsat maliyeti nedir dediler
Bölüm maliye hiç sormadılar
Herkesin Allah yardımcısı olsun
- Komisyon Ankara
-
Tüketici rantı nedir? Tam rekabet piyasasinda nasıldır? Monopolde üretici ve tüketici rantı nasıl olur?
Limited şirketi açıklayınız. Neden adına Limited şirket diyoruz? Bölümüm maliye . Komisyon üyeleri çok iyiydi heyecanınizi alıyorlar. Toplam 5-6 dk civarı sürdü -
ALINTI
Bölümüm iktisat. hatırladığım sorular şöyle;
vergi mükellefi
para talebi
para türleri
vergi defterleri nasıl oluyor vergi nasıl ortaya çıkıyor
kdvyi kimler ödüyor
dönen varlık nedir
dönen varlık gruplarını say
taşıt alırsan bu dönen varlık mı duran varlık mı
binek oto.daki amortisman neydi
kıst amortismanı anlatır mısın
muhasebe programlarından bildiklerini say
bi kaç tane daha vardı aklıma gelmiyor. -
@ali27 GUY MÜLAKAT SORULARI içinde söyledi:
ALINTI
Bölümüm iktisat. hatırladığım sorular şöyle;
vergi mükellefi
para talebi
para türleri
vergi defterleri nasıl oluyor vergi nasıl ortaya çıkıyor
kdvyi kimler ödüyor
dönen varlık nedir
dönen varlık gruplarını say
taşıt alırsan bu dönen varlık mı duran varlık mı
binek oto.daki amortisman neydi
kıst amortismanı anlatır mısın
muhasebe programlarından bildiklerini say
bi kaç tane daha vardı aklıma gelmiyor.Bunlar nedir ya? Bu mülakattan çıkan ben olsam söyleyeceğim ilk cümle: vurursunuz eyvAllahta ölmezsem sıkıntı büyük
-
@guyan-gelmiş cvpları kısa olduğu için çok sormuşlar
-
ALINTI
Reel harcama nedir, yatırım harcaması ve cari harcama karşılaştır, yatırım tasarruf arası ilişkiyi açıkla doğru yönlü mü ters yönlü mü peki Faiz yatırım ilişkisi. Soru içinde soru sordular gayet net cevapladım 3 4 dk sürdü bitti dediklerinde şaşırdım hepinize başarılar diliyorum -
tek başlık altında topladığın ve emek verdiğin için teşekkürler ancak çoğu adayın alanlarının bilgisi olmadığı için bunları okuyanlar strese girmeye başlıyor.
-
@ali27 GUY MÜLAKAT SORULARI içinde söyledi:
ALINTI
Reel harcama nedir, yatırım harcaması ve cari harcama karşılaştır, yatırım tasarruf arası ilişkiyi açıkla doğru yönlü mü ters yönlü mü peki Faiz yatırım ilişkisi. Soru içinde soru sordular gayet net cevapladım 3 4 dk sürdü bitti dediklerinde şaşırdım hepinize başarılar diliyorumŞimdiye kadar ki en kolay sorular sorulmuş valla mülakata giren arkadaş şanslıymış.
-
@gokhangermen Teşekkürler.Ama sonuçta insanlar mülakatta ne tür sorular çıktığı konusunda bilgi ediniyorlar.Tamam bende soruları gördükçe strese kapılıyorum ama ne yapalım kime ne sormuşlar bilmeden mi gidelim anlamadım sıkıntı oluyorsa gerçekten ama paylaşmamam dahi iyi olur.
-
@ali27 hayır yanlış anlamayın siz elinizdeki bilgileri paylaşıyorsunuz sonuçta ne eksik ne fazla. Tam anlatamadım sanırım hangi bölüm olduğunu bilmeyince her soruyu sahiplenip "benim bölümüme de çıkar mı bu muhasebe programları sorusu" diyoruz
-
@gokhangermen Yo yanlış anlamadım gerçekten kimilerine çok basit kimilerine çok zor sorular gelmiş bu durum benide strese koyuyor.