Navigasyon

TercihiniYap Forum
    • Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kamu Rehber
    • Kategoriler
    • Okunmamış
    • Güncel
    • Popüler
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    Baskent Kariyer
    Baskent Kariyer
    • ALES Sınavı (2 Mayıs)

G

Arkadaşlar herkese iyi akşamlar diliyorum. ALES sınavına en son sanıyorum bi 4-5 yıl önce girdim. Doktora başvuruları iiçn yükseltmek farz oldu gibi duruyor. Deneme için yayın önerilerinizi (ayrıca önerilerinizi, sanıyorum Sözel soruları biraz değişmiş) almak isterim.

ALES
    • ALES Kitap Önerisi

R

2021 yılında Ales'e girmek istiyorum ama sayısal 1, 2 ve Sözel 1 içi konu anlatımlı/soru bankası/deneme kitap veya yayınevi önerileriniz var mıdır? İnternette Yargı Yayınevinin kitaplarını çok gördüm ama emin olamadım

ALES
    • Ales Geçerlilik Süresi

T

Arkadaşlar başlık ile rahatsız etmek istemezdim. Ancak alesin geçerliliğine dair net bilgiye ulaşamadım. Bende 2017 puanı var kimisi 3 kimisi 5 yıl geçerli diyor. Bilgisi olan var mı şimdiden teşekkürler

ALES
    • 2020 Ales Hazırlık

B

Sonunda hazırlanmaya karar verdim. benim gibi daha zor sınavları tecrübe etmiş birinin bile gözünü korkutuyor pratiklik, zaman gibi konularda gelişmem gerek. tavsiyelerinizi yazar mısınız?

ALES
    • 17 Kasım ALES sınavı

davetsiz

Kasımdaki sınav için tempo tutmaya başladım. Ales e 1 kere hazırlanmadan girip 75 civarı bir puan almıştım. Bunu 85 yapıp akademik kariyer planlıyorum. Nasıl üst seviyelere çıkarız neler yapmalıyız kim nasil hazirlaniyor ? Tecrübeli arkadaşları ve kasım sınavına hazırlananları bir görelim ✋
      Kimler var bu yolda yürüyen?

ALES
    • ALES sorularını değerlendirelim.

H

Zaman yine yetişmedi ve sayısal kısımda mantık sorularının sayısı ve zorluğu artmıştı sanki. Bir sonraki ales’e başvuru yapacağım mecburen.

ALES
    • 2019 ilkbahar ales soruları

E

İlk kez sözel soruların sayısal sorulardan daha fazla zaman çaldığı bir alese girdim. Özellikle koltuklara oturmaya ilişkin mantık sorusu efsaneydi.

ALES
    • ALES İçin Kurs/Kitap/Set vb. Tavsiyesi

E

Bu ales kaçtı artık. Ancak artık ea dan 85+ üstü almak istiyorum. Bir türlü olmuyor. Online kurs/ders düşünüyorum daha çok dershaneye gitme fikrini sevmiyorum.
      657 youtube kanalı güzel ancak geometri kısmı eksik.
      sorubankasi.net den kamp almıştım bu sınav için ama nasıl desem hocaları sevmedim. çözdükleri sorularda yolladıkları denemelerde falan inanılmaz saçma hatalar var.
      Bu lanet sınavdan nasıl ea için 85+ alabilirim?

ALES
    • 2018 ales sınavı için eğitim seti yada kaynak kitap tavsiyesi

K

Önümüzdeki yıl ales sınavına hazırlanmayı düşünüyorum, 2018 Ales hazırlık için nasıl bir yol izlemeliyim, hangi kaynak kitap ve setlerle çalışmalıyım, yardımlarınızı bekliyorum.

ALES
    • 2017 ALES İlkbahar Sınavı

?

başvurular başladı. sınav ücreti de 90tl imiş.

sınav tarihi : 07.05.2017 saat 10:00
      sonuç açıklama tarihi: 08.06.2017

ALES
    • ALES - 2017/2 Sonbahar

O

Diğer ALES'lere nazaran zor bir sınav geldi bana. Özellikle matematikte baya seçici sorular vardı. TM'ciler yeni sistemde yandı. Kolay olur dedik patladık.

