KAYMAKAMLIK (2017) SINAV SONUCUNA İTİRAZ GRUBU
-
@budageceryahu allah kolaylık versin hocam puan çok önmli ve sıkıntılı bir noktadaymış:(
-
@budageceryahu hemen hemen aynı puandayiz benim 79,13 hakikaten çok sıkıntılı bir puan 1 soruya neredeyse 250 kişi yığılmış böyle olunca insanın gözüne her şey batıyor bekleyip göreceğiz
-
@ofa @refik-soydam hayırlısı olsun arkadaşlar.
Muhtemelen incelemeler daha dikkatli olacak gibi. Sonuçta cevap kâğıtları kontrol edilince, adaylar bu hususa dikkat çekmiş olmalı. ÖSYM en azından bundan sonra daha dikkatli olur.
Nasipten ötesi yok. -
@refik-soydam, içinde söyledi: KAYMAKAMLIK (2017) SINAV SONUCUNA İTİRAZ GRUBU
@aslan-reyiz bu ilerleyişte test geri dönüş nerede ise imkansız..
Bekleyelim görelim hocam
-
Boşa ümitlenme dostum.
Bu kadar alternatif cevaplar olmasına rağmen 400 + kişi kazanmasında ayrı bir olay.burada biz adaylarından hataları var.dert yaniyoruz ama bizlerde de hata var.soru önergesi bence kabul edilmeli demiştim sana göre edilmeyebilir sonuç ictuzukte geçen bir ifade ve paylaşılan mesajlara göre edilmiş.
-
ya Allah aşkına hadi tüm soruları kabullendik şu kurumsal olmayan sivil nufus sorusunu anlamadım daha önce ösym farklı bir sınavda çok farklı bir şekilde açıklamış kurumsal olmayan sivil nufusu (Üniversite yurtları, yetiştirme yurtları (yetimhane), huzurevi, özel nitelikteki hastahane, hapishane, kışla vb. yerlerde ikamet edenler dışında kalan nüfustur ) kitaplarda aktif nufus olarak geçen tanımı kabul etmemiş anlamadım acaba çoğunluk kurumsal olmayana nufus yazdı diye mi onu kabul etti merak ediyorum..
-
@25torsteinn tüik öyle kabul edip uyguluyor diye olabilir.. literatür denilen kaynaklarda varken kabul görmemesi yerinde karar değil..ama geçen yıl da pamuk olayı onlarca kitabın yazdıği yerine devletin kurumunun ilan ettiği kayıdın n yazdığını baz almişti.
-
@refik-soydam
Çalışma Ekonomisi dersi notunu paylaşıyorum;Kurumsallaşmamış nüfus, “Okul, yurt, otel, çocuk yuvası, huzur evi, özel nitelikli hastane, hapishane, kışla ve orduevi gibi yerlerde ikamet edenlerle yabancı uyruklular dışındaki nüfustur”. diyor.?
-
@kaymakamadayı o zaman bu bilgiyi kitaplarda yanliş işlryen kavramları yerli yerinde kullanmayan hocaların mağduriyeti var ortada net
-
@kaymakamadayı aynen arkadaşım aslında tam tanımı bu çok eski bir videoda irfan hoca bu şekilde anlatmisti.
-
ya erdal ünsal benim hocamdı adam kaç kez anlattı bu konuyu o zaman o da yıllardır yanlış biliyo konuyu demek ki
-
açıkcası itirazların bir şeyi degiştirecegini sanmıyorum, keşke kaynaklarda yer alan tanımlardan tam emin olabilsek artık hangi kaynak tam olarak doğru tanımı yapmış tereddüte düşerek çalışcam, gerisi nasip ..
