Tıp için kaç net?
-
Merhaba. Ben tıp için hazırlanmak istiyorum. Sayısal temelim tam olmadığı için buna uzun bir süre ayırmam gerektiğini biliyorum. Kendimce uzun bir süre mi kısa bir süre mi olur bilemiyorum ama 3 yıllık bir hazırlanma süresi belirledim. Yalnız ben daha önce bir yüksek öğretim programını bitirdiğim için haliyle orta okul başarı puanım yarı yarıya düşüyor. Bu durum kazanamayacağım hissine kaptırsa da beni, insanlık için faydalı olabilmem arzumdan ötürü yine de denemek istiyorum. Sizden orta öğretim başarı puanımın kesilen kısmını nasıl tamamlayabilirim konusunda nasihat istiyorum. Ortaokul başarı puanım 46 iken maalesef 22 ye düşüyor. Bu durumda çok yüksek net yapsam bile daha önce bir yüksek öğretim programına yerleşmemiş kişilerin bana açık ara fark atacağından dolayı kazanma ihtimalimin olamayacağını düşünmeye başladım. Ayrıca bu orta öğretim başarı puanıyla tıp için kaç net yapmam gerekiyor? Her şey için teşekkür ederim.
-
@gull ikinci üni okuyanların ortaöğretim başarı puanı düşüyor mu?
-
@gull tıp istemenizin çok özel bir nedeni yoksa daha güzel gelecek vaad eden Bilgisayar mühendisliği alanına girmeyi düşünmez misiniz?
-
@aliveli ewet yarı yarıya düşüyor
-
@burcuburcu Benim için gelecekte rahatlık vad etmesi değil beni insanlara ne kadar faydalı kılabileceği önemli. Ve ben insanların yaralarını sarmak istiyorum.
-
@gull ikinci üniversite için sınava girdiğinizde ortaöğretim başarı puanınız düşmüyor. Bunu birden fazla deneyerek gördüm. Tıp kazanmak maalesef YKS ile birlikte son yıllarda kapattığı puanların üstünde kalacak. Ortalama 12-20 puan daha yüksek almak durumunda olduğunuz bilerek hareket edin.
-
@antimülakat ama nasıl olur puan hesaplamak istediğinizde bile orta öğretim başarı puanınızı sormakla birlikte daha önce bir yuksek öğretim programına yerleştim diye de işaretlenen bi kutucuk var ve kutucuğu işaretlememle işaretlememem arasında puan farkı var üstelik ösym ye de bu soru sorulduğunda düştüğünü söylemişti lisan, önlisan farkı mı var acaba? Bir de 10 12 puan daha yüksek yapmak lazım derken ortalama net bilgisi verebilir misiniz bana?
-
@gull hocam bir lisans programından mezun olmanız durumunda okul puanınız düşmez. Bunu direk olarak girdiğim sınavlardan hareketle söylüyorum. Net olarak Türkçe-Matematik (TYT sınavında 73 üstü net) ve (Matematik ve Fen Bilimleri içinde 70 üstü net)
-
@antimülakat peki teşekkür ederim
-
@gull hocam @Antimülakat hocam kabaca netleri söylemiş kafanızı karıştıran detaya da ben değineyim; ortaöğretim başarı puanı herhangi bir adayın yerleştiği yıldan sonraki sınavda düşer sadece, sanırım sizin kafanızda karışıklık yaratan bu olmuş, mezun olunsun ya da olunmasın yerleşme yapılan yıldan sonraki sene dışında OBP'de bir düşme olmayacaktır.
-
@agor ewet bu gün öğrendim bunu çok sevindim gerçekten. Teşekkür ederim açıkladığınız için.