GUY MÜLAKAT SORULARI
-
Alıntı:
Bölüm: maliye
2.komisyon
1.Bütçe nedir
2.bütçe planmıdır
3.bütçe cetvellerini say
4. Bütçe maliye politikası bağlamında açıkla
5.ticari işletme nedir'
6.marka nedir
7.işletme adı nedir
8.Oyun teorisini açıkla -
ALINTI
1:Neden gelir idaresini tercih ettiniz
2:Sizi bu kurumda neden istihdam etmeliyiz
3: Son anayasa değişikliğini değerlendiriniz
4: Engel eğrisini açıklayınız
5: örümcek ağı teoremi
6:ab nin derinleşme sürecinden kısaca bahsediniz
7:İngiltere'nin ab ye ilkin girmeyerek Akdeniz Ülkeleri ile beraber kurduğu örgütün adı, sonra girmeme nedeninin asıl girme nedeni olmasını açıklayınız
8:başkanlık divanı üye sayısı
9:siyasi partilerin yapamayacakları işler
10: bir vekil nasıl odak haline gelir
11:siyasi partilerle ilgili yasakları inceleme komisyonuna başsavcının reddi halinde kaç gün içerisinde başvuru yapılır
12:Ae-ıs-lm-bp modellerini açıklayıp örnekleyiniz
13:heterodoks polika nedir
14:kamu harcamalarını görünüşte artıran nedenler .... 3-5 kişiden sorup ta aklımda kalanlar -
ALINTI
İşsizlik nedir, türleri nelerdir , yapısal işsizliği açıkla, tam istihdam nedir, borçlar hukukunda borcu sona erdiren haller nelerdir bana sorulanlar -
@ali27 6 ve 7 . Sorular la ilgili hangi bolum mezunlarina soruldugunu biliyomusunuz ? Uluslararasi iliskiler falan olabilir mi baska turlu cok kotu
-
@nrzmrh Hayır maalesef zaten soruları sağdan soldan toplayıp yazmış yazan kişi.
-
@ali27 onlar uluslar arası ilişkilerdir diye umuyorum yani inş
-
@cag317 gelirler polistikasını sormuş selektif gelirler politikası deyince insan affallıyor
stagflasyonda ücret ve fiyatlar üzerine konulan sınırlamalar -
ALINTI
Bölüm işletme
4.komisyon
1.isletmenin fonksiyonlari
2.k.harcamalarinin görünüşte artış nedenleri_nufus artışı gorunustemi artırır gerçekte mı
3.modern büyüme modelleri
4.reel(negatif) ?! Faiz oranı -
@ali27 AB nin derinleşme süreci falan zor sorular aga
-
ALINTI
Kıst amortisman nedir ? Herseye ayrılır mı ? Para politikası araçları nedir ? Api nasıl yapılır ? Zorunlu karşılık oranı nedir ? Güncel zorunlu karşılık oranı nedir ? Alamet-i farika nedir ? Başbakan yardımcıları kimlerdir ? -
ALINTI
Arkadaşım iktisatçı öz sermaye ve sermaye nedir anonim ve limited şirket arasındaki fark nedir fiyat farklılaştırması ve olivera tanzi etkisi nedir diye sormuşlar -
ALINTI
5.komisyon bölüm iktisat.iktisat nedir.dıssallik nedir.gelir hipotezleri nelerdir ve sürekli gelir hipotezini açıkla.ödemeler dengesi kalemleri
nelerdir. net hata noksan hesabının eksik veya fazla ćıkması nedemek.geçici vergi nedir.dar mükellef nedir.adına neden dar mükellef deniyo. -
neden dar mükellef deniyor soruya bak
-
@köyün-ağası Sorular sanki gittikçe zorlaşıyo gibi bi bana mı öyle geliyor?
-
bana da öyle geldi sanki ilk yazdıklarınız daha kolay gibiydi ya da şuan psikolojik olarak bize öyle geliyor.
-
@ali27 kaç yıldır takip ederim bu sene biraz zorladılar gibi emin misin gibi sorular sorarak bayya yanıltmaya çalışıyorlar bakalım yarın bizi neler bekliyor
-
ALINTI
-
@ali27 GUY MÜLAKAT SORULARI içinde söyledi:
1_1505754608040_21617903_1696904590339820_6229439697723893944_n
https://tr.imgbb.com/
resimleri bu siteye yükleyip at -
ALINTI
- Komisyon (Diyarbakır ili)
Tüketici rantı nedir? Tam rekabet piyasasinda nasıldır? Monopolde üretici ve tüketici rantı nasıl olur?
Limited şirketi açıklayınız. Neden adına Limited şirket diyoruz? Bölümüm maliye
- Komisyon (Diyarbakır ili)
-
ALINTI
Arkadaşlar öncelikle herkese başarılar diliyorum Allahım hepimizin yardımcısı olsun inşallah. Bölümüm iktisat
1-) dolarizasyon nedir
2-) verginin tebliği
3-) verginin yansıtılması? Dolaylı vergilerdeki mükellefiyet durumundan bahset?
4-) keynes ne zaman ortaya çıkmıştır
5-)enflasyon durumunda ne yapmak gerekir
6-) istanbul Boğazı'nın işletmesi özelde ve İstanbul boğazından geçen araçlardan farkı fiyat alınır hangi piyasaya örnek gibi o anda heyecandan aklıma haliyle gelmedi monopol olcaktı (kişiden kişiye değişir zor değildi aslında ama o an farklı oluyor arkadaşlar) son olarak monopolün fiyat farklılaştırmasını açıklamamı istediler ve teşekkür ettiler. Hepinize başarılar diliyorum herşey gönlünüzce olsun inşallah.