Vakıflar Genel Müd. Müfettiş Yardımcısı Alım İlanı
-
@baharunal 56 diye salladım ama 26ymış sanırım
-
Sınav kolaydı yüksek kapatır
-
@kullaniciadi Vakıflar Genel Müd. Müfettiş Yardımcısı Alım İlanı içinde söyledi:
@baharunal 56 diye salladım ama 26ymış sanırım
26 çok yüksek 6 yada 16 dır
-
Bu ileti silindi! -
Ben de ilk 26 işaretledim sonra 16 diye değiştirdim o soruyu. Hukukta etkin pişmanlık sorusunun cevabı neydi? Ben rüşvet yaptım.
-
@baharunal güveni kötü kullanma diye biliyorum
-
@kullaniciadi doğrudur ben sallamıştım
-
Sanırım cevap 6, ben 16 yaptım. Gelişmekte olan ülke ortalaması 16 imiş ama bizde Bakan Şimşek 6 olarak açıklamış 2015'te
-
Geçmiş olsun arkadaşlar, ben de salladim inşaatı ama internette 6 gordum simdi, kompozisyon konusu fena değildi, ben de yüksek kapatacagini dusunuyorum, bazı basit şeyleri bile unutmusum ben ya.
-
Aşırı basitlikten bir sürü hata var, sevmiyorum böyle sınavları. O kadar fazla bilgi olunca soruyu 1.5-2 saniyede cevaplayıp hata yapıyorsun. 80 soru 40 dk da çözülüyordu. Şaka gibi fulleyen bile çıkar.
-
İktisat. 1)Esneklik=0.5 inelastik, TR artar. 2)İptal olan soru Milli gelir 450 artar. 3) Vadesizi vadeliye çevirirsen M1 Para arzı azalır, M2 para arzı değişmez. 4) TC= 4Q^2 + 100 Ac min? Q=5 , 5) Kamu harcamaları artarsa IS sağa kayar. 6)Merkez Bankası en büyük hissedar HAZİNE 7) Çayın fiyatı değişirse talep eğrisi kaymaz. 8 )MB api ile tahvil satarsa , para arzı azalır. 9) İzmir iktisat kongresi- Türkiye Sinai ve Kalkınma Bankası(1950) 10)İnşaat sektörü %6. 11) Kebapçı amca P=18 , AVC=15, AFC=5. P> AVC üretime devam eder. (Tam rekabet fiyatı değiştiremez, kapatmıcak ta Avc den büyük) Üretime devam ederse zaten kurtarcak paçayı. 12) Karşılaştırmalı üstünlük. 13) İhracat sübvansiyonu 14) İstidamın ağırlıklı eğitimi - Lise ve altı eğitim 15) Almanyada Türk Gsmh Türkiye/ Gsyh Almanya. 16)Planlanmış Stok 0 ise cari dengede olur 17) 1964 sonrası ithal ikameci politikalardan birisi değildir?
-
Esneklik sorusu tam tersi olmalı. P yuzde 10 artıyor talep yüzde 5 azalıyor diyordu.
Elastik Tr azalir olmali -
Vallaha bir müfettişlik sınavının bu ayarda olmasını pek beklemiyordum. Çok çalışamadım ama ona rağmen fena geçmedi. YBU'da soruları kim hazırlıyor merak ediyorum. Merkez göçün bir tık üstü bir sınavdı.
-
Muhasebe 1) Bankaya %35'ten faize yatırmış, 2) Borç senetleri reeskontu 200.000 (1.500.000 %60 reeskont yıllık 4 aylık soruyor, 600.000x1/3). 3) %26 indirmli müşteri karı 4) %12.50 5) Bilanço. 6) Dönen Varlık. 7) Likitide oranı (Alacak ve hazır değerleri ile kısa vadeli yabancı kaynakları karşılama oranı). 8-9 Baştaki yevmiye kayıtları Ticari Mal ve Satışlı 2 soru. 10-11) yüzdeli analiz baz alınan yıl olan - Trend diğer soruya karşılaştırmalı analiz dedim (bunlardan emin değilim). 12) Tahakkuk usulu kayıt yapılmasına - Dönemsellik dedim. 13) Şerefiye 14) Amortisman 15) Fifo 16) Azalan bakiyeler yenileme fonu
-
@MutadisMutandis miktar fiyattan fazla artarsa esnek olur
-
Maliye. 1)Kurumlar vergisi ödemeyen? 2)Gelirden alınan vergide kazanç kaynağı olmayan. Sinai gelirler. 3) Wagner-Sürekli artış 4) Sıçrama Tezi - Piecock Wiseman. 5)Türkiye'de en yüksek vergi geliri- Gelir ve Kazançtan alınan vergiler. 6) Devlet egemen - Sosyalist. 7) Devlet zorunlu hariç karışma - Liberal. 8 ) Harcama - Kdv Ötv. 9) Servet vergisi - MTV. 10) Dışsallık katlanırsa içselleştirirse Fiyat artar üretim azalır. 11)Plan-Program Bütçe. 12) Merkezi Bütçede olanlar. 13)Harcama yetkilisi sorusu 14)Fonskiyonel sınıflandırma/Hizmeti türü 15) Harç 16) Bütçe ilkesi olmayan 17)Maliye'de personel maaşları, faydası 1 yıldan az izlenen tekrarlanan gider diyordu. Cari işlem
-
(Cevaplar benim cevabın yanlışlar olabilir.) sadece sorular şekillensin diye yazıyorum
-
Hukuk. 1.Anayasa mahkemesi olması katı yapmaz. 2) Danıştay 1/4Cb 3/4 Hsyk, 3)Seçimlik illiyet. 4)Hüküm olmayan - Arama kararı. 5) TCK Hukuka uygunluk sebebi - Ben ilgilinin rızası yaptım / Zorunluluk hali diyen var. (Cevabı verme sebebim. Beni öldür razıyım dedim, öldürdü hukuka uygun olmaz.) 6) etkin pişmanlık olan - Güveni kötüye kullanma 7) Yasama + Yürtme = Yasama = Meclis Hükümeti. 8 ) Kazuistik detay. 9) Tamamlama haczi. 10) Ksmhy İtiraz icra mahkemesi. 11)Ayni hak sorusu/ sözleşme ile belirlenme 12)Hamiline düzenlenemeyen - Poliçe 13)Sebepsiz Zenginleşme olmayan - Sahibinin elinden rızası ile çıkan taşınırı 3.kişi iyi niyetli kazanırsa 14)Vakıflar sorusu / Vasiyetname ile 15 yaşında vakıf kurma iradesi açıklanabilir(18 diyordu) 15) Temsil yetkisi 16)Memuru Kınamaya karşı dava (60 gün idare mah dedim) 17) Ticari Faiz yanlış - temerrüd gaizi Başlangıc tarihi serbestçe belirlenir
-
Özet: basit hatalar yaptık
-
@kullaniciadi çok net basit sorular ve basit hatalar