Sevgili Günlük📝
-
Sevgili Günlük,
Fail-Suç Belli İlliyet Bağı Kurulamıyor.
Yapılan bir sokak röportajında sarhoşken kullanılması en tehlikeli şey nedir diye sorulmuş. Bilmem kaç cevapla telefon ilk sırada, ikinci sırayı da araba almış. Düşününce haksız değiller.
Son dönemde ara ara bir dizi bulup sıkı takipçisi olmaya niyetleniyorum. Yarımlar varken yenisine başlayasım yok. Yarımlar final yapmadıkça devam etmek gelmiyor içimden. İnsan böyle işte bir makine olsaydı mazeret makinesi koyabilirdik adını ama konu bu değil. Reklamdan reklama takip ettiğim bir dizi var. Ne anlatıyor sorsan inan anlamadım, sadece şu ara ismi manidar geliyor: ufak tefek cinayetler o.O bu dursun burda.
Yapılan bir araştırmaya göre öfke, beynin karar merkezini sarhoş bir insanınkiyle eş değer hale getirebiliyormuymuş neymiş. Şu yaşıma kadar bir elimin parmaklarını geçmez yaşadığım buhran dönemleri. Geçtiğimiz son çeyrekte böyle bir dönemi geride bırakıyorum. Dipten çıkmış olsam da henüz konjonktürel dalgalanmalar nedeniyle zirveyi göremedim, görebilecek miyim o da kuşkulu. Dolayısıyla hala neyin kafasını yaşıyordum, derdim neydi, insan ilişkilerimden ne istedim caniliğe soyundum soruyorum kendime. Cevabı biliyorum bilmesine de kararlarımdan etkilenen insanlara nasıl anlatılır bilemiyorum.
Yanlış kararlar, yapısal sorunlar…
Sarhoştum hatırlamıyorum desem
Bakın küstürdüğüm, bozduğum şeyler için gamzem dar ağacında sallanıyor yetmez mi ki…
Olmuşla ölmüş karşısında çabalarımızın bir anlamı olmuyor bazen. Kim demişse sadece hukuk kurallarının yaptırımı var diye, ona itirazım var: vicdanın varsa adım attığın her yer azap olabiliyor ve üstelik zaman karşısında tahrikin hiçbir indirimi yok aksine bileklerini kanatırcasına ağırlığı oluyor insanın.
Kapım ısrarla çalınıyor kimine kapı duvar kimine de böyle işte…affet sevgili günlük affet, affetmek huzur getirir. -
ertesi günün pazartesi olmasından dolayıdır sanırım, pazar hüznü diye bir şey var günlük kardeş
-
Ahh sevgili gunlük ahhh. Herkes tutturmus torpille gir işe diye . Ne anlar onlar emek verenin halinden hii ?
-
2018'de birlikteyiz demiştim günlük kardeş
Yine bir mesai sonrası sana yazıyorum. Valla ne yapacağıma karar veremediğim anlarda sana yazasım geliyor. Sonra yine bir şey yapmadan kaldığım yerden devam ediyorum. Sanırım zaman geçirmek için güzel bir karaktersin benim için. Çözüm üretmekte aciz olsan da fena dost değilsin. Kendime çözümler bulduğumda seni yine rahatsız edeceğim. -
Canım günlük,
Bugünn aşırıı aşırı mutsuz uyandım çünkü annemin günü var birkaç saat sonra annemin arkadaşları gelcek ve tüm gün boyunca benim işsizliğim konuşulucak biliyorum.
Ne bu gün denen olayi seviyorum ne de insanlarin skintilarini en ince ayrintisina kadar soran kisileri.
Bugun cok zor bi gün olcak sevgili gunluk, bana sans dile:( -
@1umut onlara hayatın sağ salim devam ettiğini göster. Başını dik tut, sakın boş ve boşuna yaşam süren o insanlara fırsat verme. Cümlelerini iyi seç, duruşunla onları şaşırt. Yoksa içindeki daralma daha da artacaktır.
-
@antimülakat hocam yazdiklariniz moral verdi, yüzümü gülümsetti su kara günümde:)) Allah razi olsun:) dediklerinizi uygulayacagim insallah.
Günün galibi onlar degil, ben olurum umarim -
SEVGİLİ GÜNLÜK hayatın kısa oldugunu ama dedikoduların,menfaatin,riyakarlıgın bol odugu dünyada yaşıyorum
-
valla sabah uyandım. uyanır uyanmaz yinemi uyandın "......" dedi iç sesim.
sağolsun güne güzel başlıyoruz sayesinde.
yumurta falan bi şeyler yedim öyle. sonra yds ye çalışmaya başladım.
sonra biraz ales sorularına baktım.
aşağı inip güvenlikteki dayıyla biraz boş muhabbet edip kafamı dağıttım
a101den ıvır zıvır alıyım dedım çıkarken telefonu düşürdüm ekran kırıldı. sabah bakıröye gidip baktırıcam ne fiyat cekicek.
geldim bi bölüm anime izledim.
sonra yıne uyumadan bi şeyler calısırım. iyi geceler efendim
yarın yıne yazıcam -
sevgili günlük bugün de issiziz , sınav kazanamamışız, tükenişiz...
