2018 Kaymakamlık Sınavı
-
@idealistbiri ne için yok diyor dostum , eylülde sınav mi yok diyor
-
@idealistbiri, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı
Çok merak ediyorum bu haber alanlar nerden alıyor yok yani mülkiye baş müfettişi akrabam var ona soruyorum yok öyle bisey diyor :))
Hepsi MİT'de çalışıyor
-
@aslan-reyiz aynen , hatta mülakat aşamasında liste önüme geliyor bi bakıyorum listede adım var hemen üstümüze çiziyorum
-
@onuktekin, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı
Ben de temmuzun ilk haftası ilan,eylülün ilk haftası sınav,100 soru test diye haber aldım. Sınavın da idari hakimlik ayarında olacağı söylendi.
*100 kişi
Önceki sınavda da aynı arkadaşımdan öğrenmiştim. Şahsen ben güveniyorum. Test olmazsa da en azından sınav olacağı konusunda hemfikiriz. -
@onuktekin Kaç kişilik alım olacak ?
-
@kaydı-silinmiş 100
-
@can-mavi hatta son 100
-
@kaydı-silinmiş 100 kişi hocam.
-
@can-mavi sonrası 60 ...
-
@amirim aynen, bu 100 den sonra tekrar eski alım sayılarına donulecekmis
-
seçimden önce ösym sınav takvimine girmesi gerekir. şu ilan konusunu da netleştirebilseydik keşke
-
@onuktekin hocam sinavin idari hakimlik ayarinda olacak olmasi tam ne demek:)
-
@onuktekin yani eskiden kaymakamligin test seklinde oldugu zamanlar idari yargidan daha mi agirmis, yoksa yine iki sinav denk zorluklarmiymis. Tabi konular baska ama eskiden durum nasilmis da simdi denk ayarda dendi. Onu merak ettim:)
-
inşallah test olsun ya, açık uçlu çok niteliksiz. önceki sınavlarda her konudan soru geliyordu, ayırt edici oluyordu. kamuoyu oluşması bakımından fikrimi ifade etmiş olayım. açık uçluya hayır. 120 veya 160 soruluk teste evet.
-
@polisiye-roman test daha güzel aslında. piyasada daha çok kaynak da var. bazı hocaların kitaplarını almaktan kurtuluruz en azından
-
@1umut yorum gerektirecek sorular olacak. Olay verip onunla ilgili sorular soracaklar. Örneğin anayasa değişikliği iptal davasını kimler açar ya da kaç günde açılır demeyecek de şu kadar kişi kabul etti cb yayımladı aym ne karar verir diyecek. Altına da birbirine benze şıklar verecek. Açık uçlu da ezber daha ön plandaydı biliyorsan,aklına geldiyse yazıyordun bunda hem bilmen gerekecek hem de yorum gerekecek.
-
@1umut, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı
@onuktekin yani eskiden kaymakamligin test seklinde oldugu zamanlar idari yargidan daha mi agirmis, yoksa yine iki sinav denk zorluklarmiymis. Tabi konular baska ama eskiden durum nasilmis da simdi denk ayarda dendi. Onu merak ettim:)
Kaymakamlığın idare hukuku ünlüdür ve daha sağlamdır hakimlikten mevzuat ağırlığı daha fazladır.
-
@polisiye-roman, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı
inşallah test olsun ya, açık uçlu çok niteliksiz. önceki sınavlarda her konudan soru geliyordu, ayırt edici oluyordu. kamuoyu oluşması bakımından fikrimi ifade etmiş olayım. açık uçluya hayır. 120 veya 160 soruluk teste evet.
80 soru olması muhtemeldir 2014 son yapılan test sınavı dağılımı gibi olur .
-
@1umut aradaki farkı tam aciklayamam ama Ege konsensüs veya tensip gibi kitaplarda çıkmış soruları çözerken kaymakamlık soruları kendini bir şekilde farkettiriyordu hocam.
-
@onuktekin tamam hocam cok tesekkurler:) ben bu sistemi daha cok sevdim. Ezber bi sekilde yapilir ama onemli olan onu muhakeme edebilmek. Umarim guzel bi sinav olur. sagolun tekrardan:)