-
Arkadaşlar herkese iyi akşamlar diliyorum. ALES sınavına en son sanıyorum bi 4-5 yıl önce girdim. Doktora başvuruları iiçn yükseltmek farz oldu gibi duruyor. Deneme için yayın önerilerinizi (ayrıca önerilerinizi, sanıyorum Sözel soruları biraz değişmiş) almak isterim.
-
2021 yılında Ales'e girmek istiyorum ama sayısal 1, 2 ve Sözel 1 içi konu anlatımlı/soru bankası/deneme kitap veya yayınevi önerileriniz var mıdır? İnternette Yargı Yayınevinin kitaplarını çok gördüm ama emin olamadım
-
Arkadaşlar başlık ile rahatsız etmek istemezdim. Ancak alesin geçerliliğine dair net bilgiye ulaşamadım. Bende 2017 puanı var kimisi 3 kimisi 5 yıl geçerli diyor. Bilgisi olan var mı şimdiden teşekkürler
-
Sonunda hazırlanmaya karar verdim. benim gibi daha zor sınavları tecrübe etmiş birinin bile gözünü korkutuyor pratiklik, zaman gibi konularda gelişmem gerek. tavsiyelerinizi yazar mısınız?
-
Kasımdaki sınav için tempo tutmaya başladım. Ales e 1 kere hazırlanmadan girip 75 civarı bir puan almıştım. Bunu 85 yapıp akademik kariyer planlıyorum. Nasıl üst seviyelere çıkarız neler yapmalıyız kim nasil hazirlaniyor ? Tecrübeli arkadaşları ve kasım sınavına hazırlananları bir görelim ✋
Kimler var bu yolda yürüyen? -
Zaman yine yetişmedi ve sayısal kısımda mantık sorularının sayısı ve zorluğu artmıştı sanki. Bir sonraki ales’e başvuru yapacağım mecburen.
-
İlk kez sözel soruların sayısal sorulardan daha fazla zaman çaldığı bir alese girdim. Özellikle koltuklara oturmaya ilişkin mantık sorusu efsaneydi.
-
Bu ales kaçtı artık. Ancak artık ea dan 85+ üstü almak istiyorum. Bir türlü olmuyor. Online kurs/ders düşünüyorum daha çok dershaneye gitme fikrini sevmiyorum.
657 youtube kanalı güzel ancak geometri kısmı eksik.
sorubankasi.net den kamp almıştım bu sınav için ama nasıl desem hocaları sevmedim. çözdükleri sorularda yolladıkları denemelerde falan inanılmaz saçma hatalar var.
Bu lanet sınavdan nasıl ea için 85+ alabilirim? -
Önümüzdeki yıl ales sınavına hazırlanmayı düşünüyorum, 2018 Ales hazırlık için nasıl bir yol izlemeliyim, hangi kaynak kitap ve setlerle çalışmalıyım, yardımlarınızı bekliyorum.
-
başvurular başladı. sınav ücreti de 90tl imiş.
sınav tarihi : 07.05.2017 saat 10:00
sonuç açıklama tarihi: 08.06.2017 -
Diğer ALES'lere nazaran zor bir sınav geldi bana. Özellikle matematikte baya seçici sorular vardı. TM'ciler yeni sistemde yandı. Kolay olur dedik patladık.
-
Merhabalar arkadaslar insaat muhendisligi son sinifa gectim bu sene sonabaharda alese girmek istiyorum asil amacim ylsy sinavi aslinda aleste yuksek bir puan yapmam gerekiyor sizce sıkı bir calışmayla başarma şansım var mı ? sonbahara kadar konuları bitirebilir miyim birde eger bu sene sonbaharda sınava girersem bir dahaki yıl ilkbaharda sınava girebiliyor muyum? yüksek bir puan yapmak istiyorum nasıl bir çalışma programı izlemeliyim hangi kaynaklari kullanmalıyım kendim kursa gitmeden bu işı sonbahara kadar halledebilir miyim ?
-
Re: Alese nasil hazirlanmaliyim
Çok sagolun bir şey daha soracagim benim hedefim bu sinavda 90 ustu almak kasimdaki sinava girecegim tavsiyelerinizi uygularsam hedefime ulaşabilir miyim yoksa ilkbahardaki sinava mi kalır ? Birde sonbahardaki sinava girersem ilkbahardaki sinava da girme hakkim var mi ?
-
"YÖK Yürütme Kurulu'nun son yapmış olduğu toplantı sonrasında yılda iki kez yapılan ALES sınavının bu yıl üç kez yapılması kararı alındı. Böylelikle 2018 yılında ALES üç defa yapılmış olacak. ÖSYM, sınav takviminde yeni ALES'in tarihini 30 Eylül 2018 olarak belirledi."
ALES'e girmeye niyetli olan arkadaşlara hayırlı olsun, yüksek puan almak için deneme şansları artmış oldu 🙂
-
-
Ücretsiz olarak çözemediğiniz matematik ve geometri sorularını sorabileceğiniz topluluk Tercihini Yap.
