2017 Aralık HALKBANK Müfettiş Yardımcısı, İç Kontrolör Yardımcısı, Uzman Yardımcısı ve Servis Görevlisi Alım İlanı
-
Ben sistemi kötüledim kişileri değil. Ayrıca 90 bin kişinin girip 50 bininin hazırlanmadan girdiği ve 40 bin kişi içinden ilk 1000 e girmenin çok büyük bir başarıymış gibi anlatılmasına da karşıyım. Ayrıca vasıfsız diye bana hitap ediyorsan eğer, LYS'de 400 üzeri puanla üniversiteye yerleşip ingilizce bölümden 3 ortalamayla mezun oldum ve adam kayırmacılıktan torpilden nefret eden ve her zaman lanet ettiğim ülkemizdeki bu durumdan benim de haberim var ve böyle gittikçe de ülkenin gelişmeyi bırak daha da kötüye gideceğini düşünüyorum. Genç işsizlik fazla evet ama gençliğimizin genelde birikiminin az olduğundan ve sadece para için üniversite okuduklarından ve diplomayı sadece fazla para alabilmek adına bir araç olarak gördüklerinden bu haldeyiz. Neyse uzatmanın alemi yok ne olacaksa olsun bu ülke bu saatten sonra düzelmez uğraşmaya da değmez.Herkesin yolu açık olsun.
-
Muf.mulakatindan elenenlerin içinden iç kont-veya uzmanlık teklif ediyorlar.
Ayni şekil uzmanliktan elenenlerede servis gorevliligi teklif ediyorlar.şimdi kimse kendini kandırmasin o an işin yoksa teklifi kabul edersin. -
@casanova, içinde söyledi: 2017 Aralık HALKBANK Müfettiş Yardımcısı, İç Kontrolör Yardımcısı, Uzman Yardımcısı ve Servis Görevlisi Alım İlanı
@casus6 sınava başvuran kişi sayısı 630000 sanırım. Servis görevlisini kenara koy 15000 kişi girsin diyelim ki uzmanlığa ; senin gibi düşünen 30 kişi bulursan helal olsun kardeşim tabikide işsizlikten tercih yapıyoruz tabiki de o olmazsa bu olsun bari napalım diycez kpss olmuş bitmiş 7 ay olmuş ne doğru dürüst alım var ne de 80 85 puan arasına hitap eden bi ilan ki şu sınava 90 alıpta ben uzman olcam diyen varmıdır bilmiyorum. Vasıfsız elemanların ağzına sakız oldu sıralaması 1000 olan adamlar.Sınava girenin Yüzde 95 lik tercih sıralaması müfettiş iç kontrolör uzmanlık şeklinde buna itirazı olan yoktur sanırım. Bura bi isveç norveç isviçre değil burda üniversite mezunları işsiz burda normallik arama hatta şu sınavın işleyine sürece kendisine bir bak tek bir nornallik bulmaya çalış ; sınavda,süreçde,tercihde herşey anormal herşey mi faul olur. çoğu kişi ingilizcem iyi ama napalım ya olmayıverirse diye servis görevlisine başvurdu kimseninde ayıla bayıla şu sınava girdiğini sanmıyorum. Mülakatlarda ise isterse birde servis görevlisi seçeneği olsada onu da işaretlemiş olsaydık bile bu memlekette liyakat olmadığı için hiçbir önemi yok 500 hak varsa isterse hepsine sırala kararlılığını istediğin kadar ortaya koy bizde mülakatlar bilgi birikim kişinin doluluk sistemini ölçmeye yönelik değil ; dayı amca tanıma sistemime yöneliktir ne yazık ki bu işler böyle.
Pardon sayı 63000 yazımda klavyenin azizliğine uğramış olabilirim
-
Gün sonuna açıklasalar bari olacaksa da olmayacaksa da bilsek kafamız rahatlasa
-
@casus6 bu zamana kadar girdigim mulakatlarda calismak istedigim pozisyonu ve tecrubelerimi ona gore belirtmisimdir ama hepsinde sen anlat biz bildigimizi yapacagiz zaten tavirli ikcilar, genel mudur yrd. insanlarla dolu. Kaldi ki adim gibi eminim hepsini torpili guclu olan onume gectigini sonradan duydum. Madem hem mufettis hem uz. Yrd olmaz vakifbank gibi bankalar muf sinavini kazanamayini neden uzmanliga cagirio veya gecen sene hallbankta da uzmanlikta elenenleri servis gorevlisine cagirdilar. Senin mantiginla dusunup adam mufettislik istemis elenmis niye cagircaz demeleri gerekirdi. Arkdaslarin dedigi gibi burasi turkiye. Guvenlik gorevlisini uzman yaparlar mufettisleri servis gorevlisi yaparlar. sasirmamak lazim. Anliyacagin senin dedigin dersler ulkemizde sadece teoride kaliyor. Gonul isterki liyakati ve hak edeni alsinlar ama maalesef yok.
