2017 Kaymakamlık Sınavı Mülakatları
-
@elif-atılgan Yazılı sınav açık uçlu.
-
Şu forumdan birçok kişi kazandı ama soru paylaşan kişi sayısı 1, vallahi de garip billahi de garip , ama en garibi 20 aralık tan sonra ne zaman açıklanacak duyumu bilgisi olan var mı diye yazmaya başlayacak birçok kişi
-
Allah ömür ve izin verir ise Pazar akşamı detaylı olarak mülakatımı yazarım kardeşim.
-
@kd6 allah razı olsun kardeşim . Allah şansını bahtını açık etsin
-
@can-mavi
yarın girecem bende kardeşim, yarın yazamasamda hafta sonu yazarım söz -
Ben de varım saniyesine kadar yazmaya...hala soruyu doğru cvp lamayı çok önmli sanan varsa asli liste yayımlanınca gerçeği görecek;) ve bugünden yazayım a andan itibaren sessizlik bozulup kazananlara saldırı (bu defa saldırı gizli kelime ve duygularla oluyor) ima dahi yok ama birbirini kandırmaya gerek yok, cümleyi geçmiş yazılarla birlikte okuyunca nereye n demk istediği anlaşiliyor kişilerin, ama bazen gercek ustalar oluyor anlaşilamiyor;)
Not: samimiyetle yazan kişileri tenzi ederim okuyunca içindeki sıcakliktan ne demek istediğimi anliyor olacaklardir... -
Ayrıca bu konuda görüşüm şu kimse sorulsrı paylaşmak zorunda değildir, burayı okuyup ben de girdim iyi idi yada ortam söyle idi şu konulardan soruldu gibi yazilar yazmak sonradan duyum var mi me zaman açıklanir:) yazmaktan iyidir:)
-
Merhaba arkadaşlar ben bügün öğleden sonra girdim mülakata. Arkadaşların da belirttiği gibi komisyon ılımlı ve yardımcı oluyor o konuda dert etmeyin. Sorularıma gelince bana;
Memurların hakları nelerdir (personel genel müd. sordu)
Kaymakam olunca ilçendeki bir problemi nasıl çözerdin? Gösteri yürüyüşü oldu napardın? (M. Teftiş kurulu bşk.)
Marjinal azalan verimler Kanunu anlat(Mahalli idareler genel müd.)
Bunlar doğrudan yöneltilen sorulardı. Cevaplarınız doğrultusunda araya sorular sıkıştırıyorlar.
Hepinize başarılar şimdiden.
Not: işletme mezunuyum
Not2: duyduğum diğer sorular:
İbra
Mütemim cüz
Eksik borç
Disiplin cezaları
Siyasi denetim mekanizmaları
Ricardo kimdir iktisata ne kazandırmıştır
Max Weber
Görünmez el teorisi -
@shirekaymakamı hakkınızda en hayırlı olan karar verilmiş olur inşllh hocamm. Geçmiş olsun allah yardımcınız olsun
-
@shirekaymakamı eyvallah dostum hakkında hayirlisi
-
@ugur55 eyvallah kardeşim , yarın başarılar Allah hakkında hayirlisi mi versin
-
@refik-soydam seninle aynı gün giriyoruz zaten dostum , çıkar çıkmaz yazarız , son gün girecekler bi iyiligimiz dokunur
-
@refik-soydam Sağolun hocam inş.
-
@can-mavi sağolun inş.
-
Arkadaşlar dün arkadaşım girdi.
- Mahalli idareler Genel Müdürü,
Kartel nedir ve dünyadan örnek verir misiniz? diye sormuş.
Cevap olarak Aynı sektörde bulunan Bir kaç firmanın bir araya gelerek karlarinı maksimum yapmak amacıyla uretim miktarını veya bölgeleri ya da fiyatı belirlemeleri şeklinde faaliyet göstermeleridir. Demiş ve örnek olarak OPEC örnek verilebilir demis.