ALES
    • Alese nasil hazirlanmaliyim

C

Merhabalar arkadaslar insaat muhendisligi son sinifa gectim bu sene sonabaharda alese girmek istiyorum asil amacim ylsy sinavi aslinda aleste yuksek bir puan yapmam gerekiyor sizce sıkı bir calışmayla başarma şansım var mı ? sonbahara kadar konuları bitirebilir miyim birde eger bu sene sonbaharda sınava girersem bir dahaki yıl ilkbaharda sınava girebiliyor muyum? yüksek bir puan yapmak istiyorum nasıl bir çalışma programı izlemeliyim hangi kaynaklari kullanmalıyım kendim kursa gitmeden bu işı sonbahara kadar halledebilir miyim ?

ALES
    • Alese nasil hazirlanmaliyim

C

Re: Alese nasil hazirlanmaliyim

Çok sagolun bir şey daha soracagim benim hedefim bu sinavda 90 ustu almak kasimdaki sinava girecegim tavsiyelerinizi uygularsam hedefime ulaşabilir miyim yoksa ilkbahardaki sinava mi kalır ? Birde sonbahardaki sinava girersem ilkbahardaki sinava da girme hakkim var mi ?

ALES
    • 30 Eylül 2018 ALES ( Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı)

Agor

"YÖK Yürütme Kurulu'nun son yapmış olduğu toplantı sonrasında yılda iki kez yapılan ALES sınavının bu yıl üç kez yapılması kararı alındı. Böylelikle 2018 yılında ALES üç defa yapılmış olacak. ÖSYM, sınav takviminde yeni ALES'in tarihini 30 Eylül 2018 olarak belirledi."

ALES'e girmeye niyetli olan arkadaşlara hayırlı olsun, yüksek puan almak için deneme şansları artmış oldu 🙂

ALES
    • 2018 ALES/3 Sonbahar Dönemi -- Kaynak öneri ve not paylaşım

greyfalcon

19.09.2018 - 27.09.2018 Tarihleri arası başvuru dönemi
      18.11.2018 Sınav Tarihi

ALES
    • Ücretsiz Matematik Soru Çözümü

G

Ücretsiz olarak çözemediğiniz matematik ve geometri sorularını sorabileceğiniz topluluk Tercihini Yap.

ALES
    • ALES PUANLARI NEDEN DÜŞÜK

S

ALES sonuçları açıklandı beklediğimden düşük geldi sizde nasıl

ALES
    • Aleste eşit ağırlık puanlarınız nasıl geldi

M

Türkçe 39 d 7 y
      Matematik 15 d 2 y
      Ea 69.59 da kalmis

Cok da iyi beklememekle beraber 70 altinda kalmayi da ummuyordum bu sistemde ilk defa sinava girdim.
      Sizce eskiye gore puanlarda bir dusme var mi?

ALES
    • ALES geçerlilik iptali

genclerbirlikli

2017 sonbahar öncesi yapılan ALESlerin 5 yıllık geçerliliği Danıştay tarafından iptal edilmiş.

27.09.2017 tarih ve 30193 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan düzenlemeyle, ""Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav ile Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik"te değişiklik yapılmıştır.

Yapılan değişiklik sırasında yönetmeliğe şu geçici madde eklenmiştir:

"GEÇİCİ MADDE 6 - (1) Bu maddenin yayım tarihinden önce yapılan ALES sonuçları açıklandığı tarihten itibaren beş yıl süreyle geçerlidir."

Danıştay yaptığı incelemede, soru sayısının 160'dan 100'e, sınav süresinin 180 dakikadan 100 dakikaya düşmesi ve puanlama sisteminde değişlik yapılması sebebiyle, eski sınavla yeni sınavın denk sayılmasının mümkün olmadığını belirtmiştir. Bu nedenle de geçici madde 6. hükmünün yürürlüğünü durdurmuştur.

