HALKBANK Servis Görevlisi Alım İlanı 2017 (Sadece Servis Görevlisi Sınavı)
-
Ingilizce soyle etkiler diyelim alan kultur yetenek 65 geliyo adayin ingilzicedende 5 puan falan gelirse Ankaraya yetecekken yani 20 dogruya denk gelir ama 5 dogrusu falan cikarsa 1.25 puan yapar 70 puana ulasamaz sonra is pismalika doner.yoksa alan yapmayip ingilzceden isterse hepsiini dogru yapsin olmaz
-
bir arkadaş 2012de hep 60 üstü kapatmış iller yazmış. orada puanlama farklı. o yüzden öyle olması çok normal. bu sınavda sorular hem aşırı eleyiciydi hem de puanlama çok farklı. 2 gkgy fazla doğru yapmak uçuracak. ama aynısını ingilizceden bekleyen biri 10 doğru yapması gerekecek. genel olarak baktığımızda birçoğumuz 60- bekliyoruz. istisnalar elbette her zaman mevcut. o yüzden yığılma olacağı aşikar ama bunu ingilizce mi belirler gkgy mi belirler bilemeyiz. herkes ingilizceyi fulleyebilecek kapasitede olsaydı uzmanlığı denerdi zaten.
-
@adam-smith kesinlikle katılıyorum ve bunu il bazında düşünmek lazım atıyorum bir kısımdan iyi yapanlar ya da illa yüksek yapanlar vardır mesela yüksek yapanlar bir ilde toplanmamıştır sonuçta bunu dağılmış vaziyette düşünmek lazım yani il bazında düşünüp gerisi kısmet ve şansa kaldı..
-
@zenginmemur benim yazimda yahu gk gy alandan 0 yap ingilizce hepsini doğru yap kazanirsin diye bir laf yok. Ortalama herkesin alan ve gk gy netleri 3 asagi 5 yukari gelir. O 10 soru 2.5 puan dediğiniz küçümseme var ya veya 40 soru 10 puan adamı pisman eder.
-
@adam-smith herkes ingilizceyi fulleyecek kapasitede olmadığı icin zaten diyorum. Sen diyorsun ya bir yığılma olacak iste o yigilanlar arasindan baskalarinin yapamadigi ingilizceyi sen veya bir baskasi yaparsaniz cok fazla avantaj sağlarsınız diyorum. 10 soru 2.5 puan gk gy 3 soru 3 puan diye bakarsanız zaten bastan kaybederseniz. Unutma senin yaptigini kolay dedigini herkes yaptı.
-
@mills işte söylemek istediğim de benzer şeyler. yani kaç tane adam bu sınavda "aynı ili tercih edip 30+ ingilizce" yapmıştır? önemli olan bu. bu sorularda what s your name falan sormadılar yani. 30 ingilizce yapan adam alanına da güveniyorsa uzmanlığa girerdi, ha girmedi %50 barajı vs vs o zaman haklısın ama herkes değil işte istinaslar her zaman mevcut. sen de bu istisnalardan birisin örneğin. tüm değişkenlerin bir araya gelip bahsettiğin sonucu oluşturma ihtimali bence epey düşük. ha tarif ettiğin tipte adaylar yok mudur elbetteki vardır.. ama çoğunluğa bakarsak kaç kişi gördüm ingilizcede tüm şıkları C yapan D yapan B yapan
-
@adam-smith iste bu konuda haklısın. Elbette herkes yapmadı veya yapamadı. Bizler sadece görünen yuzuyuz sinava girenlerden. Forumda 3600 mesan atilmis. Hepsininfarkli kisilerden atildigini varsayalim. Peki geri kalan 56.000 kişi sence ne yapti? Bunu da kestiremeyiz. O yuzden bekleyip gormekte fayda var.
