2018 Guy Alımı
-
1000 guy a üzülen bi ben miyim acaba
-
@maxmin hocam şöyle açıklayayım
Şimdi 2017 yılında 300 vergi müfettişi aldılar. 2016 yılında alım olmadı. 2015 yılında 400 vergi müfettişi aldılar. 2014 te 300 vergi müfettişi
Yani Toplamda 4 yılda 1000 vergi denetmeni aldılar. Şimdi kurulan vergi denetmenliklerinin sayısında bir artış yok. Eldeki kurullara bu 1000 kişi alınırsa eğer geçmişe bakarak en az 3 yıl vmy alınmayacağının göstergesi olur bu.
-
@meç kurum içi diyenlerde var hocam. Bakalım bir netleşse
-
@sayıştay hocam bu istatistik geçerli olucak ise
2014 - 300 vmy
2015 - 400 vmy
2016 - 0 vmy
2017 - 300 vmy
2018 - (400 vmy gelse)
2019 - 0 vmyYani seneye zaten ilan gelmezdi 400 yerine 1.000 gelirse keyfine bak bence
Ayrıca vmy sürekli ihtiyaç doğar ihraç vardı yeterlilik veremeyen oluyor millet çıkıyor yani bu mesleğe girenlerin hepsi kalıcı olmuyor zaten guy da öyle olduğu için bu ikisi en sağlam kadro verenler
-
Arkadaslar oncelikle 2000 kisilik alim hepimize hayirli olsun.Forumunda tekrar aktif olmasi cok sevindirici oldu.Benim fikrime gore Sayın Bekir Bozdağın acıklamalarina gore kpssden once kesin alim olcak.Kurum icinden bile alsalar sonucta ortada mezunlari ilgilendirecek bi alimda var.Ancak 1000 kisinin vmy olmasi biraz zor degil mi?Cunku daha vdk son iki yilda alim sayisini bile doldurmuyo.Son 3 yildir klasik sinavla alim yapiyo.En son yapilanda daha aciklanmadi.Yani 1000 kisi vmy degilde defterdarlik yada risk birimi olabilir
-
Kanuna düzenleme konulması hususunda yetki verildi denmesinden kasıt nedir sizce?Standart açıktan alım oldaydı böyle bir yetkiye gerek olur muydu?Verilen rakamlar yeni kurulacak birim için söylendi gibi geldi bana.
-
1000 guy da 7000 den sonrasının şansı yok demek yanlış olur yine 12-13 binleri görür bu 1000 kişide önemli olan ili tutturmak bakarsın 4 bindeki adam giremez 10 bindeki girer ilk 3 bin hariç 10 bine kadar herkes eşit zaten bin kişide en fazla 10 il açar loto başlar
-
@iktisatcikiz gelir uzmanı demesi kafa karıstıryor ancak facebookta herkes guy diyor. Guysa eğer 1000 kişi çok üzücü puanı iyi olan insanların bile çok tedirgin olacağı bir sayı birde çok il açılırsa vay haline insanların
-
Bana göre de bu 1000 guy alımı değil kurum içi zaten bakan bey hala sessiz yoksa bişeler yazardı Twitter da bu guy ise de yine yeni bi gelişme yok alım olacağı zaten belliydi tarih yine belli olmadı haziranda mı Mayıs’ta mı olacak sayı da çok az
-
@meç TY haberini görene kadar kurum içi alımdan bahsediyor diye düşündüm zaten ama halen kafalar karışık. Guy için ise ilan gelmeden sayı 2.000 e çıkarılması bişiler yapılmalı tabi eğer bahsedilen kurum içi alım değil ise
-
@maxmin normalde de bu kurullarda açık varda alımı az yapıyorlarsa bir sıkıntı olmaz. Sayıştay da öyle mesela. Kurumun içinde aslında çok açık var ama kaliteyi düşürmeyelim amacıyla en fazla 40 lı 50li li ilan sayılarına çıkıyorlar 2 yılda bir gibi.
Ama diğer türlü kurulda açık olmamasına rağmen bir anda bu kadar toplu alımın yapılması zararımıza olacak gibi gözüküyor. Her yıl bu kurumdan kaç kişi emekli oluyor ? Kaç kişi sınavı geçemiyor 3 yıl yeterlilik sınavını. Onların istatiskini bilip de yorumlamak daha objektif bir bakış açısı sağlar bize. Şahsen bilmiyorum bu rakamları.
-
Arkadaslar Vmy için hangi puan türü söz konusu?
-
@meç hocam guy diyenler de bilmiyor kesin guy mu diye bakan beyin bi açıklama yapması lazım ayrıcı facebook grupları dershanelerle dolu guy demeleri normal
-
1000 guy nedir ya aylardir bosa mi bekliyoruz hazirlaniyoruz biz birde ilanlar es zamanli gelirse yüksek puanlilar guy ilanına da bavsyracak alin size ilk bes bine yığılma . Gerisi yine açıkta kalacak a kadroyu birakmama bir ilan kaldı gerçekten
-
Bekir Bozdağ gibi biri gelir uzman yardımcısını gelir uzmanı diye okur mu buna guy diyenler nasıl guy olduğunu düşünüyorlar
-
@sayıştay hocam zaten bahsedilen 1.000 vmy ise bu alım 2 partide olur muhtemelen ve 500 kişi der 500 ü tamamlamaz kurum (300 ü tamamlamadığı gibi) muhtemelen 2.partide 2018 kpss sonrasına kalır benim düşüncem bu tabi.
-
Bir an önce netleşse de bizde yolumuz a baksak
-
iibf liyi ne sınav ne mülakat ne defalarca yaşanılan hüsran yıkar , iibf liyi yıkan tek şey belirsizlik
-
ÖSYM sınav takvimi gibi takvim olsa da hepimiz temiz temiz çalışsak. Sınav gelecek mi kaç kişi gelecek bakan ne demek istedi ?????? Hadi geldi diyelim kaçla kapatır sistem nasıl olcak...????Bitmiyor kafamız net olmadan da çalışmak hepten zor..
-
Şükürler olsun ki sistem düzelmiş. Resmen yoksunluk çektim dün ey dostlar. El alışkanlığından ha bire sayfaya girip durdum
Bekir Bozdağ açıklaması ile ilgili birGörüşte ben bildirmek isterim. Ayrıca yorumlarınızı bekliyorum. Vmy guydan önce gelirse guyların sıralamasına olumlu etki eder diye düşünüyorum. Hiç yoktan yüksek puana sahip arkadaşlarımız oralara yerleşirler. 1000 kişi demek benim nazarımda duraklamayı 5000 daha artırır demek. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz ? Bundan dört beş sene önceki alımlarda önce vmy açıp yüksek puanları süzgeçten geçirip sonra guy açtıklarını duymuştum. Bu sefer de buna benzer bir şey olabilir mi sizce?