TercihiniYap Forum
    • Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kamu Rehber
    • Kategoriler
    • Okunmamış
    • Güncel
    • Popüler
    • Kullanıcılar
    • Gruplar

TY MÜLKİYELİLER BİRLİĞİ

DİĞER
    sbf ankara mülkiye yardımlaşma bilgi
    83
    426
    56781
    Daha fazla ileti
    • En eskiden en yeniye
    • En yeniden en eskiye
    • En çok oylanan
    Cevap
    • Yeni başlık oluşturarak cevapla
    Cevaplamak için giriş yapın
    Bu başlık silindi. Sadece başlık düzenleme yetkisi olan kullanıcılar görebilir.
    • Z
      zenginmemur Son düzenleyen:

Artik hukuk fakültesini bitirenlerde avukat olamayacak.Sistem gelirse avukatlik icinde meslek sınavi olacak.Yani iibf bitmek üzere.Akademisyenlerimiz derse gelir aylik ucretini alir gider.Dusunsenize 1.sinifta siyasal iibf okumaya gelmiş birine ilk derste bakin gencler iyi hos geldiniz siyasal mezunu olmayada malesef boyle bir meslek yok artik deseler o sınif kapasitesi kaca duser ve insanlar hemen bolum degistirmeye ugrasır.Ama yapmazlar

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
      • S
        Sınavsayar Son düzenleyen:

İyi iyi mülkiye tüllabının burada kaldığını görmek mutluluk verici.

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 2
        • P
          plansız Yasaklı Son düzenleyen: plansız

Dostlar merhabalar, nerelerdesiniz, napıyorsunuz? Okula yeni bölüm açılıyor; Mülkiyeli gençlerin bu konuyu enine boyuna tartışması gerekirdi. 🙂 Başlık bile açıldı, sizler neler düşünüyorsunuz bu konuda, beklentiniz nedir, süreç nasıl işler, puanları etkiler mi? Bölümden yetişecek insan profili nasıl olur? Özel sektörü mü hedefler kamuyu mu? Mevcut hocalarımız ingilizce ders anlatımı noktasında nasıl bir performans gösterir?

https://forum.tercihiniyap.net/topic/5602/ankara-sbf-de-politika-ve-ekonomi-bölümü-açıldı

• S
            sbf1983 Son düzenleyen:

Korkarim ki mülkiye eski gunlerine hiç donemeyecek. Fakultedeyken burasi meslek okulu degil derdi hocalarimiz. Ancak su var ki artik gencler evine ekmek götürmek zorunda, entelektüel birikimin tek basina bir anlami yok. Eczacilik fakultesi sayisi bile cok olmus artik, her yer anadolu lisesi ama eski kalite yok. Fen liseleri bir nebze iyi. Ben herkesin unıversite mezunu olmasina da karşıyım, genç insanda beklenti olusuyor iş bulamayinca da bir sürü problem. Şunu da belirteyim kpss den yüksek puan alsaniz bile, mulkiyede veya baska bir universitede dolu dolu egıtim de alsaniz, kamuda 10. yılınızı doldurdugunuzda, tatmin olmadiğinizi, içinizdeki cevheri kullanamadiginizi goreceksiniz. Ben şimdiki aklım olsa yurtdışında akademik kariyer yapmayi çok isterdim daha mutlu olurdum sanirim...

kendinehakime P 2 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
            • kendinehakime
              kendinehakime @sbf1983 Son düzenleyen:

@sbf1983, içinde söyledi: TY MÜLKİYELİLER BİRLİĞİ

Korkarim ki mülkiye eski gunlerine hiç donemeyecek. Fakultedeyken burasi meslek okulu degil derdi hocalarimiz. Ancak su var ki artik gencler evine ekmek götürmek zorunda, entelektüel birikimin tek basina bir anlami yok. Eczacilik fakultesi sayisi bile cok olmus artik, her yer anadolu lisesi ama eski kalite yok. Fen liseleri bir nebze iyi. Ben herkesin unıversite mezunu olmasina da karşıyım, genç insanda beklenti olusuyor iş bulamayinca da bir sürü problem. Şunu da belirteyim kpss den yüksek puan alsaniz bile, mulkiyede veya baska bir universitede dolu dolu egıtim de alsaniz, kamuda 10. yılınızı doldurdugunuzda, tatmin olmadiğinizi, içinizdeki cevheri kullanamadiginizi goreceksiniz. Ben şimdiki aklım olsa yurtdışında akademik kariyer yapmayi çok isterdim daha mutlu olurdum sanirim...

