Ya arkadaş allah aşkına acındırıcak konu bulmayın ya. neymiş efendim 27 28 30lu yaşlara gelmiş de evlenmiş çoluk çocuk sahibi olmuş , kurulu düzeni varmış , giderse işten atarlarsa geri iş bulmak zor olurmuş da burası dünyanın en demokratik yeri değilmiş te
Askerlik yapacağınızı siz evlendikten , çocuk sahibi olduktan sonra mı öğrendiniz ? 30 yaşınızda mı öğrendiniz askerlik yapacağınızı ? Sizde bal gibi biliyordunuz askerlik yapacağınızı ama bu yaşlarınıza kadar ertelediniz peki niye ertelediniz ? ZATEN SİZ BAŞINDAN BERİ ASKERLİK YAPMAMAK İÇİN BU YOLU KENDİNİZ SEÇTİNİZ , ZATEN BU HÜKÜMET EN KÖTÜ 10 YILDA BİR BEDELLİ ÇIKARIR PARASI NEYSE VERİR GEÇERİZ DİYE DÜŞÜNDÜNÜZ.
kimseyi kandırmaya çalışmayın burada karşınızda çocuk yok.
Gene söyledim gene diyorum. Madem lafa gelince herkes seçtiği kararların sonucuna katlanmak zorunda sizde üniversiteyi bitirdiğiniz andan itibaren verdiğiniz sonuca katlanmak zorundasınız.
Ha şunu da söyleyeyim her konuda yabancı ülkeleri örnek gösterip kardeşim burası amerikadaki gibi demokratik ortam yok işimizden atarlarsa tazminatı alana kadar uğraştırırlar , yeni iş bulana kadar zor günler geçiririz diyorsunuz ya , burada amerikadaki gibi tehlikesiz bir hayat yok beyler. Ülkenin dört bir tarafı hainle kaplı , sadece dış tehlike olsa gene iyi , ülkenin içinde yıllardır bitirilemeyen pkk sorunu varken gelipte yaaaa kardeşim bu askerlik çok saçma be yaaa profesyonel askerliğe geçelim biz demek öyle kolay bir iş değil bunun altyapısını siz abdde kurulduğu gibi kolay bir şey sanıyorsanız bunda da yanılıyorsunuz. Ha deyince öyle geçilecek , ha deyince askerlik ortadan kalkabilecek bir pozisyonda değil ülke. 2019 temmuzdan sonra ilk olarak Jandarma'da askerlik kalkacak ki bu kararın alınmasında da hükümetin programında zaten profesyonel askerliğe geçmek gibi bir karar vardı , temel eğitim gibi en fazla 1 ay olmak koşuluyla askerliğini yapıp bitirmek diye.
Bunun ilk örneğini de bunun mecliste geçmesiyle beraber olacak.
Gelip de 28 gün askere gitmeye dahi karşı çıkanlara da tekrardan söyleyeyim , İster hakim olun ister uzman ister akademisyen olun ister doktor gideceksin arkadaş bu askerliğe , parasını da versen en kötü temel eğitim alıp 1 ay durup geri geleceksin. Gelip de burada ağlamanın luzumu yok.
Sanki beyfendiler 28 gün askerlik yapınca ülkede her gün icat olacak bütün yeni icatların yolu kesilecek , adalet dağıtılacak mahkemelerde adalet yerini geç bulup insanlar boştan yere hapis yatacak , akademisyenler çok büyük projelere imza atmasının önü engellenecek (!)
Bırakın bu ayakları. Ne olduğunu sizde bal gibi biliyorsunuz. Üniversiteyi bitirdiğinizde bir karar verdiniz askerliğimi ben yapmam , yüksek lisans yaparım , doktora yaparım erteleyebildiğim kadar ertelerim bu vakitte düzenimi de kurarım sonrada bedelli çıkar parası neyse verir geçerim dediniz şimdi bedelli de de 28 gün çıkacak verdiğiniz kararın sonucuna katlanın.Bu kadar basit.