2018 Guy Alımı
-
Arkadaşlar merhaba.
Eğer ki bu ay ilan gelmez ise, muhtemelen ilan kpss sonrasına kalır diye düşünüyorsunuz. Ancak şöyle bir durum var ki, belki de guy ilanı 1-2 sene gelmeyecek. Çünkü kurumun 1 yıldır ilana çıkmaması çok garip. Ayrıca hala geçen seneden kazanan kişiler arasında baslamayanlar bile varmış.
Yani artık kpss a ile bir yerlere atanmak için ilk bin içinde olmadan çok zor gibi gözüküyor.
Etkinlik diyorsunuz da, hani katılım?
Yapılan etkinliklere katılan sayısı çok az.
Bakan ile bizzat iletişime gecmeden, içeriden aldığım duyumun da doğrultusunda diyebilirim ki ilanın kpss oncesi gelmesi çok ama çok zor. -
@oligopol nerden ne duyumu aldınız?
-
@themis19 iste empati kuracak kadar sureci anlayamamistik. Simdi olsa oyle dusunmezdik. Yasadikca ogreniyor insan.
-
Arkadaşlar yapmayın etmeyin başkanlık seçimi varken bu ilanın gelmeme ihtimali çok düşük. Ben aralık ayında askerdeyken bile mhp teşkilatında ki arkadaşlar erken seçim için hazırlık var diyorlardı yani bu erken seçim sadece bize süpriz oldu. Seçimin olacağı bakanlık tarafından bilindiğine göre alımların seçim öncesine bırakılması daha önce tecrübe ettiğimiz bir durum. Önceki guy alımında 2000 sayısı hiç telaffuz edilmezken hatta son zamanlarda 1000 sayısı konuşulurken bakan 2000 kişilik alımı açıkladı. @Priss in 15 mayıs duyumuna güvenin geçen alımda da tarihi bilen @Priss idi Allah kendisinden razı olsun.
-
15500 adliye alima cikacak. Sözlü ilani bakanin agzindan geldi. Bizim ilanda inşallah 3 gune gelir. Eylulle birlikte 40 bin polis 30 bin jandarma 20 bin saglik 25 bin ogretmen ve 5000 bin diger alimlarin oldugu bir senede maliye bakanligi herhangi bir kadrosuna en az 1000 kisilik alimi cok gormeyecektir.
-
Arkadaşlar gecen yıl ki ilandan önce yine böyle karamsarlik vardi hatta ben maliye bakan yardimcisi cengiz yavilioğlu ile görüştüm ilan beklemeyin dedi ve biz arkadaşlarla yıkılarak kütüphaneye döndük 10 gün sonra ilan geldi diyeceğim o ki hiç kimse bi şey bilmiyor ve herkes karamsar geçen yılda böyleydi o yüzden allah nasip etmişse rabbimin izni ile gelir dua edelim bolca bu karanlik günlerimiz geçer inş
-
@duymhuyguy ben de geleceğine inaniyorum
-
Gelecek gelecek inş ilan arkadaşlar hepimiz gece gündüz ilan gelsin diye allaha dua ediyoruz ve ben de bu dualara güvenerekten ilanin geleceğini düşünüyorm
-
@umutlnn ya şöyle bi de kpss öncesi gelse ina mülakata da hak kazanırsak kpss ye daha mutlu ve rahat gireriz
-
@eliff ben kpss öncesi içşn dua ediyorm geçen yıl gelen ilan bu sene gelme ihtimali daha yüksek hükümetin bu seçim de kaybetme ihtimali var geçen yıl kaybetme korkulari yoktur inş bi kaç ay sonra mülakat içşn çalişmalara başlamiş oluruz rabbim bu süreçte sabrimizi artırsn zor süreç
-
2016 kpss sonrası olaylar nedeniyle guy süreci çok sancılı geçmişti.Bundan daha kötüsü olur mu dedik şuan o duruma doğru gidiyoruz. 2018 kpss sonrası galiba kendi alanımızla ilgili alımların kıtlığı zirveye çıkacak gibi gözüküyor.