Kamuda 6.yılını bıtıren bır olarak kurmus oldugunuz cumleye aynen katılıyorum .Kendımı artık robot gıbı hıssedıyorum.Sureklı kanun takıp edıp guncellenenmaddelerı bılmek zorunda olup bıraz arastırma yapıp kendımı gelıstırmeye mecbur bıraksa daa kesınlıkle kendımı körelmiş hissediyorum.Kesınlıkle ıstedıgım bu degıl..

''Uçamıyorsan, koş; koşamıyorsan, yürü. Eğer yürüyemiyorsan, sürün; ama hareket etmeye devam et. Geleceğe ilerlemeyi sürdür..''

F 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 2
              • P
                plansız Yasaklı @sbf1983 Son düzenleyen:

@sbf1983 @kendinehakime Dostlar kendi hayatlarınız için elbette söylediklerinizin anlamı büyüktür, bunu en iyi sizler bilirsiniz ancak kamuya yeni girecek insanlar için biraz daha ümitli bir yaklaşım sergileme taraftarıyım. Neden diye sorarsanız; tatmini, mutluluğu belirleyen bir yerde beklentidir belki yaşadığınız hayat sizin beklentinizi tam olarak karşılayamamıştır ki çoğu insan için bu böyledir kabul ediyorum ancak herkes için aynı olmayabilir. Siyasal'da aynı eğitimi alıp hayatına farklı şekilde yön verecek insanlar olabilir. Aynı şekilde kamu görevlisi olup kendini farklı alanlarda geliştiren insanlar da olabilir. Kendimi de dışarda bırakmadan, eleştirerek belirteyim; bir yerde herşey bizim elimizde elbette 8-5/9-6 mesai hayatımızı büyük ölçüde işgal ediyor ancak yine de dolu dolu geçirmek için uğraşmamız lazım. Evet hiç kolay değil ama düşünüyorum da işsizken ders çalıştığım masam dışında pek birşey yoktu hayatımda en azından şuan iyi kötü ihtimaller çeşitlendi, bu yüzden mesafe katetmiş dostlarımız olarak sizlerden ufkumuzu da açacak, umut veren yorumlar bekliyorum 🙏😊

Okulumuz içinde aynı şekilde kim bilir belki buraları okuyan akademisyen, yönetici kimseler çıkar da eleştirilerimiz dikkate alınır, pozitif bir etkisi olur, hem öyle olmasa bile tarihe bir not düşmüş oluruz 'kaybedilen değerler' adına ama yeniden kazanılması çabasıyla 🙂 Bu arada kendi okuduğum dönemde Siyasal'da pek gün yüzü görmüş sayılmam ama hayat duvarları bile sevmeyi öğretiyor insana 🙂 O sebeple belki okulun benim de göremediğim bir atmosferi adına kafa yorulması çabası benimki 🙂

S 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                • S
                  sbf1983 @plansız Son düzenleyen:

@plansız anliyorum hocam sizi, aslinda sizin dusunce tarziniz bana gore dogru, lakin benimkisi aslinda umutvar olmanin yaninda ülke gerceklerini de gözardi etmemek çabasi. Benim de buyuk hayallerim vardi, kimimiz daha kolay elde etti, kimimiz tirnaklariyla kaziyarak... aslinda ben kendi adima 10 yil sonra boyle bir his duyabiliyorsunuz önceden önlemini alin demeye calisiyorum😊

• F
                    Fernando Reges @kendinehakime Son düzenleyen:

@kendinehakime https://www.youtube.com/watch?v=msgBNBgy9WY

"Dünyadaki açlık ve sefaletin nedeni fakirleri doyuramadığımızdan değil zenginleri doyuramadığımızdandır"

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                    • Kamucu
                      Kamucu Son düzenleyen:

Böyle bir yeri tesadüfen öğrenmem 🙂

İnsan birkaç damla kan ve bin bir endişe... Sadi Şirazi

Antimülakat P 2 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
                      • Antimülakat
                        Antimülakat @Kamucu Son düzenleyen:

@Kamucu nasıl yani üzülürüz 🤤 Reklam işini mi beceremiyoruz ki anlamıyoruz.

