T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI DIŞ TİCARET UZMAN YARDIMCISI ALIM İLANI
-
bir de arkadaşlar insan bir yeri çok isteyince mi ne heyecanlanıyormuş. Ben çalıştıklarımı orada hatırlamam gerekirken şimdi hatırlıyorum ki beni nereye koysan heyecanlanmadan konuşurum. O yüzden bence çok iyi bildiğinizi düşünseniz de üstünden geçin.
-
@personanongrata hocam ben pazartesi başladı zannediyorum daha öncesi var mi bilmiyorum işin açığı...
-
@impressiveunit doğru hocam. Ufak gerginlikler elbette oluyor ama ben odaya girerken inanılmaz heyecanlandım. Ki normalde çevremde rahatlığımla tanınırım ve çok az şey beni heyecanlandırır bu kurumu gerçekten çok istiyorum ben de. Özellikle içerisini görünce daha da pekişti bu fikrim. Muhatap olduğum çay kahve yapan abladan tutun güvenlik görevlisine, odasında beklediğimiz Sebahattin Bey'den Feyza Hanım'a, personel daire bşk. Ahmet Bey'den mülakat işlemlerini yürüten Yağmur Hanım'a herkes inanılmaz pozitif, güleryüzlü, yardımsever... Böyle bir ortamda çalışacak arkadaşlar gerçekten çok şanslılar ve onları şimdiden kıskanıyorum
-
@personanongrata evet hocam aynen dediklerinize katılıyorum. Zaten çalışanlar çok iyi ve seçilmiş kimseler ama burada fark hiçbir zaman öğreneceklerin bitip işin bir başka aynı gün olmayacağı gerçeği. Tamamen özel bir yer ve özel, çok donanımlı insanlar olduğuna eminim çalışanların. Bu değil ki diğerlerinde de yok ya da burasını kazanamayanlar iyi değil ama şu ana kadar gördüklerim burada çalışacaklar çok çok şanslı (her ne kadar zaten şanslarını yaratıp çalışmaları sebebiyle de oraya gelseler).
-
Merhaba arkadaşlar, benim mülakatım cuma sabah idi önce perşembe öğleden sonraya alındı, sonra cumartesine ertelendi.
-
Güncel bilgilerden baya zorladılar beni.Hatta diyebilirim ki alandan daha çok ağırlığı güncele verdiler bende.
-
@etzel uluslarcı iseniz sizlerin bekleneni bu olmaya başladı o zaman yani gündemi geçmiş-gelecek süper bilmek ve zaten dayanağım geçen seneki Yurtdışı Türkler de öyle yapmış olması. Ben hastalanıp girememiştim ama bakmıştım forumda.
-
İktisattan girdim
-
@etzel anladım hocam,şaşkınım. http:// aliaykanaskit. blogspot. com. tr gibi defter tutacağım ben, ayrıca aynısını sanat tarihi, bilim tarihi vb. için de yapacağım. Başka türlü olmayacak anladığım, çok geniş bir alandan sorumluyuz. En azından diğer mülakatlarımda yarar işe.
-
@etzel guncel dışı ne sordular o kısımda zormuydu?
-
Zarftan iki soru iktisatla alakalıydı o kısım şansa galiba hukuk mevzuat türü soru da gelebiliyor bana iktisat geldi sonra soruyu açarak birkaç soru soruyorlar bir dış ticaret uzmanı olarak bu soruna önerebileceğin çözüm önerileri nelerdir vs bunun haricinde bir İngilizce sorusu sordular %50 bu kısım dersem %50 lik bir kısımda genel kültürden sordular ama genel kültür soruları iyiydi baya öyle bulmaca sorusundan ziyade bölgesel analize dayalı birkaç soru sordular.
-
@etzel hocam mesajından anladigim kadariyla dis ticaret uzmanisin yani tecrüben var. O nedenle bolgesel analiz vs sorulmus olabilir, sana ozel muamele:)
-
Yeni mezunum soruları genellikle bir dış ticaret uzmanı olarak hangi politikaları önerirsin ile genişleterek sordular. Bana rastlamıştır belki sadece.ancak diğer arkadaşlara da aynı tür sormuşlarsa girecek olanlara tavsiyem bölgeler hakkında bir şeyler okuyup girsinler.
-
@etzel ne kadar yararı olur bilemem saf bilgiden çok yorum yeteneğine yönelik soru soruldu .
-
@etzel cok ilginc gercekten, ben de şaşkınım hocam şu an:)
-
@etzel hocam o beklenen idi aslında ama sanırım sorularla şekillenen bir süreç var. Bir de AB, Amerika, Güney Amerika ve Asya bilgileri-ekonomileri kolay ama bulunmakta ama Afrika ve Pasifik için de araştırma yapsın girenler veya seneye girecekler bence.
Onun dışında Türkiye içi de serbest bölge bakılabilir çok kasmadan.
-
Bir de TİM'in sitesi ile Dünya Gazetesi son kontroller için mantıklı. Ama çok detaya inmeden, sayıları hafızaya alarak...
-
Özellikle köşe yazarlarının verdiği rakamlara inanmayın ben son gün baktığım köşe yazısından örnekler verdim direk müsteşar yok öyle bir şey dedi daha güvenilir kaynaklardan ayrılmasın arkadaşlar
-
@etzel hocam çok önemli bir bilgi bu aslında... Hiç başımıza gelmedi.
Arkadaşlar herkesin mülakatı bitmiştir artık. Paylaşımlarınız için teşekkür ederim. Her zaman bilgi bulmak zor ama ben güzelce anlatıldığına inanıyorum gelecektekiler için. Ben kendi adıma gelişim gösterebileceğim ve uzun zamandır eksiklerim olarak taşımış olduğum çok şey buldum bu deneyimde.
Sizinle şu sayfayı paylaşmak bile bu kadar dolu bilgi gidiyorsa kimbilir çalışmak nasıl olur(du). İnşallah iyi haberleriniz gelir ya da daha daha hayırlı yerler olur.
-
Oncelikle herkese gecmis olsun.
Arkadaşlar bir ay içinde açıklanır mi sonuçlar? Bilgisi ya da fikri olan var mi.