Spor Genel Müdürlüğü Müfettiş Yardımcısı Alım İlanı 2017 (15 Kişi)
-
@wilfried paylı diğer adıyla müşterek(ortak) zilyetlik olacak hocam , gözlerim her nedense paylı zilyetliği aradığı için müşterek (ortak) halinde zilyetliği es geçmişim ve işaretlememişim.
-
SPOR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MÜFETTİŞ YARDIMCILIĞI SINAV KURULUNDAN DUYURU
18.12.201716.12.2017 tarihinde müfettiş yardımcılığı yazılı giriş sınavı, imzalanan protokol uyarınca Gazi Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (GAZİSEM) tarafından yapılmıştır.
Sınav Kurulumuzun sınav günü ve sınavdan sonra görebildiği soru kitapçıkları üzerinde yaptığı ilk incelemelerde, spor alanındaki bazı soruların, spor bilimleri içinde olduğunda tereddüt olmamakla birlikte, ilan edilen alan dışında, ihtisaslaşmaya ve branşlaşmaya yönelik olabileceğine dair kuşkuları oluşmuş ve bu yönüyle konunun yetkili merci olan GAZİSEM tarafından acilen değerlendirilmesi için müracaatta bulunulmasına karar vermiştir.
Soru/soruların iptali halinde, sınav protokolüne göre iptal edilecek soru/sorular, tüm adaylar için doğru kabul edilecek ve puanlama bu kurala göre yapılacaktır. -
Hukukta diğer bazı sorular;
1-Karşı tarafa ulaşması gerekmeyen tek taraflı hukuki işlem hangisidir ?
2-Temerrüt ihtarının hukuki niteliği nedir ? hukuki işlem benzeri fiil var mıydı şıklarda ? -
@iibfli_keynes birlikte zilyet olamaz çünkü iki kişide birbirinden bağımsız kullanıyor diyordu. biraz sallayarak ben bunu zilyet yardımcılığı dedim
-
hukiki işlem benzeri fiil vardı hocam, diğeri de vasiyetname olmalı zaten.
-
@iibfli_keynes hukuk benzeri işlem ihtar. yönetilmesi gerekli olmayan hukuki işlem vasiyetname olacaktı cevap
-
@kombassankoma @sylmz spordan bir şekilde geçeceğiz ama hukuktan patlayacağız galiba 4 soru hatırladım 4 ü de yanlış teşekkürler cvplar için.
-
Valla bravo bu örgütlü mucadelenizden dolayi sizi kutlarım arkadaşlar nasi oldu bu kadar hizli bu is. Kurumu da ayrica tebrik etmek gerek . Duyarliliga bakin.
-
Ayırt etme gücü kaldırmayan vardi? Yaşlılık...Anonimde oy hakkı vardı bide? Hukuk devletinin ilkeleri degildir? Sosyal devlet anlayışı.... vergi hukukunun ekonomik yönden yorumlanması ?gai-amacsal...bide temsilde adalet ve istikrar sorusu vardı
-
Cezada taksir özellikleri vardı cevap ortak kusurdu yanılmıyorsam
-
hareket ve neticenin hangisiyse orda işlenmiş diye bir şey vardı yanlış olanı soruyodu
-
@lewiscook hareket Tr netice farklı ülkede gerceklesmisse neticenin gerçekleştiği yerde işlenmiş sayılır sıkkı yanlıştı
-
Hukuk muhasebe ve maliyeden ortalama geçilir gibime geliyor ama iktisat baya zorladı
-
@sylmz bence de. İktisatı 12 yapan mülaka kalacaktır spor da devreden çıktığına göre. Hayırlısı olsun.
-
@sylmz fiyat istikrarının yanına m.beyi getirmiştir diyor soru vardi?finansal istikrar dedim. Aç=mc nin yorumsal sorusu vardı tam rekabetle ilgili normal kar durumu. Q toplam kar vardi.
-
@lewiscook
1)fiyat istikrarı finansal istikrar
2)Aç=mc yaptım bende
3)tr-tc kar ile ilgili soruydu kolay soruydu ama hatirlayamadm
İkiz açık teorisi vardı -
Marshal lerner vardı yine.
-
Hukukta hatirladigim sorular
1)yürütmenin idari faaliyeti hangisidir.başbakan atamasi dedm ben ama yanlis.
2)idari faaliyetin özelliğidir gibi bisoruydu. Her zaman kamu yarari vardır.idari eylem ve idari işlemlerden olusur.diğerini unuttum.1 2 3 yaptm ben
3)irtifak
4)payli imtiyazli soru
5)taksirli suçun özelliği değildir
6)cari hesap sözleşmesi
7)vasiyetname
8)hukuki işlem benzeri fiil(temerrüt ihtari)
9)ceza kanunların yer bakimindan uygulanması hareket turkiyede sonuç yabancı ülkede gerçekleşmişse yabanci ülkede die bi şık vardi onu yaptm
10)laiklik ilkesiyle ilgiliydi
11)tescil ile ilan farkliysa
12)Ohal KHK si ile ilgili yanlistr.
13)hukuk devleti unsurlarından değildir.(sosyal devlet)
14)anayasinin sert olduğunu göstermez DİE bi soruydu.
15)müşterek zilyetlikli soru -
@kubraalgz irtifak sorusu neydi hocam ya hatırlayamadım.
-
İrtifak ne sorusuydu hocam