• P
                          plansız Yasaklı @Kamucu Son düzenleyen:

@Kamucu Sanırım başlığı kastediyorsunuz 😊 ara sıra tozlu raflardan indiriyoruz ama denk gelmemiş demek 🙂

Kamucu 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 2
                          • Kamucu
                            Kamucu @plansız Son düzenleyen:

@plansız @Antimülakat başlıktan bahsediyorum 🙂 TY bilinen bir yer artık

İnsan birkaç damla kan ve bin bir endişe... Sadi Şirazi

Antimülakat 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
                            • Antimülakat
                              Antimülakat @Kamucu Son düzenleyen:

@Kamucu heee tamam şimdi rahatladım. Başlık bir durur bir canlanır. O konuda ilk zamanlar daha fazla SBF'li takılıyordu buralarda.

• S
                                sbf1983 Son düzenleyen:

Yuksel Koc Yalkin'dan muhasebe dersi almis kadar eskiyim😊

P brzezinski 2 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 2
                                • P
                                  plansız Yasaklı @sbf1983 Son düzenleyen:

@sbf1983 Adını duymamış kadar yeni de değilim ama yine de adı bizim dönemde pek bilinmez en azından bölümümüz dolayısıyla bizde öyle:) Kamucular bilmez 🙃 Muhasebe seçmeliydi, KPSS'de lazımmış dedik aldık, bin pişman zar zor geçtik ikinci döneme niyetlenmedim bile:)) ilk ders Ercan Bayazıtlı Hoca geldi bir konuşma yaptı sonra Emrah Hoca'ya emanet:))

S 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 3
                                  • S
                                    sbf1983 @plansız Son düzenleyen:

@plansız ercan hoca da geldi, isletme bolumu olunca muhasebeden kacis yok hocam😊

• Antimülakat
                                      Antimülakat Son düzenleyen: Antimülakat

Şimdi Mülkiyeliler çok bilmez ama bizim kamuda da bir dönemin hocaları şunlarmış: Lütfen ideolojik saplantilarina bakmayın, akademisyen bağlamında değerlendirin:

Prof Dr Ümit Özdağ
                                      Prof Dr Mümtazer Türköne
                                      Prof Dr Atilla Yayla
                                      Prof Dr Zehra Odyakmaz
                                      Prof Dr Kemal Görmez
                                      Prof Dr Kadir Cangızbay

Emeklerini inkar edemeyiz😊 Ve şu an biri hariç hepsi gitti.

P 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                                      • P
                                        plansız Yasaklı @Antimülakat Son düzenleyen:

@Antimülakat Zehra Odyakmaz'ın İdari Yargı kitabından çok faydalanmıştım, Kadir Cangızbay'ın ise bir kere olsun dersine girmediğim için pişmanım. Kemal Gözler'in İdare Hukuku kitabına bakmışlığım da var:)

Antimülakat 2 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                                        • Antimülakat
                                          Antimülakat @plansız Son düzenleyen:

@plansız Kemal Gözler ile Kemal Görmez hep karışır 🤗

P 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                                          • P
                                            plansız Yasaklı @Antimülakat Son düzenleyen:

@Antimülakat aaa gerçekten öyle okumuşum 🙂 şuan bu hocalardan hangisi okulda?

• 1
                                            • 2
                                            • 13
                                            • 14
                                            • 15
                                            • 16
                                            • 17
                                            • 21
                                            • 22
                                            • 15 / 22
                                            • İlk ileti