KPSS B Ankara için
-
Herkese merhaba, işletme mezunuyum, özel sektörden ve kpss a'dan bıktığım için b grubuna hazırlanmaya karar verdim. 2 yıldır bi yerde çalışıyorum ve hala devlet istiyorum işimi sevemediğim için, bu yoğunlukta kpss a çok zorlar beni diye b grubuna hazırlanmaya karar verdim.
Buna ek olarak sadece alanım olan işletme ve muhasebe çalışıcam, hazine ve iller bankası vs sınav açarsa diye. Hukuk,iktisat, maliye vs çalışmaya hepsine vaktim yetmez nokta atışı yapmam lazım, bana önerileriniz nelerdir?
Kısa bi araştırma yaptıktan sonra DHMİ'yi çok methettiklerini duydum,Ankara için de alım oluyor mu? Eski alımlara ve Ankara'nın kaç kişi alınıp kaç puanla kapattığına nerden bakabilirim?
Başka şehirde belki olabilir ama eş durumundan kısa sürede atanma durumu yoksa eğer mecburen Ankara kazanmak zorundayım,eşimin işi burda çünkü.Ayrıca Ankara'da biyerlere atanabilmek için en az kaç puan almam gerekir, Ankara'da hangi kurumlara girebilirim? Daha önce b grubuna hiç hazırlanmadığım hiç bir bilgim yok, yardımcı olursanız çok sevinirim. Doğru yolda mıyım bilemiyorum.
Özellikle @Antimülakat @leylahande @Phoenix sizin yorumlarınızdan baya faydalandım teşekkürler -
@matador hocam kpss b aslına bakılırsa şu an a grubundan daha kolay ve yapılabilir bir sınav. 85 ve üstü puanlarla atanma ihtimaliniz çok yüksek. Bu da 82 üstü net yapmaniza bağlı. Dhmi maaş olarak iyi b grubu mesleklerden. Bununla birlikte gümrük memurluklarinda da iyi maaş alabilirsiniz. Dhmi puanları biraz yüksek kapatır. Ankara için 93 ve üzeri gerekir. En düşük ise doğu illeri kapatır ve onlarda 91 üstü kapatır. Bunlar dışında teias, et ve sut kurumu, mke gibi kurumlarin maaşları iyidir. 87-88 puanlar Ankaradaki bu kurumlara yeter.
-
@antimülakat Hocam çok teşekkür ederim, gümrüğü düşünemiyorum maalesef çünkü gümrükte kura varmış ankara çıkması çok düşük ihtimal. Seneveye evleneceğim ve eşim daha yeni işe girmiş olcağı için eş durumundan tayinde isteyemem, kısacası ankara'yı zorlamam lazım
-
@antimülakat, içinde söyledi: KPSS B Ankara için
@matador hocam kpss b aslına bakılırsa şu an a grubundan daha kolay ve yapılabilir bir sınav. 85 ve üstü puanlarla atanma ihtimaliniz çok yüksek. Bu da 82 üstü net yapmaniza bağlı. Dhmi maaş olarak iyi b grubu mesleklerden. Bununla birlikte gümrük memurluklarinda da iyi maaş alabilirsiniz. Dhmi puanları biraz yüksek kapatır. Ankara için 93 ve üzeri gerekir. En düşük ise doğu illeri kapatır ve onlarda 91 üstü kapatır. Bunlar dışında teias, et ve sut kurumu, mke gibi kurumlarin maaşları iyidir. 87-88 puanlar Ankaradaki bu kurumlara yeter.
dhmi'nin önceki yıllarda ankara'dan kaç kişi aldığını ve kaç puanla kapattığını nerden görebilirim acaba?
-
@matador eş durumu olanlar kurasız direk eşinin yanına atanıyor diye biliyorum bi araştırın isterseniz
-
@genclerbirlikli ya herkes farklı bişey sölüyor, eğer evliyken kazanırsan 3 yıl boyunca eşinin yanına gidemiyosun 3 yıl kuralı var benim bildiğim, @Antimülakat senin bi bilgin var mı acaba?
-
KPSS 2017/1 ATAMA PUANLARI
391084183 Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü Stajyer Aım Memuru Ankara 8 94.080 96.238
4001 Herhangi bir lisans programından mezun olmak.
7113 Son 5 Yıl İçerisinde KPDS/YDS En Az D Seviyesinde İngilizce Bilmek.
7225 Güvenlik Tahkikatının Olumlu Sonuçlanması.@matador elbette bizden öğrenirsin.
-
@antimülakat, içinde söyledi: KPSS B Ankara için
KPSS 2017/1 ATAMA PUANLARI
391084183 Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü Stajyer Aım Memuru Ankara 8 94.080 96.238
4001 Herhangi bir lisans programından mezun olmak.
7113 Son 5 Yıl İçerisinde KPDS/YDS En Az D Seviyesinde İngilizce Bilmek.
7225 Güvenlik Tahkikatının Olumlu Sonuçlanması.@matador elbette bizden öğrenirsin.
Çok sağolun hocam yalnız tam anlayamadım 8 kişi almış sanırım , yanında hem 94 hem 96 puan yazıyor onlar ne oluyor?
Şimdi ben işletme mezunuyum, dhmi'ye atanırsam unvanım stajyer aim memuru mu oluyor? Düz memurluk dedikleri o mu yani?Bide yukarda arkadaşla konuştuğumuz konuda bilgin var mı?
-
@matador en düşük puan alan aday ile ve en yüksek puan alan aday yazıyor.
-
@antimülakat teşekkürler