22 - 28/29 Temmuz 2018 KPSS A Grubu Sınavı
-
@casanova aynen ya aynı durumlar hep ya aslında şu gygk zorunluluğunu kaldırsalar çok güzel olur. Sadece mühendisliğe polisliğe düz memurluğa ve merkez bankası gibi özel nitelikli kuruluşların sınavlarına katılmak için gygk girilmeli bana göre. Onun dışında müfettiş veya uzman olmak için ya da öğretmen olmak için gygk zorunlu olmamalı
-
@rootofallevil dilini,tarihini,ülkesini bilmeyen öğretmenler,uzmanlar,müfettişler olmaması için gygk zorunluluğu aynı şekilde kalmalı. üniversite mezunu insanlardan bahsediyoruz; bi zahmet 70 alsınlar
-
Her sene aynı saatler aynı duygular yine hiçbir şey bilmiyorum ve hatırlamıyorum hissi :))
-
Su hic bisey bilmiyorum hissi gelince olmus mu oluyorduk !
-
Ilk oturuma girmesem sorun olur mu arkadaşlar?
-
Herkese başarılar dilerim, umarım gençliğimizi bağladığımız hayale kavuşmamızı sağlayacak puan ya da puanlar alırız 3. sefer olacak. İlk ikisinde her puan türünde birbirine benzer puanlar aldım. İnşallah bu sefer çıtayı kendi adıma arşa çıkarabilirim. Gel gör ki sanki hiçbir şey bilmiyorum.
-
Arkadaşlar anayasanın şekil bakımından denetlenmesini isteyebilecekler arasına siyasi parti grupları da mı girdi ?
-
@rintintin kanun(esas) cbk ictuzuk icin iptal davasi acabilecekler cb, 1/5 mv, anamuhalefet partisi grubu ve iktidar partisi grubu idi.ana muh ve ikt partisinin yerine en cok uyeye sahip 2 parti grubu oldu.
-
@tiebout anayasa ve kanunun şekil bakımında yok yani hocam sağolun. Elimdeki sorubankası netin notunda anayasa ve kanunun şekil bakımındam olan kısmında da siyasi parti grupları yazıyor da ondan sordum
-
@rintintin rica ederim hocam. sekil bakaimindan denetimde bir degisiklik yok.
-
Yarınki sınavım iyi geçmezse calıstığim kaynaklardan olacaktır sebebi.Çünkü A grubu bilgi sinavıdır.Hukukta kanundan calısmadan 30 ve uzeri yapanlar themis ve konsensus diyerek cogu kisiyi aldattiklarıni düsunuyorum.İnsallah yarın cikacak soruların cevaplari kaynaklrinizda olmasi dileğiyle basarilar
-
Alan emekçisi yoldaşlara yarinki sinavda başarilar diliyorum.
Artik birakin şu kpss yi, düşün yakasından
Herkesin calismasinin karsiligini alacagi bir sınav olur insallah.
-
Arkadaşlar Yarın sabah oturumuna girmezsek ne kaybederiz ? hangi kurumlarda hesaplamaya dahil ediliyor o puanlar ?
-
Puan ağırlıklarına bakarak bulabilirsin ÖSYM sitesinde var hocam.
-
@mahmut-htt hocam ceko kamu yönetimi çözmeniz avantaj olabilir cunku afk ceko puanından alim yaptı p42 ile.yine de tercih sizindir tabi
-
@olursaolur
afksgk olcak -
@keynesinruhu ösym nin sitesinde puan türününü hesaplamadaki konu ağırlıklarını gösteriyor . Kurumların hangi puan türleri ile alım yaptıgı hakkında bilgi vermiyor.
-
@olursaolur Sgk müfettişlik vs alımları için girmek şart yani
-
@mahmut-htt
o kuruma bölüme göre baya değişiyor hocam analiz yapmak gerek. -
Dostlar Merhaba hepinize. Çoğu gitti azı kaldı. Bugünün değerlendirmesini yapalım bi.
Sabah oturumunda kendi alanım çalışma ekonomisi ile baslayayim yorumlamaya. Genrl itibariyle ortalama bi oturumdu mevzuat soruları çok detay degildi. Guncel soru olarak cumhurbaskani sorulan bir soru vardi. Diger disiplinlerden sorulan sorular da yorumla yapilabiliyordu. Ekonomi temelli sorular vardi. Cok agir bir oturum olmadi.
Kamu yönetimi degerlendirmesini @Antimülakat kardesime birakiyorum.
3 ana alan oturumunda da hukuk nispeten kolaydi. Tabi ki dusurcek sorular vardi ama kiyasen temel kaideleri bilenlerin yapacagi bir sinavdi.
Iktisatta kolay sorular ile zor sorular dengeliydi. O nedenle bir yerde yigilma olacaktir. Uzerine cikmasi calismasina bagliydi herkesin.
Maliye ozellikle.gecen yila gore zordu. Detay bilgi sorulari coktu. Gercekten teferruat bilmek lazimdi. Gectigimiz yil gibi 35 netler havada ucusmayacaktir.
Bakalim yarin nasil gececek.
Tekrar gecmis olsun dostlar.