22 - 28/29 Temmuz 2018 KPSS A Grubu Sınavı
-
cumartesi sabah oturumunda kamu yönetimi ve uluslararası ilişkiler çözdükten sonra çeko çözmek istemiyorsak 3. kitapçıklar dağıtılmadan çıkabiliyor muyuz? ya da çeko oturumunda 8-10 soru işaretleyip çıkabilir miyiz? Tabii çeko kitapçığı 3. sırada dağıtılacaksa bu dediğim geçerli
-
@æon_flux sürelere uygun şekilde cikabilirsiniz . Mesela pazar günü son test istatistik ama cozmek istenedigimiz halde 1saat beklettiler oyle biraktilar gecen sene. Ben girmiyorum istatistige diyememistik.
-
@beylerbeyi sürelere uygun derken? mesela istatistik oturumunda 60 dakika beklemek yerine sınavın 15.-30. dakikalarında mı çıkılabiliyor? öyle mi?
-
@æon_flux 3. Oturumda, oturumun başlamasindan itibaren ilk 15 dk ve son 20 dk cikamazsiniz gibi sureler oluyor ya onu diyorum. Sureleri tam hatirlamiyorum ama bayagi bi beklemek gerekiyor
-
İnşallah her test için ayrı optik form verilir. Geçen sene bazı arkadaşlar verilen sürede yetiştirimedikleri muhasebe sorularını sıraların peçetelerin üstüne yazıp istatistik oturumunda optiğe geçirmişlerdi de. Umut ediyorum ösym buna çare bulmuştur.
-
@beylerbeyi anlıyorum. çok teşekkür eder, başarılar dilerim.
-
@rootofallevil hiç sanmiyorum tek optik olur yine
-
Merhaba arkadaşlar bu geçici ödenek örtülü yedek ödenek neydi değişimler oldu mu oran da ya da kabul gün sayisinda maliye Bakanlığı mi kabul ederdi
-
@rootofallevil bırak optiği falan 2 kitapçık arasında 5dk dağıtım zamanı verseler yeter hocalara anlatana kadar göbeğimiz çatladı geçen sene. Adamlar ösymden nasıl korkuyorsa kitapçık dağıtılmamış yol gösteriyoruz kamera çekiyor diyor. Öğretmen değil mi alayı aynı
-
@umutlu-bekleyiş
Yedek Ödenek (mad. 23) → Merkezî yönetim bütçe kanununda belirtilen hizmet ve amaçları gerçekleştirmek, ödenek yetersizliğini gidermek veya bütçelerde öngörülmeyen hizmetler için, bu Kanuna ekli (I) sayılı cetvelde yer alan idareler ile (II) sayılı cetvelde yer alan idarelerden merkezî yönetim bütçe kanununda gösterilecek olanların bütçelerine aktarılmak üzere, genel bütçe ödeneklerinin yüzde ikisine kadar yedek ödenek konulabilir. Bu ödenekten aktarma yapmaya Cumhurbaşkanı yetkilidir.
Malî yıl içinde yedek ödenekten yapılan aktarmaların tür, tutar ve idareler itibarıyla dağılımı, yılın bitimini takip eden on beş gün içinde Cumhurbaşkanlığı tarafından ilan edilir.
Düzenlemenin önceki halinde yedek ödenek Maliye Bakanlığı bütçesinde yer alıyordu. Aktarma yapma yetkisi ise Maliye Bakanında idi. Ancak yeni yönetim biçimi ile yedek ödenek herhangi bir idarenin bütçesinde yer almamakta (bu haliyle harcamacı bir birim gibi kabul edilmiş) ve aktarma yapma yetkisi Cumhurbaşkanına tanınmıştır. -
@umutlu-bekleyiş
Örtülü Ödenek (mad. 24) → Genel bütçe başlangıç ödeneklerinin binde beşini geçmemesi gereken örtülü ödenek artık sadece (ve haliyle Başbakanlık olmadığı için) Cumhurbaşkanlığı bütçesine konulacaktır. Maddenin birinci fıkrasının üçüncü cümlesi korunmuş: “Kanunlarla veya Cumhurbaşkanlığı kararnameleriyle verilen görevlerin gerektirdiği istihbarat hizmetlerini yürüten diğer kamu idarelerinin bütçelerine de örtülü ödenek konulabilir.” -
Dostlar bu 90 puan alanlar p48 özelinde hangi kaynakları kullanıyolar?Özellikle hukuk ve iktisatta hukuk 30 ve üzeri iktisat 25 ve üzeri yapanlar belirli bir kaynak var mı?Kamudan cmk idari yargıdan ne önerirsiniz?
