T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI DIŞ TİCARET UZMAN YARDIMCISI ALIM İLANI
-
Iktisatta ihracat kalemleri icinde en cok doviz getiren kalemi soruyordu. Insaat dedim ben
-
iktisat alanından tahmini katılım hakkında fikri olan var mıdır?
-
@belki
60 civarı -
@şebnem dış ödemeler bilançosu ile ödemeler dengesi aynı şey mi? Ben dış ödemeler bilançosu yazmıştım o soruya.
-
Her bölüme tek sınıf tahsis edilmemişti. Ben 109'da girdim, uluslararası ilişkilerden bir başka arkadaş 111'de girdi. Muhtemelen 110 da ui'ye aitti. Yani toplamda 3 sınıf vardı bizim bölüm için.
-
@personanongrata odemeler bilancosu ile odemeler dengesi ayni seydir. Dış kelimesi fazla olmus sizin ama bi sorun olmaz diye tahmin ediyorum
-
@ayıboğan umarım hocam çok teşekkürler.
-
@personanongrata ben de islam işbirliği örgütü yerine islam işbirliği teşkilatı dedim
peki tüik'in açıkladığı büyüme oranı yüzde kaçtı? -
@şebnem "İktisat alanı için KPSSP-14 puan türünden başvuruda bulunanlar arasında yapılacak sıralamada en yüksek puanlı (160) kişi içerisinde bulunmak" yazıyordu sınava katılım şartı için ama 60 biraz az değil mi?
-
@parşömen 2017 ilk yari buyume orani 5,2 olcakti
-
@parşömen zaten islam işbirliği teşkilatı doğru olanı hocam. Dışişleri'nin sitesinden de kontrol edebilirsiniz.
-
@belki çok zor 60 kişinin olması. Tek sınıftan bahsediliyor olmalı. Çünkü ui'de 120 kişi çağrılacaktı ve ona rağmen 3 sınıf vardı.
-
@personanongrata ha o zaman diğerini dedim, pardon. ben de oradan bakıp ötekini dediğimi görmüştüm.
-
@parşömen önceden İslam Konferansı Örgütü idi 2011 Astana Dışişleri Bakanları toplantısında değişti var mı sizin hatırladığınız başka soru? Bir tane 10 puanlık soruyu hatırlayamıyorum.
-
@personanongrata uluslararası ticaret sorusunu yazmamışsın.. ohlin'li soru.. ama o da 5 puanlıktı.. 10 puanlıkları yazmışsın 6. sayfada
-
@parşömen leontief paradoksu. Onu genel iktisatta diye hatırlıyordum.
-
@personanongrata yok yok, o uluslararası iktisat şeysi olarak bizim alanda soruldu
-
@belki
Dışişleri oyunu bozdu -
Isletmede 116. Siniftan farkli bi sinifta sinava giren var mi arkadaslar
-
@alikalkanci90 en cok doviz getiren hizmet kalemi olcakti