Kamu İhale Kurumu Uzman Yardımcılığı Alım İlani 2017
-
Bugün acıklanır mı acaba ne dersiniz ?
-
@ecinar hocam ses seda haber var mı
-
@genclerbirlikli hocam arkadastan haber bekliyorum bişey öğrenirsem bilgilendircem
-
@ecinar eyvallah hocam sağolasın
-
Yarın açıklanmasını ve gönülden isteyip, hak eden herkesin kazanmasını umarak herkese iyi geceler diliyorum
-
Ben bugün yine aradım, bu hafta içerisinde açıklanır diye düşünüyoruz dediler. Bugün açıklanır mı sizce dedim, zannetmiyorum dedi. Bu hafta açıklanacağı kesin gibi artık, umarım fazla uzun sürmez.
-
@murky aynen hocam bende aradım aynı şeyi söylediler...
-
girdiğim en iyi geçen sınav olmasına rağmen ilk 32 korkusu beni kalpten götürecek sanırım.
-
@nilayfb zaten sıkıntı tam olarak bu. Herkesin sınavı iyi geçmiş gibi gözüküyor.
-
@murky kotu geçen duymadım daha, 100 le kapatacak bu gidişle
-
@genclerbirlikli Ya Hocam bakma sen klasik sınav olunca her yazdığından puan verirler sanıyorsun Emin olun hiç beklenilen gibi olmayacak
-
Sınav kağıdını ilk elime aldığımda baktım sorular çok kolay, yani bildiğim ne varsa yazdım kağıda, arkalı önlü 23 sayfa kağıt verdim toplamda. Kamu harcamalarının ekonomik etkilerini sormuş neredeyse kamu harcamalarını tamamen açıkladım. Ama işin enteresan tarafı 2015 yılında yapılan sınavda aynı formattaymış ve kazanan bir arkadaşım 6 sayfa vererek kazanmış. O yüzden kazanamazsam da şaşırmayacak durumdayım, tek bildiğim kazanamazsam üzüleceğim.
-
@murky, içinde söyledi: Kamu İhale Kurumu Uzman Yardımcılığı Alım İlani 2017
Sınav kağıdını ilk elime aldığımda baktım sorular çok kolay, yani bildiğim ne varsa yazdım kağıda, arkalı önlü 23 sayfa kağıt verdim toplamda. Kamu harcamalarının ekonomik etkilerini sormuş neredeyse kamu harcamalarını tamamen açıkladım. Ama işin enteresan tarafı 2015 yılında yapılan sınavda aynı formattaymış ve kazanan bir arkadaşım 6 sayfa vererek kazanmış. O yüzden kazanamazsam da şaşırmayacak durumdayım, tek bildiğim kazanamazsam üzüleceğim.
Bende öyle hocam sınav anında hızımı alamayıp fazla yazdım ama sonradan kısa ve net daha iyi olurdu gibime geldi
-
@murky hocam KPSS'den hatrı sayılır bir puan aldım. O sınava tüm kpss bilgilerini yazınız deseydi yine de 23 sayfa yazamazdım. Maşallah valla .
-
@nilayfb Hocam bu sınavı cidden kazanmayı çok istiyordum ben, nasıl 23 sayfa oldu: mesela ceza sorumluluğunu azaltan sebepleri sormuş ben TCK'daki hepsini yazdım ve hepsini tek tek açıkladım. Sırf mesela o soru 3 sayfa sürmüştür. Yine kamu harcamaları sorusu 2 sayfadır, vergi yansıması 2 sayfadır. Aslında çoğu gereksizdi, belki de istedikleri kısa cevaplardı bilemiyorum o yüzden.
-
@murky Anladım hocam. Ben de mesela TCK sorusunda sadece nedenlerini yazdım açıklamalarına girmedim.
-
@murky hocam moralinizi bozmak gibi olmasın ama empati yaparak düşünürseniz eğer o kağıt benim önüme gelse yahu ben ne sormuşum bu ne anlatmış ne gereği var bunların diyebilirdim ayrıca ukalalık gibi de algılanabilir. bu şekilde bir kağıt vermiştim ünide final sınavında çok düşük bir puan geldi hocanın yanına gittim bi hiddet adam bana ne dedi biliyor musun senin kağıtta ben doğru cevapları arayıp bulmak zorunda değilim ne soruluyorsa onu yazacaksın ben senden yorum da istemedim burada ayrı ayrı yorumlamışsın her şeyi bu karmaşanın içinde arayıp bulabildiğim cevaplara puan verdim dedi. bir şey diyemedim çıktım odadan ama belki kurum bunu farklı değerlendirir ona bir şey diyemem keşke sadece istenenleri cevaplasaydınız umarım iyi olur sonuç....
-
@kazm Hocam klasik sınav mantığı bu değil. Şimdiye kadar çok fazla klasik sınava girdim, bu sınava girenler zaten KPSS'de ilk 300'de hepsi kısa ve net cevaplar verebilir zaten genelde istedikleri hep uzun cevaplar olur ama tabi Kurumun ve okuyanların bakış açısını bilemiyorum, belki de dediğiniz gibi olacak. Mesela benim önüme gelse yazdığım kağıt aferin çocuk kazanmak için her şeyi yapmış derim.
-
Ayrıca alakasız şeyler dediysem de verginin yansımasını etkileyen faktörleri sormuşsa ben onu açıklayıp ek olarak verginin yansımasını belirttim. Yani cevabımı kabul etmemesi için bir sebep de görünmüyor, gereksiz açıklamaları çizse yine cevap var orada. Kazanır mıyım kazanmaz mıyım bilmiyorum ama klasik sınav mantığı çerçevesinde yaptığımı sonuna kadar savunurum.
-
hocam siz olayın içerisinde olduğunuz için kendi açınızdan bakıyorsunuz ben sınava girmedim komisyonu da tanımam ama şunu biliyorum 30 sayfa yazıp kalan ve 3 sayfa yazıp geçen arkadaşlar oluyor. hani olur da olumsuz olursa çok üzülmeyin diye diyorum çünkü kıstasın çok yazmak olmadığını biliyorum dediğim gibi umarım komisyon sizin gibi düşünür de başarılı olursunuz...