Vakıflar Genel Müd. Müfettiş Yardımcısı Alım İlanı
-
Bu sınavı yapmanın ne mantığı var anlamadım. Direkt mülakat yapsınlar daha iyi. Sınav esnasında 1 soru iptal edildi. Şimdi çok matah bi sınavmış gibi 2 ay açıklamazlar ha.
-
Kesinlikle katılıyorum, Kpss'den 85+ puanlar almış kişilere bu kalitede sınavın amacı ne ki? 70-75 puanlı adamları alırsın yaparsın böyle alan anlarım.
-
Valla öncelikle sınav soruları ıle ılgılı tartışmayı bile zul sayıyorum. Sınav basitti demek de istemiyorum sonucta kafa yoruyoruz ediyoruz hiç bir şey kolay elde edilmiyor.Size basit geliyorssa bile şunu düşünün bu bilgileri elde etmek için bir sürü emek veriyoruz dersaneye gidiyoruz uykusuz kalıyoruz vsvs.
Ama konu bu değil. Konu burnuma gelen pis kokular. Zaten ne demek istediğimi rahatça anladınız. Kompozisyon konusu ile ilgili belli birşeye refere edilmiş izlenimi var bende. Ve bu belirlenen şeylere değinmeyenlerin kompozisyonu düşük puanlandırılacak.
Bu benim şahsi kanaatim birşey bildiğimden yazmıyorum. Ancak sınavdan sonra bir grubun konuşmasına şahit oldum şimdi tam hatırlayamadığım birşeye değindiniz mi diye konuşuyorlardı. Sanki önceden bilinen bir olguyu kasteder gibi. Umarım kuruntu yapıyorumdur. -
değinmeden geçemiycem
İlliyet sorusuna Seçilmiş İlliyet denmiş ancak ben -YArışan- dedim.Tartışalım
Analizle ilgili sorular birisi <<Karşılaştırmalı>> diğeri ise <<dikey(%) analiz >> olacak. Yani TREND ANALİZİ yok herhangi bir doğru cevap olarak
Harcama yetkilisi mutemet sorusu hepsi olacak I.II III IV -
Önceki sayfada Paretosef'in yazdığı cevaplara göre yazdım ykarıdakileri diğerlerini de aşağı yukarı ben de aynı şekilde yaptım
bürçede yer almayan İlke De '' Tahsis İlkesi'' olacaktr -
@TORPİLSİZ 1. Bncede seçimlik illiyet çünkü yarışan illiyette ikisinin de öldüreblck etki yapmş olması lazm 2. Eğilimleri ölçmek amaçlı diyodu ikinci soruda o yüzde trend analiz bnce zaten trend analizin diğer ismi eğilim yüzdeleri analizi
-
İlliyetli soru seçimlik illiyet olacak. Ben de yarışan yapmıştım.
-
@TORPİLSİZ Bütçe ilkesinin cevabı kararlılık değil mi? Adem-i tahsis var zaten.
-
@İNSAN bencede kararlılık
-
Kompozisyon ile ilgili kısım da bu tip bir olay varsa allah cezalarını versin, soruların bu kadar kısa kısa cevaplı ve adeta bir guy sınavı düzeyinde olması şüpheleri arttırıyor.
-
@TORPİLSİZ hocam baz yıl alınıp, o yıl üzerinden analiz yapmak trend analiz olması lazım. Dikey analiz de birden fazla yıl yok benim bildiğim. Dinamik analiz ile karıştırıyor olmayın.
-
@TORPİLSİZ harcama yetkilisi dışında bir öncüllü soru daha vardı hocam, genel bütçe olan 1.merkezi idare 2.mahalli idare 3.sgk 4.kit bu ne olacaktı?
-
@paretosef I-II-III. Kitin bütçesi ayrı
-
@TORPİLSİZ Kompozisyonu yazarken ayni sey benimde aklimdan geçti, hususi olarak hiç atif yapmadim eger ayni konudan bahsediyorsak asabim bozulmadi desem yalan olur umarım öyle birşey olmaz.
-
Kompozisyon konusuna şaşırdım su an cidden böyle birşeyler varsa, tabi konuyu tam olarak anlamamakla birlikte, sınav sorusu duyduğum konuşmaları tekrar dusunmeye başladım, umarım yoktur böyle bi durum...
-
@İNSAN Adem-i Tahsis değildi ki şıklardaki Tahsis idi. Bu yüzden dedim ben. Baştaki Adem olmayan demek değil mi? Yani Adem-i Tahsis in zıttı.
-
Trend analizi dediğiniz soru : Bu 2005 yılı baz alınıp iki kalem için 2006 ve 2007 yüzde değişimlerinin olduğu soru mu?
Eğer o soruysa Trend Analizi diyen arkadaşlar birşeyi atlıyorlar Trend Analizin'de belirli bir kalem ele alınır ve bunun yıllar içindeki değişimleri izlenir. Ancak o soruda baz yıl vardı ve iki kalem için baz yıla endeklsenen değerleri izleniyordu Böyle mantık yürüttüm yanlış da olabilir tabi.
Ayrıca ''Eğilim ' ibaresi yoktu soru kökünde öyle olsa ne olursa olsun ben de Trend yapardım zaten
Diğer analiz türü sorusu ise Dİkey /Yüzde olmalı çünkü bir kalemin genel grup içerisindeki payı gibi birşey isteniliyordu yanlış hatırlamıyorsam
-
@İNSAN ben bu soruyu böyle yapmadım. Yalnız I dedim nedense. Yani KİT ile beraber SGKYı da ve diğer şıkkı da dışarı aldım nedense?
İl -
@paretosef Vakıflar Genel Müd. Müfettiş Yardımcısı Alım İlanı içinde söyledi:
@TORPİLSİZ hocam baz yıl alınıp, o yıl üzerinden analiz yapmak trend analiz olması lazım. Dikey analiz de birden fazla yıl yok benim bildiğim. Dinamik analiz ile karıştırıyor olmayın.
Soruları karıştırıyorsunuz bu baz yıl olan soru KArşılaştırmalı
diğeri Yüzde olacak.
Bu arada bu tip soru 1 tane daha mı vardı ne? Sanki 3 tane Analiz Türü sorusu vardı? -
@gltn Vakıflar Genel Müd. Müfettiş Yardımcısı Alım İlanı içinde söyledi:
@TORPİLSİZ 1. Bncede seçimlik illiyet çünkü yarışan illiyette ikisinin de öldüreblck etki yapmş olması lazm 2. Eğilimleri ölçmek amaçlı diyodu ikinci soruda o yüzde trend analiz bnce zaten trend analizin diğer ismi eğilim yüzdeleri analizi
Tamam o verilen 2 şey de öldürücü etkiyi yapmıyor mu soru kökünde? Sanırım bu soruda ince bir ayrıntı var soruyu hatırlamak lazım net olarak