Kpss sonrası yapılan tekrarlar?
-
Kpss sonrası süreçte konu tekrarlarını ne şekilde yapmalıyız ben ders ders tekrar yapıyorum ama şuan önceki dersleri unutmuş hissindeyim
-
@laissez-faire hocam kısa tekrarlar yapın , mesela aldığınız notlara bakın
-
@aliveli ben hic okumamis gibi sabirla tekrar okuyorum erdal unsala başladım Allah sonumu hayır etsin hic bitecek gibi durmuyor
-
@guyan-gelmiş biter hocam biterde önemli önemsiz ayrımı yapsan tez biter
-
Bu ileti silindi! -
@aliveli onun icin de bir kere okumak lazim sanki ya ben yukselden calismistim ilk defa erdal unsalo okuyorum
-
@guyan-gelmiş @aliveli kpss sonrası kaynak değişikliği yapmak beni olumsuz etkiledi, özellikle guy için. Fazla derine indim sanırım ben ne dersiniz bu konuda?
-
@hayatım-sınav Eğer çalışmanız guy özelindeyse evet. Derine inmek sorun olabilir ancak daha başka sınavlar da hedefiniz dahilinde ise faydalı olacaktır
-
Kısa vadede o ulaşılabilir görünüyor, hem sayı hem bilgi haznesi açısından. Son sınavda derinlemesine ineyim derken tek yaptığım makro, mikro, medeni, borçlardı
işsizlik can sıkıcı hal almaya başladı sevgili @paretowilfredo napayım
-
Degerli dostlar iyi aksamlar,
Hepimizin bildigi gibi kpss a kadro mesakatli bir surec. Kpss sonrasinda ise yaptigimiz en buyuk hayatalardan birisi sinav ilani gelene kadar çalismalarimiza ara vermemiz oluyor.
Bundan sonraki surecte izlememiz gereken yolu ise eksik konularimizi belirlemek ve iyi oldugumuz konularda tekrari birakmamak. Ilk olarak eksik oldugumuz konularda kitap uzerinden calismalara devam etmek olacaktir.Nitekim, eksik olunan konular tamamlandiginda tekrar yapmak kolaylasmakla birlikte tekrarin süresi azalacaktır. Ikinci olarak iyi bildigimizi dusundugumuz konulari goz ardi etmeden belirli periyotlar halinde tekrar etmek olur. Örnek veriyorum maliye alaninda vergiler de dahil edildiginde 6-7 konu basligi mevcut. Normal koşullarda bu konularin tekrarini yapmak gunluk bir saat yapildiginde 1 haftamizi ancak alir. Tabi bu periyodun uzunluğu veya sıkligi kendi insiyatifimizde. Ek olarak belirtmek isterim her konu tekrari @laissez-faire arkadasimin belirttigi gibi konuyu bilmiyormusuz veya hatirlamiyormusuz izlenimi verebilir.Lakin hel konunun okunmasi hem de anlasilma seviyesi giderek iyilesecektir. Her okumada her tekrarda beynimiz bize "artik yeter kardesim almiyor" diye bagirsada konuyu tamamen kavramanin limiti budur. Bu soylediklerim özellikle test üsulu yapilan sinavlar icin gecerli diyebilirim. Yazili sinav icinde ise kendi sorularimizi hazirlayabilir veya bu sorularin farkli yonleriyle incelenmesini analiz ederek calisabiliriz. Ornek veriyorum ;Beveridge acik isler ve işsizlik ile ilgili modelinin kriz sonrasi icin model ele alinmis olsun .Biz kriz oncesinde grafikteki noktayi tahmin etmeye calisabiliriz. Hukukdan ornek verecek olursak belediye baskani gorevden uzaklastirilmasi karari 2 ayda bir gozden gecirilir ; peki aynisi memurlar icin gecerli mi. Donelim maliyeye arrow modelinin kosullari diktator rejimlerde gecerli mi ? ( ornekler cok uc olsu sanirsam affiniza sığınıyorum aklima ilk gelen bunlardi) Bu tur bir calisma yöntemi izlenerek her turlu yazili sinava da hazirlanilabilecegini düşünüyorum. Tabi soyle bir soru da sorabilirsiniz 'yahu kardesim boyle ahkam kesiyorsun senin tecruben var mi derece mi yaptin' bunlari daha bu sene mezun olmus ve 4 aylik bir calismayla sinava girmis bir yoldasiniz olarak yazıyorum. -
@hayatım-sınav Konsantre olun. Hep söylediğim gibi. Hedef belirleyip o hedeflere bağlı kalın. Bu kısa vadede guy ise orta vadede kpss sonrası içinse başka büyük hedefler olmalı. Bu sayede her zaman devamlılığınızı ve istikrarınızı korursunuz.
-
Kaynak konusunda ise @hayatım-sınav arkadasimin soyledigine tamamen katılıyorum. Hali hazırda a kadro calisan ve derece yapmis arkadaslardan dinledigimiz belirli kaynakdan bol tekrar yaparak calismalarina devam etmeleri. Orneklemek gerekirse; 2016 kpss hukuk kisminda baskanlik divani sorusunun cevabini bulamayacağımiz anayasa hukuku kitabi olacagini sanmiyorum.
Sonuc olarak bol tekrarli kendi disiplinimiz icerisinde(yazarak, okuyarak, altini cizerek olabilir) calismalarimiza kendimizi de surecden sogutmadan,yormadan devam etmemizden geçiyor.Gozlemledigim kadarıyla kurum sinavlarina hazirlanma asamasinda basarisiz olma bilmemekden degil surecden sıkılmakla ilgili.dostlar uzun yazdim sanirsam, surcu lisan ettiysem affola.
Son soz : "Hosgoru icin empati sart." -
@paretowilfredo söyledikleriniz hak ettiği değeri görüyor, adım adım gerçekleştiriyorum hayatımda dediğiniz gibi