6 Kas 2017 13:53

@siyahbeyaz hocam samimiyetle verdiğiniz cevap için teşekkür ederim. Analiz yaparken gözden kaçırdığınız bir nokta var. Bedelli askerliği parası olan değil belli bir eğitim düzeyinde olan insanlar yapabiliyor. İlkokul mezunu bir insanın 27 28 yaşına kadar askerliği erteleyebilmesi çok da mümkün değil zira. Bedelli askerlik yapmak için arabasını satıp çalıştığı kuruma minibüsle giden tanıdığım da var bankadan kredi çekip parayı yatıran tanıdığım da var döndüğü zaman tekrar çalıştığı şirkette ki pozisyonunda iş bulamayacağından endişelendiği için akrabalarından borç harç para bulup yatıran tanıdığım da var. Bu insanlarin parası olsa niye arabasını satsın niye bankadan kredi çeksin. Her üniversite mezununa bu hak verilsin meselesine gelince.. Hocam üniversiteden mezun olup ciddi ciddi iş arayan ( burada işten kastım memuriyete girmek ve özel sektörde döndüğünde ayni şirkette veya aynı pozisyonda çalışabilmek ) kaç tane tanıdığınız var? Benim üniversite mezunu arkadaşlarım ya babasının dükkanında çalisiyor ya da iş kurma hayaliyle sağda solda araştırmalar yapiyor. Bazilari da guzel sirketlerde iyi pozisyonlara yerlesti ve bu kisi askerlikten ciddi endise duyuyor. Döndüğümde tekrar bulabilecek miyim diye. İş kanununda vs alması mecbur diyor ama burası Türkiye. Şimdi burada sırf fırsat eşitliği olsun diye ve üniversite mezunu diye babasının dükkanında çalışanla bir şirkete girebilmek için kendini parçalayan insanı bir mi tutacağız?