-
Tuik tanımı
Kurumsal Olmayan Nüfus:
Üniversite yurtları, yetiştirme yurtları (yetimhane), huzurevi, özel nitelikteki hastahane, hapishane, kışla vb. yerlerde ikamet edenler dışında kalan nüfustur -
Arkadaşlar kurul ve kurum mevzusunda ikisinide nasıl kalbul ettiler hala şaşkınım . bir önceki sınavda devlet denetleme kurulu yerine kurumu yazana puan verılmedı .
ayrıca gecen sınavda idari vesayet yetkisine "vesayet yetkisi" yazmıştım ve yok artık o kadarda gaddar olamazlar demıstım ama korktugum basıma gelmıştı o sorumada puan verılmemıstı.
3 beyaz sorusuna un şeker pamuk yazdım . kabul edilmedi pamuklu dokuma yazacaktın dedıler .
Çok sert sekılde puanlama yapmıslardı .
Ama gel gör ki bu bahsettıgım sınavda mülki idare amirliği hizmetleri sınıfı sorusunda 6-7 alternatıf cevap vardı . daha oncede bu mevzuyu dile getırmıstım . mülki amirlik yazan bile tam puan almıstı . ben ise mulkı idare hizmetlerı sınıfı yazmıstım ve puan alamamıstım.
osym nın nerede taviz verıp nerede katı davrandıgını bılemıyoruz .
yinede en garantısı dogru olanını ogrenmek ve alternatıf cevaplara umut baglamamak . cunku hangısınde alternatıf bol ve hangısınde tek cevap ıstıyorlar bılemıyoruz -
@oflu61 hocam ne yazık ki belli bir standardı yok puanlayicilarin insiyatifide etken olabilir aslında daha büyük sıkıntı bir sonraki sınavda nasıl davranacaklarinin kestirilememesi o nedenle iyi hazırlanıp nokta atışı yapmak gerekiyor
-
Arkadaşlar bu kişisel verileri koruma kurumu sorusunun soru kökünde hangi kurumdur diye sorduğu için "kişisel verileri koruma" kökünü aramış ösym bunu doğru yazan kişileri soruyu doğru cevaplamış olarak kabul etmiş. Cevap anahtarında böyle yazıyordu.
-
Kurumsal olmayan nüfus/kurumsal olmayan sivil nüfus/kurumsallaşmamıs nüfus vs şekilde tam olarak oturmamış kavramlar hakkında bunlara benzer bir cevabın doğru kabul edilmesine kimsenin diyeceği yok. Keza Türkçe sorunlarında da az çok aynı anlama gelecek cevapların da doğru kabul edilmesinde sıkıntı yok. Zaten açık uçlu soru tipinin mantığı bunu gerektirir. Yeter ki anlam esaslı bir şekilde bozulmasın. Ama "kurum=kurul" nasıl bir mantıktır anlam veremedik hep birlikte.
Biz burada günlerdir olması gerekeni ifade ediyoruz da ÖSYM bunu görmüyor mu? Belli ki görememiş.
Ama bunca tartışma üzerine bir şeylerin düzelebileceğini ümit etmek istiyorum. Sonucu yakında göreceğiz. Az daha sabredelim. -
@budageceryahu kardeşim bu kurum kurul , imar sorularinda birşeylerin düzelmesi için kazanan kişilerin de kitapçıklarinin incelenmesi gerekiyor. Bu sorularla kazanan çok kişi var. Ancak nafile Osym hep olduğu gibi dediğim dedik bir kurum. Olan bizlere oldu malesef.
-
@ayran kazanan kazansın, sorun değil. Düzeltme ile bir kaç kişi daha gider mülakata. Zaten komisyon kimi alacağını daha iyi bilir ya :)))
En azından mülakatta elendik deriz. Mağlubiyette çıtayı yükseltmek bizim de hakkımız. -
@25torsteinn sıkıntılı verilerde devletin resmi kurumlarının ilan yada kabul ettiği tanımlamalar tarihler ifadeler vs baz alırsanız faydalı olabılır. gecen sınavda devletin ilan ettiği planda pamuklu bez yazıyordu, bu sınavda tüik kurumsal olmayan ibare kabul ediyor...