-
@mills buradaki insanların birçoğunun iibf olduğunu düşünürsek, sınavın da sınırlama olmadan 4yıllık fakülte mezunu herkese kapılarını açtığını düşünürsek ve kalan 56 bin kişiden kaçının müfettişlik, kaçının uzman yrd. denediğini tahmin edemediğimiz için sayıları kestiremiyoruz. unutmamalı ki bu bankanın personeli de bu sınavlara hazırlanıyor. bizzat gişede operasyonda çalışıp her açılan uzman yrd. sınavına giren tanıdıklarım var. yani varolan personelden de bu sınava giren epey olmuştur bence. yani tercih ilinde geriye ne kalıyor o önemli. üzerine düşününce çok mantıklı sebepler bulunuyor aslında
-
@adam-smith kardes cok uzun entryler giriyosun seninkileri okumaya sondan basliyorum
-
@mills bn farkli bir sey yazmadim zaten
-
Zaten biz bastan kaybetmisiz.Soyle dusunuyorum yanlissam duzeltin.Simdi halkbank servis gorevlisi bankada en alt kademe ve maasida az bana gore bunlarin aksini ispat eden yazson lutfen.Simdi gelelim gerceklere yeni mezun bir meslek lisesi mezunu bakin lise diyorum ornekte saglik olsun suan en kotu sartlarda 1800 tl ile baslamiyo mu?Basliyo.Peki halkbank servis gorevlisi calisani olmak icin girmedigimiz stres bakmadigimiz bilginin kalmadigi bir sinavla ise baslamamiz istenirken alacagimuz ucret nadil oluyoda bazi aylarda 1700lere dusuyo.Hemen ortalama 2500 falan demeyin yine az.Su sartlar altinda hala iibf ojunur mu yazilir mi?
-
@zenginmemur kimse baştan 5bin tl maaş almıyor ki. 2500 ile başlıyorsun (ortalama) yıllar geçtikçe geliştirmek kendi elinde -ki tecrüben arttıkça maaşın hiçbir şey yapmasan dahi ister istemez artıyor. iibf okunur ancak sabır lazım. geleceğe yönelik bakarsan örnek vereyim, ekşi sözlükten alıntı yapıcam şimdi.
iddiayı ele alırsak denildiği gibi gişe görevlilerine 1500 tl maaş veriliyor başlangıç olarak. tamam kabul. bana kalsa ben o kadar bile vermem çünkü aldığımız eğitim teorik. pratikte sudan çıkmış balığa dönüyoruz. iş bilmeyen adama o kadar bile verilmez ama yaşamı idame ettirme, zorunlu ihtiyaçlar falan işin içine giriyor o yüzden bunu uzatmıyorum. mezun olan kişi elbette işe girecek, parasını kazanıp kendi geçimini sağlayacak.
gel gelelim asıl noktaya. peki bu gişede çalışan kişi -eğer gerizekalı değilse- 10 yıl sonra aynı pozisyonda olmamalı. peki temizlikçi? 10 yıl sonra statüsünün çok değişeceğini sanmıyorum. eğer yanlışım varsa düzeltin. gişe dedik, banka falan diyelim hadi, 10 yıl sonra şube müdürü olduğunu var sayarsak yıllarca alınan eğitim boşaydı diyebilir miyiz? statü ve ücret olarak gelişme var mı? kesinlikle var.
bu bahsettiğim sadece banka için olan örnekler. kendi hayatımdan örnekler vermek istiyorum. bölümüm icabı çok fazla müdür, müdür yardımcısı, uzman vs kişilerle tanışıyorum. çoğu da büyük ve global şirketlerden. isim veremem ama hadi 'cola' diyeyim siz anlayın. şimdi bu şirketteki üretim, pazarlama, finansman müdürüne "yav sen de boşa okumuşsun temizlikçi olsaydın ya!" dediğinizi düşünün. bence çok komik olurdu. başka bir örnek vermek gerekirse, isviçre menşeili bir şirketin bölge genel müdürüyle tanışmıştım. kendisinin meslekte 10, şirkette 8. yılıydı. şirkette her 3 senede bir terfiler oluyormuş ve kendisi önümüzdeki yıl isviçre genel merkeze geçmek için hazırlıklarda bulunuyordu. geçeceği kesindi ve yanılmıyorsam 33-34 yaşlarındaydı. düşünsenize 33 yaşınızdan sonra isviçre'de yaşayacaksınız ve işiniz gücünüz, eviniz, çocuklarınızın okulu orada hazır durumda. bence fantastik bir şey ama bu hayatları gerçekten yaşayanlar var. e peki şimdi söyleyin temizlikçi olsaydın diye. temizlikçinin 4 kişilik bir ailesinin olduğunu var sayarsak sanmıyorum herhangi bir bayramda bilet parasını biriktirip memleketine gideceğini.