-
@hussle telefonun camının kırılması hem günün monotonluğu değiştirmiş hem de modunuzu ekşitmiş hocam. Yoksa çok başarılı bir gün olmuş gibi özellikle güvenlikle geçen muhabbet kısmı boşlukları güzel doldurmuş.
-
@antimülakat
yani herkese biraz aksiyon lazım. yarın metrobüste eğlenceli bir şey çıkarsa paylaşırım. -
Sevgili günlük..
Yine uykusuz geçen bir gecenin ardından gözlerimi açtım güzel bir ilkbahar sabahına. Niyetliyim diye kahvaltı yapmadan çalışma masama geçtim ve dün gece çözerken hayallere dalıp yarım bıraktığım testlere baktım ya da bakmaya çalıştım. Çok geçmedi annemin seslenmesiyle genellikle ders çalışırken musallat olan ve farkında olmadan daldığım yine bir hayalden uyandım. Evde eski fatura kağıt ıvır zıvır ne var ne yoksa kalabalık yapmasın diye atmaya karar vermiş beni de önemli şeyler varsa seçip ayırmam için çağırmış. Bunun burda ne işi varmış ki dediğim onca gereksiz kağıt parçasını bi kenara toplarken ilkokul 5.sınıf karnem elime geçti. Matematikle aramın bozuk olacağı taa o zamanlardan belliymiş. Sayısal verilere çok girmeden kabataslak bi hesap ettim de ne çok zaman geçmiş şimdiye. Ama çok birşey değişmemişti. İlkokul sıralarında cebelleştiğim matematik sanki ölümsüz bir düşman gibi ilk günkü azametiyle çalışma masamdaydı mekanlar farklıydı ama düşman hâlâ aynıydı ve bu seferki kozu daha güçlüydü. O zamanlar karnede sıradan bir rakamı temsil ederken şimdi hayatımın geri kalanını etkileyebilecek bir dönüm noktası olmuştu. Her seferinde önüme taş koymuştu zalım matematik :). Geçmişten bugüne kabusum oluşu değişmeyen bir gerçekti. Ha bi de içimde ki çocuk. Bunca zaman sonra değişen tek şey aynadaki görüntüm olsada içimdeki çoçuk hâlâ yaşıyordu ve o ütopik hayal dünyası. Şimdi ki hayali de yakında açıklanmasını beklediği mülakat sonucunun olumlu olmasıydı. Sahi ilkbaharı bekleyen tomurcuklar gibi heyecanla ve sabırsızca bekliyordum sonucu. Acaba tomurcukların ki mi yoksa benim bekleyişim mi daha çok anlam barındıyordu içinde. Gerçi cevabı her neyse bi önemi yok zaten her ikiside yaşamsal döngünün bir ürünüydü. Bütün bunları düşünürken hayallere dalıp yarım bıraktığım matematik testleri aklıma geldi ve çalışma masasına geri döndüm. Dünün bugüne aralandığı bu saatlerde yine bir ilkbahar sabahına uyanacağım uykusuz bir geceden yazıyorum bunları sevgili günlük. Pek günlük havasında olmadı gerçi ömründe iki sayfa bile günlük tarzı bir yazı yazmayan ben buraya bunu neden yazdım bilmiyorum. -
@ali1703 matematik öğretmenlerimiz sevdiremedi bize şu caanım bilimi çünkü dayattılar ezberi biz de hayata küstüğümüz gibi matematiğe de küstük oysa bir insanın hayatını çok kolaylaştırıyor matematik bilmek.
-
Sevgili günlük,
Bugün de bir tabak çilekti bana umut veren Seneye bu vakitler çilekler çıktığında inşallah bir işim olmuş olur işten eve dönerken aileme çilek alıp, o çilekleri yerken de iş maceralarımı anneme anlatabilirim umarım
Sayfana yazdigim/yazamadigim her gün mutlulukla gelir insallah canim gunluk. bir umut etmekten bir de guzel gunleri beklemekten asla vazgecmeyecegim. -
Sevgili Günlük,
Umudumuza işçi tulumunu giydirirsek neden o gördüğümüz güzel günler de bizi görmesin değil mi? -
-
Tahir olmak da ayıp değil Zühre olmak da
hattâ sevda yüzünden ölmek de ayıp değil,
bütün iş Tahirle Zühre olabilmekte
yani yürekte.Meselâ bir barikatta dövüşerek
meselâ kuzey kutbunu keşfe giderken
meselâ denerken damarlarında bir serumu
ölmek ayıp olur mu?Tahir olmak da ayıp değil Zühre olmak da
hattâ sevda yüzünden ölmek de ayıp değil.Seversin dünyayı doludizgin
ama o bunun farkında değildir
ayrılmak istemezsin dünyadan
ama o senden ayrılacak
yani sen elmayı seviyorsun diye
elmanın da seni sevmesi şart mı?
Yani Tahiri Zühre sevmeseydi artık
yahut hiç sevmeseydi
Tahir ne kaybederdi Tahirliğinden?
... -
ego ve kompleks aynı zihinde birleşince kuru gürültü kaçınılmaz oluyor.
-
bu gün son günüm akşam saat 20'den sonra uzun bir süre burada yokum herkese saglık, mutluluk, iş sahibi olmasını temenni ederim