SGK Denetmenleri Özlük Hakkı İyileştirmesi ile Alakalı Düzenleme
-
şurada okudum ama pek de birşeyler anladığım söylenemez. sadece iyileştirmeden bahsediliyor.
@paretowilfredo hocam var mı bir bilginiz?!
https://www.dosyaupload.com/dreM 3 sayfalık pdf şu adreste. -
Haberdarim dostum meselenin takipcisiyim. Ozluk hakki iyilestirmesi ongoruluyor bakalim gelismelerden haberdar edecegim
-
@paretowilfredo nasıl biri iyileştirmeden bahsediliyor hocam? 3600 falan mı acep bir de tasarının kanunlaşıp kanunlaşmayacağı ne zaman belli olur?
-
@jungss Sn. Bağlı ile gorusulecek. Yonetim kurulu vs. Surecleri olacak isin. Bakalim daha surecin cok basi. Bekleyecegiz.
-
@paretowilfredo peki bu işlerden hiç anlamayan ve 9.pro mülakatı bekleyen biri olarak bu 3600 olunca ne gibi farklılıklar olacak
-
@gonzaloluca hocam emeklilikle alakalı bir durum diye biliyorum şuan 2200 ek gösterge 3600 olursa emekli olduğunuzda daha fazla maaş alıyorsunuz. ek göstergeyi internette aratıp bir bakın daha detaylı bilgi alırsınız
-
@jungss sanki denetmenlerle alakalı bir şey değil gibi. Kurum içi personele yönelik bir şeye benziyor yeni bir kadro ihdas edilip sınavı geçenlerin bu kadroya alınmasından ibaret gözüküyor. Zaten ek göstergesi de 2200 olarak belirlenmiş
-
@gonzaloluca Mevcut maaşta,emeklilik maaş ve ikramiyesinde iyileştirmeler hocam genel anlamda.
-
Detaylari aksam belirtecegim dostlar.
-
Dostlar Selamın Aleyküm. Duruma dair bir kaç açıklama yapayım.
Öncelikle Denetmenler ile alakalı düzenleme biraz otomatik bir mekanizmaya bağlı diyebiliriz. Şöyle ki:
Kurum içerisinde 5 sene görev yapmış personelden sınav yolu ile; İhtisas Memurluğu adında bir kadro ihdas ederek alınmasını içeriyor. Temel durum bu. Bu alınacak personel 657 Sayılı Kanunun Ek I Sayılı Cetveli'ndeki h bendine eklenecek şekilde düzenleniyor. Bu da gelecek olanların da denetmenler gibi 2200 ek gösterge ile çalışması demek. Bu durumda oluşacak sakınca, denetmenlerin tazminatını 666 Sayılı KHK ile yapılan düzenlemeye atıfla, %125'ten %180'e çıkarmakla giderilecek. Düzenleme eğer kabul görürse, kurum içi ciddi bir sınav imkanı doğmakla beraber, denetmenlerde ortalama 600 tl'lik bir maaş artışı yaşayacak.
Düzenleme taslağı özetle bu şekilde. Daha görüşmeler yapılacak, bir çok konuda onaylanması, bir çok merci tarafından kabul görmesi gereken bir husus olduğu için peşin olarak denetmenlerin özlük hakkı iyileşiyor demek kolay değil.
Kaldı ki denetmenlik mesleğinin hakkı kesinlikle Grup Başkanlığı + 3600 ek göstergedir. Bu düzenleme dışındaki düzenlemeler bana çok yeterli gelmiyor.
3600 derecesine çıkılırsa, tazminat eşitlemesi ile birlikte, maaş 4300 dolaylarına çıkıyor. emeklilikte ise maaş azalışı yaşamaksızın emekli olma imkanı doğuyor. 2200 ek gösterge bu konuda ciddi bir kayba yol açıyor. Ek olarak SGK il müdürlerinin ek göstergesi 3000'dir. Bu noktada grup başkanlığı kurulup da 3600 ek gösterge verilirse, müdürden talimat alma olayı ortadan kalkıyor. Bu da daha makul bir denetim sisteminin önünü açacaktır.
-
@paretowilfredo öncelikle saygılar, forumu okurken, eksik kaldığını farkettim. Acaba sonuçlandı mı?
-
Herhangi bir gelişme olmadı diye düşünüyorum
-
@kamucu Doğru düşünüyorsun dostum. Malesef herhangi bir kazanım elde edilemiyor mesleğe dair.
-
Ustatlarin da beklentisi eninde sonunda olacagi yonunde...saha denetiminde bircok alanda denetim yapan bir meslek olarak benim gozlemledigim, ayni iibf/sbf de oldugu gibi ortak hareket etme, birbirine sahip cikma kültürü daha olusmamis gordum. Bunda biraz da kontrol memurlugundan donusen bir kadro oldugundan bazi kabuklar kırılamamıs sahsi dusuncem bu yonde.insallah bizler de hak ettigimiz yere, hak ederek meslegin gereklerini tam manasiyla yaparak ulasiriz.
-
Bakanlığın tekrar ayrılacağı ve denetmenlere grup başkanlığı verileceği konuşuluyor ama sadece konuşuluyor tabi doğruluk payı var mı bilmiyorum
-
Çok şey konuşuluyor ama pek bir gelişme olmuyor.
-
Meslek cok potansiyel sahibi olmasina ragmen genc arkadaslarimiz kontrol memuru kokenlilerin hegamonyasi icinde ziyan oluyolar. Kamudaki en zayif meslek teşkilatı zannediyorsam sgdd. Istanbul ayagini ayri tutuyorum orda burcu hanim var tek basina bi dernek kendisi. Gerek birikim ve gorgu olarak gerekse cevre olarak dernekten daha kuvvetli. Keske ankarada olsaydi cok daha fazla sey katardi meslegr.mevcut dernek idaresiyle bu is olmaz hocam.genc arkadaslarin burcu ustad gibi birinin onculugunde yonetimde olmasi lazim. Yoksa dernek toplu bir kazanima degil il mudur yrd. Il muduru atanma basamagi olarak kullanilnaya devam eder k.m. kokenliler tarafindan.
-
Bu meslek böyle kalır arkadaşlar herhangi bir gelişme (özlük, grup başkanlığı vs ) göstermez boşa umut etmeyelim bence.
-
O zaman sayfanın başındaki link'te yer alan düzenleme rafa kaldırıldı diye anlıyorum. Hangi aşamadan döndü acaba. Hayırlısı, teşekkürler bilgilendirme için..
-
Gelir uzmanlarının merkez-taşra ayrımı kaldırılsın konulu yaptığı başvuru anayasa mahkemesi tarafından reddedilmiş.