çok sevdiğim ve saygı duyduğum bir profesörüm her zaman "sokaktaki adamdan farklısınız, fakültelisiniz" der. ona uygun davranmamızı söyler. herhangi bir istatistik gördüğümde, muhasebe kayıtlarını incelediğimde, finansal tabloları analiz edebildiğimde, iktisadi hesaplamalar yapabildiğimde, bir kanunun kaçıncı madde olduğunu ve hangi türden davaları kapsadığımı bildiğimde ben bu durumun farkında oluyorum. bu cidden mutluluk verici bir şey. burada demek istediğim şey para durumundan da öte bir statü farkı. bak kardeşim ben bunun okulunu okudum, yıllarca dirsek çürüttüm, senin maaşının sayısı kadar sınava girdim demek.
bilgi kadar kutsal bir şey yoktur benim nazarımda. bunun farkında olan insan da o kadar kutsaldır.
bu tür başlıklar açanlar ve kötü yorumlarda bulunanlar iibf'lilerin iyi paralar kazandığını bilen ve bunda gözü olan ya da 'hayat okulu' okumuş olanlardır. çünkü bu tür ortadoğu toplumlarında okumak zaman çalan, okumuş olanı muhallebi çocuğu yapan bir şeydir. geçmişten bugüne pek bir şey değişmedi. eskiden ceketli takımı denilir sevilmezdi, şimdi de üniversiteli denilir sevilmez. okuyana, üretene düşman bu toplum. kendinden üstün olanın ayağını kaydırmaya meraklı. çünkü birinin ayağını kaydırmak, onun seviyesine tırmanmaktan daha kolay.
bir sitemim daha var. toplum olarak üniversiteyi 'meslek edindirme kursu' olarak görüyoruz. hayır değil. iibf yani iktisadi ve idari bilimler 'fakültesi'. fakültede bilim yapılır, meslek öğretilmez. meslek öğrenmek isteyenler myo'lara gidebilir. belki böylece bilimsel alanda önümüz açılır. biz toplum olarak üniversitenin anlamını, myo ve fakültenin farkını öğrendiğimiz zaman bir şeyler yoluna girecek.
edit: bu tanıştığım kişilerin %90'ı iibf mezunuydu. geri kalanlar endüstri mühendisliği, sosyoloji (insan kaynakları alanında) gibi benzer bölümlerden mezunlardı.
-
Bn 3 yildir bu surecteyim tek gordugum referansi kuvvetli olanin yani adamin isi var atiyorum sgk denetmeni servis gorevlisi veyahutta geljr uzman yardimcisi diyotumki niye sinavlara tekrar giriyosunuz verdikleri ortak cevap maas yetmiyo.Peki niye diyorum cunku ayni isi yapiyoruz birisi aliyo 4500 biz aliyoruz 2000 veya 3500
-
@adam-smith turkiye gercekleriyle uyusmayan bir paylasim dostum.Buyuk adaletsizlikler var universitelerin iibf bolumlerinde.Ornegin biz 8-9 aylik surelerde kurslarda veya kendi emegimizke bizler hukuk iktisat maliye muhasebe ogrenmedikmi?Ogrenmekten kadit en szindan is sinavlari icin temel yaptik.Bnde diyotumki hepimuzin pismanlik duyup ogrenmek icin can attigi su meshur ingiluzce hayranligini bizlere okulda yani 4 yil boyunca ogretseydiler simdiki durumuuzdan daha iyi olmazmiydik?
-
Arkadaşlar alan kısmında hangisi yanlıştır diye bir soruda bi seçenekte temerrüd faizi sadece para borçlarında istenebilir diye bi seçenek vardı. Bu seçeneği işaretlediğini hatırlayan var mı ? Madem açıklanana kadar ders çalışamıyoruz muhabbet olsun hem de doğru yaptıysak belki bi Ümit olur
-
@ddguy bilmiyorum net bir açıklama yapılmadı. itirazıma geri dönüş bile olmadı.
-
Arkadaşlar bu A kitapçığında ki 2 tane eksik ingilizce sorusu için
Mail atan oldu mi istanbul unv ne -
Yarin aciklanirmi acaba ya ?
-
@ahmetşen yarın oğle saatine kadar aciklayacaklarini düşünüyorum.
-
@mills inşallah hocam ya inanın hiçbirşey yapamiyorum birşeye odaklanamiyorum biktim artik