2017 Kaymakamlık Sınavı Mülakatları
-
Arkadaslar bende girdim
Teknolojik issizlik
Butlan
Egemenlik turleri
Memur olmanin kosullari
Stressiz gecti insallah herkes icin guzel olur. -
@refik-soydam amin Allah razı olsun herkese ne hayırlı ise Allah onu nasip etsin
-
@kd6 bölümdaşmışız Allah gönlüne göre versin
-
Mülakata giren arkadaşlar herkese geçmiş olsun öncelikle. Allah hakkımızda hayırlısını nasip etsin. Mülakat salonu kaymakam Adayları şubesinin olduğu binada mı?
-
@conii ayni bina hocam. Doğu degil bati kapidan giriyorsunuz 3. Katta. Yonlendiriyolar zaten
-
Bende dün girdim arkadaşlar.Bölüm kamu yönetimi sadece bana iki soru soruldu herhalde.
-DMK hizmet sınıfları nelerdir?
-Bugün meclis açık mı? Ne görüşülüyor? Hangi bakanlık bütçesi görüşülüyor?Bütçe neden görüşülür ülkemizde?Mahalli idareler genel müdürü sadece memleketimle ilgili kendini tanıtma kısmında kısa bir konuşmamız oldu bana soru yöneltmedi.
Personel Genel müdürü DMK sorusunu sordu.
En çok detaya inen Teftiş Kurulu
Başkanıydı hep sıkıştırmaya çalıştı.Elimden geldiğince doğru ve emib cevap vermeye çalıştım mülakatım 5-6 dakika sürdü herkesin hakkında hayırlısı arkadaşlar.
Unutmayın ki buradaki 400 kişi benim gözümde rüştünü ispatlamış kaymakam
olmuştur. -
@zekiveliditogan, içinde söyledi: 2017 Kaymakamlık Sınavı Mülakatları
Bende dün girdim arkadaşlar.Bölüm kamu yönetimi sadece bana iki soru soruldu herhalde.
-DMK hizmet sınıfları nelerdir?
-Bugün meclis açık mı? Ne görüşülüyor? Hangi bakanlık bütçesi görüşülüyor?Bütçe neden görüşülür ülkemizde?Mahalli idareler genel müdürü sadece memleketimle ilgili kendini tanıtma kısmında kısa bir konuşmamız oldu bana soru yöneltmedi.
Personel Genel müdürü DMK sorusunu sordu.
En çok detaya inen Teftiş Kurulu
Başkanıydı hep sıkıştırmaya çalıştı.Elimden geldiğince doğru ve emib cevap vermeye çalıştım mülakatım 5-6 dakika sürdü herkesin hakkında hayırlısı arkadaşlar.
Unutmayın ki buradaki 400 kişi benim gözümde rüştünü ispatlamış kaymakam
olmuştur.aynen öyle hocam, bu meslek için yeterli bilgi ve birikime sahip 407 kişiyiz, sadece 100 kişi belirlenecek ve bize (tek tek hepimize) düşen kim seçilirse seçilsin milletimiz için en hayırlısının olmasını dilemek ve seçilenlere allah yardımcı olsun dileklerimizi iletip görevine uğurlamak...allah herkes için en hayırlısı neyse onu ihsan eyleyip, milletimiz için en faydalı olacakları listeye koyulmasını nasip eder inşllah...
-
@makif34 Allah razı olsun dostum bilmukabele inşallah tamamına erdirir Rabbim
-
@göktürk teşekkür ederim hocam
-
Arkadaşlar bende dün girdim güleryüzlülerdi ve özellikle pgm çok sıcakkanlıydı.sorular:1)katma değer nedir 2)devlet nedir cevabı verdikten sonra egemenliğe göre devlet çeşitlerini sordu3)yürütmenin durdurulmasını anayasa ve kanunla ilgili olarak açıkla4)memururiyrtin sona erme hallerini sordu cevabı verdikten sonra müstafi olmayı açıkla dedi... son olarak hobilerinizi açıklarken dikkatli olun tam olarak ilgilenmediğiniz şeyleri söylemeyin ben basketbol oynarım dedim adam 80 lerdeki basketçinin atış tarzını sordu cevap verdim ama insan afallıyor.
-
@mehmetfatih hocam hobileri de açıklıyor muyuz?
-
@conii hocam ben söylemedim kendimi tanıtırken onlar kendini biraz daha tanıtırmısın dediler bende merak ettiğiniz birşey varsa cevap verebilirim dedim konu öyle gelişti.
-
@mehmetfatih anladım hocam. Geçmiş olsun tekrar
-
Kaymakamlık ile ilgili PDF dosyaları nasıl temin edebilirim
-
ben cuma girdim.komisyon çok güleryüzlü,ayrıca kaymakam adaylığı şubesindeki memur arkadaşlarda çok iyi niyetliler ve güleryüzlüler.
Genelde DMKdan herkese soru geliyor.
1.memurluğa giriş şartları
2.disiplin cezaları
3.swot analizini sordular.aklımda kalanlar bunlar.herkese muvaffakiyetler dilerim.
ne zaman açıklanır sonuçlar tahmini?
-
Köy gelirleri
Yönetmelikler
Anayasanın yapılışı asli kurucu tali kurucu
Yönetmeliklerin denetimi
Bunlar gibi birbirine bağlı bir iki soru daha soruldu. Hakkımızda hayırlısı -
Kuvvetler ayrılığı akabinde yasama yürütme ve yargı organları açıkla
Disiplin cezasını kim verir
Teknolojik işsizlik nedir örnek ver
Hayırlısı olsun -
Arkadaşlar bende bugün girdim.
İdari işlem nedir
Memur olma şartları
İstisnai memurluk
Temel hak ve hürriyetler anayasada nasıl ayrılmıştırHerkese muvaffakatiyetler dilerim .
-
Saat 12 gibi çıktım net hakkım sabah bitmiş hemen yazamadım:(
657 dmk dan genel olarak bahsedebilşr misiniz denildi
Sonra içinden sorular geldi mrmurların özlük haklar, izin hakkı nasıl oluyor
Memurun yasakları bu saydıklarını eden memurlara hangi yaptrımlar uygulanabilir
Memurluktan çıkartma süreci nasıldır
İptal davasını açıklayabilir misin? İptal davası açıklarkn tam yargı ile karşılaştırmami istedikleri yerlerde tam yargı da bunun koşulları , örneğin idari işlemler iptal komusunu olur idari eylemleri konu edemez miyiz soruyor. İptal dabası objectiftir diyorum, kişi dava kazanına bireysel menfaat elde etmiyor mu gibi arada sorular soruldu.
Herkes için en hayırlısı olur inşllh. Milletimiz için en iyi liste netleştirilir inşllh. Allah yar ve yardımcınız olsun.... -
@refik-soydam hocam soruların dışında sizin mülakat değerlendirmenizi merak ettim.Kendinizi iyi ifade edebildiniz mi heyecan yaptınız mı vs.