HALKBANK Servis Görevlisi Alım İlanı 2017 (Sadece Servis Görevlisi Sınavı)
-
@luthor söylüyoruz anlamıyor ki arkadaş tartışalım
-
pardon da mc yi karıştırmadan kar sorusu çözemezsin bir. ikincisi ac ve ar değil ac ve p ye bakman lazım karı görmek için şıklarda p=ar vardı ar de normal karda ac ye eşit olduğu için o şıkta doğruydu aynı zamanda mr=mc dir normal karda tam rekabette o şıkta doğruydu illa kar max bulurken mc çizilmez mc her zaman vardır grafikte . ben sana yanlışsın demiyorum. D=P=AR=MR=AC=MC hepsi eşit soru hatalı. Ama sorunun bizden neyi beklediğini bilemeyiz
-
Zeynel Dinler'in bir yakını olarak soru hatalıdır. soru hatalı değil şıklar hatalıdır. aynı zamanda zeynel dinler'le yakınlığım yoktur. uzatmaya gerek yok
-
@regista hocam tam rekabet piyasasını soruyor cevap mc=mr eğer tam rekabetteki bir firmayı sorsa idi o zamn soru da e sık doğru denilirdi
-
iktisat mc mr ar sorusu. kısa dönemde tam rekabet sorusu diyor. hali ile kısa dönemde firma mc nin ac kestiği yer ve üstünde her yerde olabilir. yani p ac eşit veya üstünde olacak cevap. tam rekabet kısa dönemde maalesef tam ayarlayamayabilir. lakin uzun dönem deseydi herkes haklı olurdu mc mr ar ...hepsi eşit olurdu
-
@merhuume İyide bu bakış açısıyla soru çözülmez.Normal karda ortaya çıkan özel durum soruluyor.Yani normal karda ne oluyor da bu durum maksimum kar noktasından farklılaşıyor diyor.O özel durumda ACnin de eşitlenmesi.Özellikle ACnin durumunu göstermen lazım.Yani normal karda P=AR=MR=MC=AC dir.O zaman tüm şıklar doğrudur diyemezsin.Normal kar durumunu ortaya koyan ACnin eşitliğe dahil olması.
-
@luthor uzun dönemde son derece haklısınız. kısa dönemde bu dediğiniz bir olasılık ama tam rekabet olsa da firma kısa dönemde herşeyi iyi edemeyebilir. yada piyasada yeterince firma yoktur aşırı kar elde etmiştir. fiyar ile ac ilişkisine göre belirleme yapman gerekir. mc=ac baz alıp yukarı doğru firmanın arz eğrisini belirleyeceksin her duruma göre bu arz eğrisine uygun cvp şıkkı tarayacaksın. illa tam rekabet çuk diye oturacak kısa dönemde kuralı yok. lakin uzun dönemde son derece haklısınız hocam
-
Ud kd belirtiyor muydu soruda sadece normal kar mi diyordu.
-
@merhuume açıkça kısa dönem yazıyordu, yoksa uzun dönemde o şıklar saçmalık olurdu
-
@refik-soydam Hocam soru üzerine bu kadar yorum yapılacak bir soru değil.Uzun dönemde tam rekabette aşırı karlardan dolayı ve mobilite koşulunun geçerli olmasından dolayı zaten normal kar vardır.Ancak firmanın kısa dönemde aşırı ve normal kar elde edebilir.Sizde belirtmişssiniz.Soru firma bunu sağlar mı sağlamaz mı sorusu değil.Normal kar durumundaki eşitliğin gösterilmesi sadece bu.
-
@luthor p yi ac eşitler üstünde dersin cümle normal karı kapama noktasını aşırı karşı her ihtimali kapsar hocam
-
@refik-soydam Hocam son yazdığınızı anlamadım.
-
AR=AC yani başabaş noktası normal kar elde eder şıklarda karistirmaniz için P=AR vardı E şıkkı AR=AC tek doğru cevap olmalıydı.
-
@luthor soru kısa dönem tam rekabetci firmanın arz eğrisini soruyordu bir manada demek istedim hocam. yani firmanin arz etmeye başladığı nokta p=ac ve ac konumlanma noktasına göre değişebilir uzun dönem gibi piyasa talep eğirisi altında da olabilir piyasa talep eğrisine teğette. kısa dönem dediği için en mantıklı olan şık fiyatın ac eşit veya üzerinde olması. yani firma her koşulda piyasa kalacak ve p ac den büyük olduğu için, üst olduğu için aşırı karda edebilecek. soru kısa dönem diyince bir çok olsılık girdi işin içine, arz eğrisini ifade edebilecek şıkkı aratmaya çalışmışlar, bu kadar becerebilmişşler gibi
-
@mrsfreedom Şıklarda AR=AC var mıydı?
-
@merhuume hala soru hatalı diyor yavv tamam kardeş haklısın soru hatalı :)) hadi sen yoluna biz yolumuza sonuçlar açıklanınca bak bakalım bi daha
-
@kazm Hocam benim hatlar çok karıştı ya.Şıklarda AR=AC mi vardı P=AC mi vardı.Doğru yaptğım soruyu hatırlayamadım
-
@luthor boş boş gereksiz yere aklını dolduruyorlar kardeş takılma fazla adam ısrarla kardan bahsediyor mc den bahsediyor kafa orda kalmış yani adamların kafası kar maksimizasyonunda kar max soruda geçmiyor adam burayı anlamadığı için uzattıkça uzatıyor daha soruyu anlamamış ki adam cevap verebilsin vel hasıl kelam doğru cevap tek şıkta vardı o da ac=ar bu kadar basit olay
-
@kazm p=ac görmedim ben p=mc gördüm ki p=ac var ise o şık da doğru olacak
-
@kazm AC=AR YOKTU, fiyatla ac kıyaslaması vardı mc max. dan eleyip fiyatla ac kıyaslattılar hocam