-
Arkadaslar kpss de tüm derslerdeki yenilikler çıkar mi? Bunlarada çalışmak lazim mi
-
Arkadaslar sinav esnasinda soru sormak yasak o yuzden sinavdan once gorevlileri mutlaka uyaralim.
Kitapciklari dagitirken sure islememesi gerektigini soyleyelim.
Ayrica kitapciklari dagittiktan hemen sureyi baslatmamalarini kitapcik numaralarini optige kodlamak icin sure de vermeleri gerektigini soyleyelim.Bunlar sinav kurallari ve dogal olarak bizim hakkimizi isteyerek/istemeden yemeye kimsenin hakki yok.
-
Arkadaşlar vergi hukukunda değişen sürelerle ilgili not veya bilginiz var mı? Paylaşan olursa çok sevinirim.
-
@otuzyılsavaşı ödenek aktarmadada değişiklik var mı hocam
-
@maxmin Ödenek aktarmaları
Madde 21- (Değişik: 16/11/2016-6761/1 md.)
Merkezî yönetim kapsamındaki kamu idarelerinin bütçeleri arasındaki ödenek aktarmaları kanunla yapılır. Ancak, harcamalarda tasarrufu sağlamak, dengeli ve etkili bir bütçe politikasını gerçekleştirmek üzere genel bütçe ödeneklerinin yüzde onunu geçmemek kaydıyla, merkezî yönetim kapsamındaki kamu idarelerinin bütçeleri arasındaki ödenek aktarmalarına ilişkin yetki ve işlemler ile usul ve esaslar merkezî yönetim bütçe kanununda belirlenir.
Merkezî yönetim kapsamındaki kamu idareleri, aktarma yapılacak tertipteki ödeneğin yüzde yirmisine kadar kendi bütçeleri içinde ödenek aktarması yapabilirler. Ancak, ihtiyaç halinde yüzde yirmiyi aşan ödenek aktarma işlemlerini kurum bütçesinin başlangıç ödenekleri toplamının yüzde yirmisini geçmemek üzere yapmaya Cumhurbaşkanlığı, yılı yatırım programına ek yatırım cetvellerinde yer alan projelerde değişiklik yapılması halinde değişikliğin gerektirdiği tertipler arası ödenek aktarması işlemlerinin tamamını yapmaya ise ilgili idareler yetkilidir.(3)
Kamu idarelerinin bütçeleri içinde; personel giderleri tertiplerinden, aktarma yapılmış tertiplerden ve yedek ödenekten aktarma yapılmış tertiplerden diğer tertiplere ödenek aktarılamaz. Ancak, yılı yatırım programına ek yatırım cetvellerinde yer alan projelerde değişiklik yapılması halinde, aktarma yapılan tertiplerden diğer tertiplere ödenek aktarılabilir. -
A grubu sınavına 10 kere girsem 10. seferinde de kendimi hiçbir şey bilmiyormuşum gibi hissediyorum
-
@rootofallevil özellikle son bir hafta demi hocam ulan neydi IS LM eğrisinin eğiminin formülü be hangisi eğik olunca hangi politika etkin oluyordu diyor insan saçma sapan bomboş bir alemde geziyor sanki şunu anladım 100 yıl verselerde konu yetişmiyor çünkü birinciyi 3 ay önce çalışmış kapatmış atmışsın köşeye ötekine başlamışsın o bittiğinde ötekini unutmuş oluyorsun
-
@casanov size katılıyorum. Şuan sıfırım sanki çalışmamışım gibi hissediyorum