Ales 2017 Sonbahar
-
Kimler sonbahar 2017 Ales sınavına başvuruyor?
-
@burcuburcu hocam alese ilk kez geçen ilkbaharda girmiştim. O zaman sürenin kullanımı adına baya acemiydim.Şimdi de başvurmayı düşünüyorum ama sınav ücretini ailemin hangi şanslı üyesinden istesem onu düşünüyorum:)
-
Ty yöneticileri içerisinde alesten 98 alan var arkadaşlar, sormak istediklerinizi yöneltebilirsiniz. @Agor
-
@bombiksmori ALES sınav sitemi yine değişti süre açısından işler daha iyi gibi.
-
@antimülakat hocam biz sormadan sayın @Agor gelip birkaç tavsiye verse çok memnun oluruz:)
-
Ylsy için istiyorum ben yüksek almam lazım
-
Değerli kardeşim @Agor danışma odasına lütfen.
-
Arkadaşlar ales için yazdığımız şöyle bir yazı var bu genel bir değerlendirme yazısı kaynak önerisi için biraz araştırma yapıp yazmamız daha sağlıklı olacaktır.
https://www.tercihiniyap.net/haber/ales-hazirlik-nasil-olmalidir-alese-nasil-calisilir -
Agor hocam bu sene ben de deneyimlerinizden faydalanmak istiyorum.
-
@phoenix seninle birebir çalışma yaparız kardeşim sen merak etme
-
@Agor hocam çalışma disiplinini nasıl sağladınız? Yeni başlayan birisine ne önerirsiniz? Ağzınızdan zorla.laf alıyoruz? Karşınıza çıkan herkese yol.gösterirken, bu platformda neredeyse hiç bir şey söylememe durumunuz pek olmuyor sanki.
-
@antimülakat hocam aslında yukarıda attığım yazı işin özeti şeklinde fakat yeni başlayan birine söylemem gereken en önemli şey gerçekten hızlı okuma alışkanlığı edinmesi, bunun yolu da fazlaca okuma yapmaktan geçiyor, ALES hepimizin bildiği gibi zor olmayan ama zamanla yarışılan bir sınav bu yüzden zamanı iyi kullanmak için süre tutarak okuma yapmak veya süreli test çözmek önemli. Bunlara ek olarak dün bir arkadaşla konuşurken fark ettim sınav stresi gerçeği var ve ALES stresi kaldırabilecek bir sınav değil çünkü az zamanda çok ve uzun sorular çözmek gerekiyor, bununla ilgili olarak da sınav stresi azaltma yolları denenebilir.
-
@agor teşekkürler üstad. Söylediklerinde çok haklısın, ales zamanı iyi kullanma sınavı. Bununda tek yolu okuduklarını tek seferde ve hızlı bir şekilde anlamak. Bunu kazanmanın elbette bir kaç farklı yöntemi var: Çok okumak, çok fazla test çözmek, geçmiş soruları döne döne tekrar çözmek gibi. Bir de matematik pratiği çok önemli, matematiğe başlayan sürenin nasıl geçtiğini anlamadan sınavın bittiği oluyor veya panik artarak yapılabilecek sorularda yapılmıyor.