TY MÜLKİYELİLER BİRLİĞİ
-
@karabahtlı kardeşim bak beni kasttetmişsin.Benim numaramı yaz vereyim özelden odtü insaat mezunu yüzde yüz iş bulur.Onun beğenmedigı 5000tldir.Veya Ankarada togo kulelerini niye ben dikmedim sorunudur.Ben sana şunu söyleyim şuan odtü bilgisayar mezunu havelsanda net 15000tl kazanıyor.Eczacı arkadaş varsa dükkan kendinin değil aylık 7000tl bırakıyor diyor.Sen şunu diyorsun 4 yıl ugraşsam en kötü memur olurum.Bugün 2020 yılinda 4 yıldır atama beklyen ydssi 70 p48 80 üstü bir aday işsiz kalırken.Eczacı diplomanla en geć 6 ayda işin hazır.
-
@karabahtlı bir Mülkiyeli olarak söylüyorum ki artık mülkiyenin taşradaki iibflerden çok da bir farkı kalmamıştır idari bilimlerde odtu bilkent boğaziçi değilsen özelde iyi pozisyonlarda başlaman çok ama çok zor bunları bilmen lazım aksi halde okulda sürekli pompalanan mülkiyeliyiz söyleyiz böyleyiz bizden iyisi yok gibi laflara kanarsan mezun olduğunda bir çoğumuz gibi duvara toslarsin çok iyi bir ingilizce(mümkünse toefl, ielts gibi bir sınavdan iyi bir puan) iyi kurumlarda iyi departmanlarda birkac staj, imkanın varsa bir değişim programına katılarak farkı azaltabilirsin
-
@zenginmemur hocam size kesinlikle artniyetli bişey demek istemedim misal verdim.arkadaşımın bulduğu işler max asgari ücretli bu arada.rusyaya gitmeyi düşünüyor şimdi kendisi.inşaat sektörü ağır krizde şuan onu demek istemiştim ben.bu arada okulu bıraksam aklımda bilgisayar mühendisliği var fakat yarım dönem çalışmayla en fazla eskisehir kocaeli gibi yerlere gidebilirim.
-
Ben okulu severek girdim ama burdaki ve diğer forumlardaki yazılar gerçekten içimi acıtıyor.
-
@karabahtlı hocam işte hayatın ta gerçeği ülkemizin gerçeği.Okurken her sey cok güzel hele lisedeki yıllar.Ama en önemli şey bu hayatta iştir.Tabiki kolay değil.Hayatta nerde olmak istediğinle alakalı.Bazısı kaymakam olayım vatanam millete yardımcı olayım der.Bazısı bana düz memurluk 3500tl yeter der.Bazısı ben mühendis olayım özel sektörde yükselip aylık 10bin tl alayım der.Bazısı ticaret yapayım der.İste bu silsile değişmez.Tek değişen senin cesaretindir.Bazen cok güvenirsin ben niye olmayım dersin.Pısmanlıkların aklına gelir.
-
@karabahtlı genelde okulu bırak diyenler ataması cok olan bölümleri söyler.İyi araştır bence sonucta farkındayım siyasalı kazanmakta kolay değil ama calişmadan kocaeli bilgisayara gitmen ne kadar doğru?Bak kocaeli tıp desen o zman farklı.
-
@karabahtlı Hocam niçin içinizi acitiyor ki ? Ben 2014 yilinda baslamistim ve nerede oldugumun, neler yapmam gerektigimin farkindaydim. Sadece okumus olmak icin gelenlerin bir yer oldugunu biliyordum. Iibf öyle cok buyuk hayallerle okunan bir fakulte degil ki(istisnalari ayirirsak). Benim kazandigim donemde ulke ekonomik olarak cok daha iyi konumdaydi. Ama yine de iibf nin yeri belliydi.
Soylenenler içinizi acitmasin. Gerçekleri bilmek, pembe hayallerden daha iyidir.2.siniftasiniz ve ona gore onleminizi alin. Erasmus yapin, dil ogrenin, ozel sektore gore yonelik stajlar kovalayin. Eger sadece memur kafasinda giderseniz mezun olup atanamadiginiz takdir de ozel sektore yonelmek istemeyeceksiniz. Burada bircok kisinin size faydali olabilecek bilgiler sunduguna eminim. Yazilanlari iyice suzgecten gecirin ve guzel bir planlama yapin, hicbir sey icin gec değil
-
@karabahtlı Güzel kardeşim, onca fikir verildi ve mantıklı olanların tamamı kendini geliştirmen yönünde. Okulu bırak, şunu oku, bunu bitiren uçtu kdiykaçtıenlerin ciddi bir kısmı iibf mezunları içinde yer alan en vizyonsuz kesim. Dil bilmez, bırak saydığı fakülteleri, kendı bölümü dışında kalan diğer bölümlerin derslerini bile say desen sayamaz, sosyal medya dışında bilgisayar kullanamaz, oluştur desen excelde bir hesap tablosu oluşturamaz, excelde makro desen keynesyen model der vs vs.