-
@casus6 sana vasıfsız demedim öyle bı kelime kullanmadım ve ima etmedim bu ülkenin her genci sen de dahil pırlanta gibi insanlar olduğuna inanıyorum ama üzgünüm gerçekler bunlar bı gün ne istediğini bilen para yerine hayatı boyunca mutlu çalışacağı işi gücü arayan refah düzeyinde bı Türkiye'de karşılaşmak ümidiyle dostum
-
@casus6 estağfurullah ben sizin adınıza vasıfsız demedim sizi bilmem etmem. Ben çevremden gördüğümü söylüyorum lise mezunları adamlar son mofeli arabayla geziyor ben işsizim. 110 küsür üniversite var bu ülkede kpss için yarıştığı iibfliler tek iktisatçı işletmeci değil bölüm çeşitliliği çok fazla bunun çekpsu var kamusu var ulusu var ingilizce bölümleri var ve her üniversitede ilk iibf fakültesi açılır. Ben kendimden baz alayım benim mezun olduğumda fakültemden birinci ve ikinci öğretim dahil toplamda 1200 kişi mezun oldu sene uzatanları ve küsüratları saymıyorum. Aşağı yukarı her üniversitede iibf kontenjanları bellidir zaten. Bu sayıyı 110 ile çarparsan sadece 1 yılda mezun olan aday sayısını bulursun aşağı yukarı birde kümülatif olarak geçmişten günümüze süre gelen toplamı düşün. Sayı tahmin ettiğimiz kadar az değil sokakta taş atsan 10 kişiye banko 3 tanesi bir iibflinin kafasına çarpar. Ha üniversite okumak da insana vasıf kazandırmaz ama kpss de ilk 1000 e girmeyi falan bir başarı olarak görmüyorsan yanlış yerdesin dostum ayrıca banka sınavında ilk bin dersen anlarım orda bölüm çeşitliliği çok fazla ama kpss de bu dediğine katılmıyorum.
-
@casus6 hocam inşallah muf veya iç kont mulakatina kalırsanız muhtemelen uzman yard olmak ister mısın diye bir soru gelir, size tavsiyem pazarlama istemiyorum diye cevap vermeyin eğer öyle bir cevap verirseniz büyük ihtimal o mülakat olumlu sonuçlanmaz zaten, uzman yard sadece pazarlamadan ibaret değildir.
-
Arkadaşlar sıralama konusunda esasen bence mantıklı olan ÖSYM sistemi gibi olmasıdır. Yani puan bazlı geçerli olması. Ama esas mesele zaten sıralamanın nasıl işleyeceğinin bilinememesi. İlanda bu ibare daha açık şekilde belirtilseydi bugün bunları tartışıyor olmazdık. Herkesin fikri ve nasıl olması gerektiğine dair düşüncesi farklıdır saygı duyarım. Bence esas mesele hak yenmemesi konusu, yani umarım öyle bir sistemdir bu sıralama işi.
-
Arkadaslar serviste bir arkadaşa mülakata kalabilir yaziyormus çarşamba günü. Üzgünüm ama sanirim bizim sonuclara bakabilen arkadaşların sonuçlarında değişme olmayacak.
-
Tahminime göre de siralama osym sistemi gihi oldu. Çünkü gecen sene 65 ustu puan alan insanlar mufettislik yazdigi icin açıkta kaldi puanlar o yüzden cok düştü. Eger ilk siraya uzmanlik yazan arkadaslar dikkate alinsaydi puanlar gecen sene gibi düşük olurdu
-
@gerha Ziraat'ten hatırlıyorum hocam seni. Senin gibi adamı da elediler ya. Diyecek bir şey yok! Sınav nasıldı? Beklediğin gibi geçti mi?
-
@lessismore acıklandı mı hocam
-
Arkadaslar 2012 sınavındada benzer bir durum olmustu, soru ıptalı olmuştu. Puanlar 2 şer puan yukselmıstı. Hatta sınırda kalıp kazanmadı yazanlar soru ıptalıyle kazanmıstı. Benzer bır durummusur bılmıyorum tabı.
-
@fablo Hayır hocam açıklanmadı. Ben özellikle çarşamba günü yazdim ama öyle anlayip heyecanlandirdiysam kusura bakmayin benimki tahmin
-
@lessismore anladım hocam bi an heycanlandım
-
@bluephantom teşekkür ederim ziraate diyecek bir lafım yok artık Allah'a havale ettim. Sınav beklediğim gibi geçti müfettişlik için girmiştim ben büyük ihtimalle mülakata kalırım diye düşünüyorum artık hayırlısı. Yalnız bu sınav değil bddk sonucunu da bekliyorum spkda da mülakatım var ama o da belli olmadı hala
-
@gerha Hocam siz toplam tahminen kaç net bekliyorsunuz. Bu arada ben de ziraat mulakatindan elenenlerdenim sizi hatirliyorum Ben de Allah a havale ediyorum ayni sekilde
-
@lessismore soruları pek fazla hatırlayamıyorum ama genel kültür ve hukuk dışında pek fazla yanlışım çıkmayacak diye düşünüyorum
-
Benim düşüncem söyle arkadasın da dediği gibi ösym tarzı bi sıralama yaptılar ondan dolayı puanlar düşmedi ilk açıklandıgında yani yüksekten düşüge sıraladılar , kaldırmalarının sebebi 1 e yazani kendi içinde tekrar mi sıralamaya sokacaklar acaba , 1 e iç kont veya uzman müf yazana öncelik gibi ,,puanları yanlıs hesapladıklarını düşünmüyorum tercih olayında bi sıkıntıya düşüldüğünü tahmin ediyorum