Bunun üzerine M.İ.G.M peki Opec açılımı ne biliyor musum demiş oda boliyorum efendim fakat su an tam olarak hatırlayamadım şeklinde cevaplamış bunun üzerine açılimini soylemiş ve bir de oapec var onu duydun mu demis, arkadasta duydum fakat hatırlayamadim su am efendim demis o da sadece arapların kurdugu demis.
Daha sonra yine mahalli idareler G.M. peki yurt icinde bir örnek ver demiş o da
- Mahalli idareler Genel Müdürü,
-
@shirekaymakamı Öncelikle hayırlı neticeler alırsınız inşallah temennimi ileteyim. Birşey kafamı karıştırdı, mülakatta konu sınırı yok mu not 2'de yazılan özel hukuk içeriğine şaşırdım. Durumla alakalı bilgisi olan arkadaşlara da sormuş olayım, özel hukuk sorusu sorulur mu?
-
Bunun üzerine arkadas GSM operatörleri olan Turkcell, vodafone eski telsim, ve avea örnek olabilir efendim demis,
Bu cevap uzerine hemen teftis kurulu baskani peki bu karteller zararlı bir durumdur ulke icin biliyorsun devletimiz ne yapti bunu engellemek icin hangi kurumu kurdu diye sormus ve arkadas da bir kac kanun degisikligi soylemis ama kurum hangisi demis o da su an hatirlayamadim efendim demis bumun uzerine T.K.B. Rekabet Kurumunu kurduk. Çok onemli degil ama unutma demis. -
- Daha sonra T.K.B demis ki Bakanlik da hiyerarsik amirleri sayar misin demis.
Arkadas cevap olarak Bakanlikta mustesar, belediye de belediye baskani, demis o sirada araya girip bakanlikta bakan degil mi mesela ben bakana bagliyim demis o zaman bakan olmuyor mu diye sormus efendim su an mustear olarak hatirliyorum belediye de belediye baskani deyince peki neden belediye de oyle normalde belediye bizim mahalli idarelere bagli degil mi diye sormus oda efendim belediyenin bagimsizliginin, tuzel kisiliginin ve özerkliginin korunması amaciyla boyle bir duzenleme yapilmis diye dusunuyorum deyince T.K.B yani sen . Diyorsun ki bakanlikta mustesar, belediye de belediye baskani, il de vali, ilce de kaymakam, köyde ise muhtar diyorsun oyle mi demis o da evet efendim demis
- Daha sonra T.K.B demis ki Bakanlik da hiyerarsik amirleri sayar misin demis.
-
Bunun uzerine teftis kurulu baskani tamam tesekkur ederiz demis bu kadar soracaklarimiz demis ve personel genel mudurune sizin sorunuz var mi diye o da evet bende soracagim demis ve
3. Memurlugu sona erdiren halleri sayiniz demis.
Arkadas cevap olarak Dmk 48. Madde de sayilan sartlarin kaybedilmesi halinde demis ve sartlari saymaya baslamis, taksirli suclar haric 1 yil veya daha dazla hapis cezasi almasi deyince P.G.M cok ayrintiya giriyorsun yuzeysel say demis o da bir kac saniye sonra Ölüm,istifa, azil,memur olma sartlarinin kaybedilmesi ve memurliktan cikarma demis o da hih bunlari istiyorum demis ve tesekkur e edip cikabilirsiniz demis.
O da kolay gelsin demis ve cikmis -
Arladaslar bir de yazmayi umutmusum arkadasa oligopol piyasasi ile kartel arasinda baglanti var mi diye sormuslar oda oligopol, az sayida firmanin, cok sayida tuketiciyle karsi karsiya oldugu ve piyasaya giris ve cikislarin gerek maliyetlerin yuksek olmasi gerekse piyasadaki firmanin engellemesi sebebiyle zor oldugu homejen veya heterojen mallarin uretilebildigi piyasa turudur diye soyledikten sonra kartelle ilgili verdigim ornekler de gorulecegi uzere aralarinda baglanti var zira genel olarak karteller oligipol piyasasinda olusuyor demis. Arkadaslar sorular ve cevaplar bunlar girecek arkadaslara yardimci olmasi dilegiyle bir de sizlerden yorum alsam sizce nasil arkadasimin mulakati bende girince yazacagim insallah