Bedelli Askerlik 2018
-
@pawnex tamam hocam sağolasın
-
@shady1 Bende anlamadım, Necdet Özel kaldırmıştı tekrar getiriyorlar ama kaldıracaklar bunu bence. Tepki yağıyor.
-
25 gün herkse külfet. Getiriyorsan böyle bir imkan, parasını verenin askerlikle işini bitir. Daha da uğraşma.
-
komisyonda 25 günü kaldırırlar bedeli 20 bin yaparlar. Güzel pazarlama taktiği bence. Ölümü gösterip sıtmaya razı etmek
-
Saçma sapan iş sporcu,şarkıcı,oyuncu...1 yılda milyon dolarları cebine indirip bir gecede harcadığı 15000 TL vererek askerlikten muaf olacak. Aylık 2000 2500 TL ye çalışan adam kredi çekip 15000 TL ye askerlikten muaf olacak. Adaletsizlik herkesin gelirine göre bedelli askerlik ücreti olmalı.
-
25 gün sartı kalkar da bedel değişmez gibi.Temel askeri eğitim kadın erkek her vatandaş için gerekli olsa da bu durumdan mağdur olacak çok kişi olur.Hem 5 milyon kişi vat bekleyen alamıyoruz deyip bedelli çıkar hem de 25 gün eğitim vereceğiz de.Hiç tutarlı değil.Bu kadar insanı nerede eğitime alacaklar bilemiyorum
-
Bu iş standarta oturmalı avrupa gibi devlet diyecek ki kardeşim bedel 1000£ yaş yok üniversite mezunları bu parayla istedikleri zaman muaf olabilir. Sporcu, Sanatçı, CEO ise yıllık geliri X.XXX.XXX üstünde olanlar 10.000£ üzerinden askerlik işlerini yapabilirler.
Şöyle bi düzenleme olsa muazzam olur. Biz alıştık 10.000li rakamlara da siz 15.000TL'nin ne kadar büyük para olduğunu kaçırıyorsunuz. Bu işin maksimumu 8000 olmalı
-
Bedelli için yapılan çalışmalar zorunlu askerliğin kaldırılması için yapılsa keşke.. Madem bir işe yaramıyor askerlik yapmak komple kaldırsınlar o zaman böyle ticari iş oluyor
-
25 gün temel eğitimle alakalı epey tepki var,yeni bir düzenleme yapılacağını düşünüyorum şayet temel eğitim şeklinde olursa epey bir kitle sıkıntıya düşecekktir
-
Evde şınav mekik çalışmaya başladım. İki şınav dört tane de mekik çekebiliyom şu an
-
@aliveli hocam sana temel eğitim şart o zaman, iki şınavı yirmi, dördü mekiği kırk yaparsın temel eğitim sonunda
-
31 Aralık 1993 ve öncesi, 15k bedel 28 gün deyolla
-
@sofuoglu şınavda rekorum 3 benden fazla bir şey beklemeyin
-
Arkadaşlar peki komisyonda teklif değişmedi diyelim 5 milyon insanı bir anda nasıl alacaklar ? En yakın devre kasım devresi bunu devre devre bölerlerse bize 1 sene sonra mı sıra gelecek bilgisi olan varsa anlatabilir mi ?
-
28 gün işinizde dursanız sanki atomu parçalayacaksınız , çok önemli bir iş yapacaksınız da 28 güne tepkililermiş. Şu gençliğin haline bak. 28 gün boyunca sizi işinizden atabilme gibi bir durum olamaz , işten atmaları halinde ise kıdem tazminatı ödemek zorunda işvereniniz size , bu bir yasal güvence altında. o yüzden gelipte burada ağlayıp kendinizi iyice küçük düşürmeyin. 5,5 ay askerlik için ağlıyordunuz 28 güne düştü hala ağlıyorsunuz.
Vay benim vatan aşkıyla dolu gençlerim vay (!)
-
28 güne karşı değilim, o kadar zaman da gidelim az da olsa askerlik havası alır temel şeyler öğreniriz.
-
askerliğini yapmış biri olarak bedellinin çıkmasını uygun buluyorum çünkü devleti boş yere zarara uğratıyor bu gereksiz asker fazlalılığı nice yemekler çöplere gidiyor anlatamam. bence eğitim bile olmaması gerekir eğer 1 ay eğitime çağırılsanız bence sizi biraz üzerler o eğitimde bedelliler sizi diyerekten.
-
30 yıldır vatan borcumu dünyanın vergisini vererek üstelik vermeye de devam ederek yaptığımı düşünüyorum. Sadece maaşımdan kesilen gelir vergisi ile 2 asgari ücret çıkıyor ortaya. Patates soymayı, ayakkabı boyamayı, tuvalet temizlemeyi, paspas yapmayı nöbet tutmak gibi vatan borcu düşünülen şeyleri kim düşünüyorsa gitsin o kişiler yapsın.
Vatan borcu meraklılarına duyurulur. -
bu 28 güne karşı olan kişiler şunu da söyleyeyim. Her fırsatta kötülediğiniz , her ortamda lanetlediğiniz İsrail'de ''KADINLAR'' bile 2 yıl olmak koşuluyla zorunlu askerlik görevini yerine getirmekte.
Neymiş efendim patates soyuyorlarmış da , tuvalet temizliyorlarmış da , ne işimize yarayacakmış. Görende gittiğiniz 1 yıl boyunca bir işe yaramadan hep bunları yaptığınızı zanneder. Askerlik demek 6 ay boyunca size düşmanı öldürmeyi öğretmez. Asker ocağı insana çok büyük şeyler katar , siz her ne kadar farketmeseniz de Türkiye'nin bütün kesimlerinden insanlarla bir arada yaşar , ortak kültürü , ortak duyguları size aşılar.
O yüzden gidin ötede ağlayın sizi gidi kulpu kırık fincan takımları sizi.
-
@sayıştay hocam siz askerlik yaptınız mı.