Sen vizyoner ol. Çok kıymetli kendini geliştirme önerileri var dikkate al. Vizyonu geniş insanlar için kendini geliştirmek esastır. Onlar için de önemli olan iş değil, tatminkar ve mutlu olacağı işlerdir. Memur zihniyetli arkadaşlar ögretmen ol atan kurtul der. Halbuki öğretmenliğin gerektirdiği meziyetlerden bihaberdir. Eğitim bilimlerine dair iki şey sorsan öylece bakar yüzüne.
Ideallerinin peşinden koş. Severek girmişsin bu okula ancak seni farklı kılacak diplomadan fazlasına ihtiyacın var. Artık dönem bireyin farklılaşmasinı zorunlu kılan bir dönem. Tek bir sınav etrafında yedinci tur ile tavaf eden ve farklı sonuçlar için hiçbir şey yapmayanlardan olma. Aynı soruya aynı cevapları alırsın. Aynı şeyleri yaparsan farklı netice beklemek mantıksızdır. Kendine değer kat ve sadece bu yöndeki yanıtları süzerek kendin için en iyisini bul.
Hayatında başarılar genç kardeşim -
@karabahtlı Mülkiye'de bir derste bazen bir çok kitaptan ve ingilizce makalelerden sorumlusundur. Bir grup kitapları okur özetini çıkarır, ingilizce makaleleri oturur türkçeye çevirir. Bir diğer grup bu özet ve çeviriyi okuyarak sınava girerken, başka bir grup sınavdan önce özet ve çevirileri de okumaz ,okuyanlardan akvaryumda duyduklarıyla sınava girer. Grupların hangisinde olduğun önemlidir.
-
@zenginmemur hocam ataması çok olan ne kaldı ki tıp var bir o da bu saatten sonra beni aşar yetişmez konular felan
-
@zafereadımadım her derse giren gruptayım ama dersleri sallamayan da bir hayli fazla.
-
@kamusaldenetci çok sağolun tavsiyeleriniz için inanın bu durum bana çok zor geliyor.Her sitede bizim bölümler aşağılanıyor yerden yere vuruluyorlar evet iibf de iş sahibi olmak için bir hayli çalışmak lazım ama herkes neden sadece devlet tarafına odaklanmış merak ettiğim özelde hiçmi iş yok bize göre.
-
@karabahtlı hocam muhakkak yurt dışı gör üniversite okurken.hem ufkun hem dilin gelişir.olayı sadece KPSS odaklı devlet odaklı düşünme.
-
@merasim34 dilim fena sayılmaz 2.sınıfım erasmus için geçmi kaldım sizce
-
@karabahtlı hayır kesinlikle yurtdışını dil için bakma.bakış açısı olarak düşün.
-
Bugünkü aklımla şunu söyleyeyim: SBF veya İİBF mezunu olduktan hemen sonra hukuk okurdum. Hiç vakit kaybına gerek yok. Boş yere sadece İİBF üzerinden ilerlemeye çalışmazdım. Kaldı ki İİBF mezunu olarak çalışılan kpss süreci bence hukuk fakültesinden mezun olmak için harcanılan çabadan çok daha fazla. Benim tavsiyem mezun ol ama mezuniyet sonrası peşine hukuk bölümüne geç. İşe girmek için arada geçen süreci hukuk okuyarak değerlendirirsin.
-
@karabahtlı evet işte bu nedenle mühendisligi kamu olarak düşünürsen siyasalda kal.Ben mühendisliği özel sektör ve toplumda bir saygınlığın olur diye yazdım.Zaten itü odtü mezunu devleti düşünür mü?
-
@karabahtlı Hocam bir çok departmanda teknik bolgi gereksinimi olmadıkça İİBF mezunlarına yer vardır dediğim gibi. Kendinize kattığınız değer ile ve uzmanlaşma alanınıza göre bu birimler ve imkanlar değişkenlik gösterir. Örneğin spk spl süreçlerini araştırın. Finans sektöründe bu lisanslara sahip kişiler her zaman tercih sebebidir. Yine tabi iyi düzeyde dil bilgisi ve başka eklentileriniz de olursa şansınız oldukça yükselecektir. Bunun yanında ikincil bir eğitim alanı ve uzmanlık sahasını yeni bir fakülteyle tercihen bence Hukuk ile ya da yüksek lisansta belirleyebileceginiz güzel bir destek alanı ile kendinize açarsanız, çok daha fazla imkan elde edersiniz.
Hocam İİBF'yi en çok aşağılayan yine IIBF'nin düşük profilli mezunlarıdır. Hata her yere iibf açıp, buralardan kendisini geliştirmeden çıkan mezunlar ordusu yaratmak malesef. Bu kitlenin çoğunluğu gelişime kapalı. Vizyonları dar. O nedenle de suçu durmadan iibflere atıyorlar. Kendilerinde zinhar eksik görmüyorlar. Bakmayın siz onlara.
-
@Antimülakat hocam o zaman sbfyi boşuna okumuş olmazmıyım.
-
@karabahtlı bir yerler için çabalarken hukuk okuyacaksın. Hukuk ilerlemeye devam ederken SBF ile bir yerlere girmeye çalışacaksın. İkisi de devam eder hiç bir endişen olmasın.