Muhatap İdare bu karara karşı 7 (yedi) gün içerisinde Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu'na itiraz edebilecektir.

Danıştay'ın bu önemli kararı, geçerliliği sona eren;

2012 ALES (Sonbahar dönemi)
      2013 ALES (İlkbahar ve sonbahar dönemleri)
      2014 ALES (İlkbahar dönemi)
      sınavlar ile geçerliliği uzatılan

2014 ALES (Sonbahar dönemi)
      2015 ALES (İlkbahar ve sonbahar dönemleri)
      2016 ALES (İlkbahar ve sonbahar dönemleri)
      2017 ALES (İlkbahar dönemi)
      2017 Elektronik ALES
      sınavlarını etkilemektedir.

ALES
    • ALES yeni sistem kaynak önerileri

K

ALES süre ve sorularında ciddi değişiklikler oldu. Yeni ALES sistemi için kaynak önerisi olan var mı?

ALES

ALES yeni sistem kaynak önerileri

ALES
    ales kaynak
    8
    10
    3442
    Daha fazla ileti
    • En eskiden en yeniye
    • En yeniden en eskiye
    • En çok oylanan
    Cevap
    • Yeni başlık oluşturarak cevapla
    Cevaplamak için giriş yapın
    Bu başlık silindi. Sadece başlık düzenleme yetkisi olan kullanıcılar görebilir.
    • K
      kartel06 Son düzenleyen: burcuburcu

ALES süre ve sorularında ciddi değişiklikler oldu. Yeni ALES sistemi için kaynak önerisi olan var mı?

Mahkeme kararıyla yalanlar gerçeğe dönüşseydi Dünya şimdi dönmüyordu.

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
      • Harun Resid
        Harun Resid Son düzenleyen:

Tam bu konuda bir başlık açacaktım ki siz açmışsınız 🙂 benim de kitap konusunda önerilere ihtiyacım var. Yardımcı olacak dostlara şimdiden teşekkürler.

Allah has better for me.

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 2
        • H
          Hayatım Sınav Son düzenleyen:

Bunu ben de merak ediyorum. Özellikle sizin önerilerinizi @Agor. 98 puanınızı tebrik ederim bu arada:)

Agor 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
          • Agor
            Agor @Hayatım Sınav Son düzenleyen:

@hayatım-sınav Teşekkür ederim ama net bir kaynak önerim yok desem ayıp olur mu 😞 çıkmış soruları zaman tutarak çözmek faydalı olacaktır diye düşünüyorum başlangıç için ama kaynak önerisi için biraz bakınayım öyle yorum yapayım.

Her şey hak ettiğiniz gibi olsun...

H 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
            • P
              Phoenix Son düzenleyen:

Yeni sistem için önerileri burada tartışmaya devam edelim. Sonbahar dönemi için hazırlanmaya başlasak iyi olur.

• H
                Hayatım Sınav @Agor Son düzenleyen:

Estağfurullah @Agor sağolun

• samet06
                  samet06 Son düzenleyen:

Deneme öneriniz var mı?

burcuburcu 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                  • burcuburcu
                    burcuburcu Yasaklı @samet06 Son düzenleyen:

@samet06 ALES deneme seti pek yoktu piyasada. 657 yayınları ales denemesi almıştım ben fena değildi.

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 2
                    • samet06
                      samet06 Son düzenleyen:

İlk defa gireceğim için pek bilmiyorum hangi yayın kaliteli. Herhangi bir deneme alıp kafayı yemek istemiyorum. Tavsiyeniz için teşekkürler. Başka tavsiye alabilirim 2-3 set çözmeyi düşünüyorum

• A
                        Aslan Reyiz Son düzenleyen:

657 yayınları soru bankasını ve denemelerini baya övüyorlar.

• 1 / 1
                        • İlk ileti
                          Son ileti
                        Tercihini Yap | Devlet Kredileri