-
moral bozarak moral bulanlara kulak asmayın keyfinizi kaçırmayın işinize odaklanın. çalışmaya devam
-
Cok ama cok onemli bir sey var ki gecen sene bu zamanlarki karamsarlik yine mevcutdu ama yapilan organize ile Cumhurbaskanligina herkes mektup yazdi ve cok kisa bir surede guy ilani geldi simdi diyecegim şu ki bu donemde organize bir sekilde Cumhurbaskanligina mektup yazilsa cok etkili olacaktir. Ve dilerim bu yazdigim gôz ardi edilmez cunku tek cozum bu arkadaşlar yasandi denendi görüldü
-
@umutlnn inşallah dostum herşeyin başı sağlık sağlığımız var bilgilerimiz var inancımız var en önemlisi, eminim her birimiz icin hersey çok güzel olucak Allah emek edem hic bir kulunu yüz üstü birakmaz
-
Bir önceki ilan tam 17 ay sonra geldi.Şimdi de 1 yılı geçirdik arkadaşlar.İnş bu da 17 ay olmaz yani Kasım'a falan sarkmaz.15 Temmuz'dan sonra kamu alımları sıkılaştı bu bir gerçek.1 adım atılırken1000 kere düşünülür oldu,karar alma zorlaştı,çekinceler arttı.Yanlış bir adım atmayayım diye en garanti yol tercih edilmeye başlandı..Ohal süreci de bunu tetikledi sanırım.Bu da bizim talihsizliğimiz.Eskiden guy,mhuy,dguy,duy bunlardan 1-2'si gelir her kpss öncesi veya sonrasında da idari hakimlik gelirdi.Şimdi idari hakimlikte ortalarda yok.
Ama artık bu yükün hafiflemesi gerekiyor.Öğretmenler,sağlıkçılar,emniyet teşkilatı alımlar yaparken bizim kurumlarımızın bu kadar hassasiyet göstermesi manasız.Birçok arkadaş etkinlik fikrini yazmış.Bunun için öncü arkadaşlar lazım.Şu seçim bizim için fırsat boş durmamak gerekiyor.Bir de Bimer-Cimer'e mektup yollamıştık gelen cevap tatmin edici değildi. Bu mailleri şimdi yollarsak daha güzel sonuçlar alabiliriz. -
@oligopol Fazla karamsarsınız. Diğer bakanlıklar alımlardan bahsetmeye başladı bile. Muhakkak bu seçimin önemiyle iibfden de az çok bir alım olur.
-
Kpss'ye daha 3 ay var. Geçen sene bu ilan sınava 1.5 ay kala gelmişti. Durum buyken, nereden geldiği belli olmayan bir duyumla insanların motivasyonunu düşürmek çok gereksiz. Ben kötü niyetle yapıldığını düşünüyorum şahsen.
-
Kasim aralikta da hakimlik alimi olacakmis. İdari hakim gelir mi acaba. Biraz konu disi oldu.
-
@duymhuyguy Kasım'ı bilmem de şimdiye kadar Kaymakamlık,Dguy,müfettişlik,Guy hatta Aralıkta ilan gelebilir denilen Mhuy ilanları gelmişti.Malesef hiçbiri gelmedi.Şu ana kadar sadece Sayıştay tuttu.
Normal şartlar da 2018 kpss girenler çok şanslı diyorum ama normal şartta yok ki öngöremiyoruz ne olacağını.Tek bildiğim bizim berbat bir döneme denk geldiğimiz -
@oligopol yazmayim yazmayim diyorum ama dayanamıyorum. kardeşim sen neden böyle diyorsun karaları bağlıyorsun! Milleti burada üzüyorsun. Bizzat maliye bakanı Duy, Guy, Dguy alımlarının 2018 yılı içerisinde olacağını söyledi. Neye dayanarak böyle yorumlarda bulunuyorsun? Bu alımlardan en aşşağı 1 tanesi kpssden önce gelir benim düşüncem bu yönde dua edelim hepsi gelsin