-
ALES sonuçları açıklandı beklediğimden düşük geldi sizde nasıl
-
Türkçe 39 d 7 y
Matematik 15 d 2 y
Ea 69.59 da kalmisCok da iyi beklememekle beraber 70 altinda kalmayi da ummuyordum bu sistemde ilk defa sinava girdim.
Sizce eskiye gore puanlarda bir dusme var mi? -
2017 sonbahar öncesi yapılan ALESlerin 5 yıllık geçerliliği Danıştay tarafından iptal edilmiş.
27.09.2017 tarih ve 30193 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan düzenlemeyle, ""Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav ile Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik"te değişiklik yapılmıştır.
Yapılan değişiklik sırasında yönetmeliğe şu geçici madde eklenmiştir:
"GEÇİCİ MADDE 6 - (1) Bu maddenin yayım tarihinden önce yapılan ALES sonuçları açıklandığı tarihten itibaren beş yıl süreyle geçerlidir."
Danıştay yaptığı incelemede, soru sayısının 160'dan 100'e, sınav süresinin 180 dakikadan 100 dakikaya düşmesi ve puanlama sisteminde değişlik yapılması sebebiyle, eski sınavla yeni sınavın denk sayılmasının mümkün olmadığını belirtmiştir. Bu nedenle de geçici madde 6. hükmünün yürürlüğünü durdurmuştur.
Muhatap İdare bu karara karşı 7 (yedi) gün içerisinde Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu'na itiraz edebilecektir.
Danıştay'ın bu önemli kararı, geçerliliği sona eren;
2012 ALES (Sonbahar dönemi)
2013 ALES (İlkbahar ve sonbahar dönemleri)
2014 ALES (İlkbahar dönemi)
sınavlar ile geçerliliği uzatılan2014 ALES (Sonbahar dönemi)
2015 ALES (İlkbahar ve sonbahar dönemleri)
2016 ALES (İlkbahar ve sonbahar dönemleri)
2017 ALES (İlkbahar dönemi)
2017 Elektronik ALES
sınavlarını etkilemektedir. -
ALES süre ve sorularında ciddi değişiklikler oldu. Yeni ALES sistemi için kaynak önerisi olan var mı?
Ales 2017 Sonbahar
-
Kimler sonbahar 2017 Ales sınavına başvuruyor?
-
@burcuburcu hocam alese ilk kez geçen ilkbaharda girmiştim. O zaman sürenin kullanımı adına baya acemiydim.Şimdi de başvurmayı düşünüyorum ama sınav ücretini ailemin hangi şanslı üyesinden istesem onu düşünüyorum:)
-
Ty yöneticileri içerisinde alesten 98 alan var arkadaşlar, sormak istediklerinizi yöneltebilirsiniz. @Agor
-
@bombiksmori ALES sınav sitemi yine değişti süre açısından işler daha iyi gibi.
-
@antimülakat hocam biz sormadan sayın @Agor gelip birkaç tavsiye verse çok memnun oluruz:)
-
Ylsy için istiyorum ben yüksek almam lazım
-
Değerli kardeşim @Agor danışma odasına lütfen.
-
Arkadaşlar ales için yazdığımız şöyle bir yazı var bu genel bir değerlendirme yazısı kaynak önerisi için biraz araştırma yapıp yazmamız daha sağlıklı olacaktır.
https://www.tercihiniyap.net/haber/ales-hazirlik-nasil-olmalidir-alese-nasil-calisilir -
Agor hocam bu sene ben de deneyimlerinizden faydalanmak istiyorum.
-
@phoenix seninle birebir çalışma yaparız kardeşim sen merak etme
-
@Agor hocam çalışma disiplinini nasıl sağladınız? Yeni başlayan birisine ne önerirsiniz? Ağzınızdan zorla.laf alıyoruz? Karşınıza çıkan herkese yol.gösterirken, bu platformda neredeyse hiç bir şey söylememe durumunuz pek olmuyor sanki.
-
@antimülakat hocam aslında yukarıda attığım yazı işin özeti şeklinde fakat yeni başlayan birine söylemem gereken en önemli şey gerçekten hızlı okuma alışkanlığı edinmesi, bunun yolu da fazlaca okuma yapmaktan geçiyor, ALES hepimizin bildiği gibi zor olmayan ama zamanla yarışılan bir sınav bu yüzden zamanı iyi kullanmak için süre tutarak okuma yapmak veya süreli test çözmek önemli. Bunlara ek olarak dün bir arkadaşla konuşurken fark ettim sınav stresi gerçeği var ve ALES stresi kaldırabilecek bir sınav değil çünkü az zamanda çok ve uzun sorular çözmek gerekiyor, bununla ilgili olarak da sınav stresi azaltma yolları denenebilir.
-
@agor teşekkürler üstad. Söylediklerinde çok haklısın, ales zamanı iyi kullanma sınavı. Bununda tek yolu okuduklarını tek seferde ve hızlı bir şekilde anlamak. Bunu kazanmanın elbette bir kaç farklı yöntemi var: Çok okumak, çok fazla test çözmek, geçmiş soruları döne döne tekrar çözmek gibi. Bir de matematik pratiği çok önemli, matematiğe başlayan sürenin nasıl geçtiğini anlamadan sınavın bittiği oluyor veya panik artarak yapılabilecek sorularda yapılmıyor.