T.C. DEVLET DEMİRYOLLARI TAŞIMACILIK A.Ş. GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TEFTİŞ KURULU BAŞKANLIĞI MÜFETTİŞ YARDIMCILIĞI GİRİŞ SINAVI DUYURUSU
-
Hocalarım hazır sizleri bulmuşken bir kaç soru daha sorayım o zaman @mostramozic @wilfried Bütçede iktisadi fonksiyonu sormuştu onu ne yaptınız peki? Bir de KDV nin azalan oranlı olabilme durumunu soruyordu. Son olarak da bütçe kanunuyla bütçe gerekçesinin şıklarda olduğu bir soru vardı. O soruya ne cevaplar verdiniz ? Teşekkür ederim
-
@slutskyy kdv sorusundan cok emin degilim ama şu mantikla yaptim: artan oranli vergide gelir artisi karsisinda vergi artis orani gelir artis oranindan daha fazla artiyor. Azalan olabilmesi, gelir artisi karsisinda odenen verginin de azaliyor olmasi icin tuketilen miktar azalirsa, gelir artisi karsisinda odenen vergi de azaliyor olur diye dusunup bu senecegi isaretledim
İktisadi fonksiyon da iktisat politikasini belirler gibi bir sey vardi onu isaretledim düz mantik
Butce gerekcesi olacakti diye hatirliyorum o sorunun cevabini. butce kanunuyla birlikte verilen ek raporlar icinde yer aliyor, orta vadeli mali planin ve butcenin kisa bir ozeti gibiydi.
-
@mostramozic Tamamdır Hocam sağolun mülakatta görüşürüz
-
@slutskyy inşallah hocam gorusuruz
-
@mostramozic Hocam merhaba. Sınav dediğiniz gibi gerçekten kolaydı ama ben galiba bu sınavı geçemeyen tek adam olarak tarihe geçicem Girdiğim en kolay sınavdı neredeyse ama maliyeden saçma sapan hatalar yapmışım beynimden vurulmuşa döndüm. Birkaç soru var tam olarak hatırlayamadığım belki başka arkadaşlarda oralara takılmıştır.
1- Hocam otomatik stabilizatör sorusunda 2 şık çeldiriciydi. Birisi piyasa aktörleri diğeri de maliye araçları gibi bir şeydi. Hangisi olmalı?
2- verginin üzerinden alındığı ya da hesaplandığı şey diyordu. Uykusuz girdim sınava acaba yanlış mı hatırlıyorum matrah mı olacaktı?
3- Hocam denk bütçe çarpanıyla alakalı bir soru vardı. Onun da şıklarını hatırlayamıyorum. Onun cevabını hatırlıyor musunuz?
Birkaç tane daha kafama takılan soru vardı ama sağolsun @Slutskyy kardeş de onları sormuş. Biraz içim rahatladı o açıdan:)
-
@john-nashh otomatk stablzatrü en az etkileyn vergiyi srydu galiba şıkları hatrlayamadm digeri matrahtı ve 3. De bütçe denk bağlansa bile genişletici etki yaratrdı cvp diye hatırlıyorum.
-
Bence çok kolay bir sınavdı. Bu kadar kolay sorulmasını anlamlandıramıyorum ayrıca bildiğim kadarıyla belli bir sınır yok alımda. Keşke alınacakların şu kadar katı kazanmıştır diye bir limit belirlenseydi. Kurum ve kurul hakkında bilgisi olan var mı arkadaşlar? Nasıl bir yer, müfettişler ne kadar dışarı çıkıyor, özlük hakları nasıldır bilmiyorum. Nasıl bir yerdir merak ediyorum. Bilgisi olan var mı.
-
Biliyorsunuz, 6461 sayılı Serbestleşme Kanunu ile TCDD altyapı ve tren işletmecisi olarak 2'ye ayrıldı. TCDD Taşımacılık A.Ş. işletmeci, TCDD İşletmesi Genel Müdürlüğü ise altyapıcı olarak fiili çalışmasına 01.01.2017 tarihinde başladı.
TCDD Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürlüğü bünyesinde Teftiş Kurulu Başkanlığı ihdas edilerek, halihazırda 7 müfettiş (1 başkan, 1 refakat müfettişi dahil) ve 3 müfettiş yardımcısı TCDD İşletmesinden bu Şirkete geçti. Şu anda toplamda 10 müfettiş görev yapmakta. Kurula sınavla ilk alımın bu sınavla yapılacağı söylenebilir. TCDD Taşımacılık A.Ş.'nin personel mevcudu Türkiye genelinde yaklaşık 15 bin civarında.
İDT olan Taşımacılık A.Ş.'de müfettiş olmak nasıldır denilirse; özlük ve her türlü ücret hakları bakımından herhangi bir bakanlık müfettişinden farkının olmadığı, ilave olarak Ankara (merkez) dışında bulunan 7 Bölgede misafirhane imkanı, yılda 2 defa eş ve çocuklarınızla ücretsiz seyahat (permi) imkanı ve özerk bütçeli kuruluş olması hasebiyle de hayatınızı ve çalışmanızı kolaylaştıracak farklı imkanlarının olduğunu bilmekte de fayda var. Merak edenler için 'farklı imkanlar nelerdir' bilahare açıklanabilir.
2019 Başkanlık Seçimi sonrasında Teftiş Kurulları için nasıl bir değişim olur bilinmez, kamunun genelinde köklü bir değişim bile olabilir ancak mevcut haliyle düzenli bir çalışma ortamı arayan adaylar için birçok kurumdan daha ayrıcalıklı bir yer olduğu konusunda şüpheniz olmasın.
-
@lostman teşekkürler
-
Teşekkürler @LostMan verdiğiniz bilgiler için. Bende demiryolunda çalışan bir iki tanıdığımla konuştuğumda müfettişliğin zor olduğunu öğrendim. demiryollarının özel yapısından kaynaklı olarak çok geniş bir mevzuata sahipler. @LostMan beyin dediği gibi özlük hakları bakımından diğer müfettişliklerle aynı olsa da tarz olarak onlardan oldukça farklı anladığım kadarıyla. Sonuçta geçmişi, gelenekleri olan bir KİT ve sürekli işlemesi gereken bir teker var. Acil durumlar, kazalar da göz önüne alındığında zor ve sürekli öğrenmeyi gerektiren bir meslek olduğu anlaşılıyor.
-
@hydr hocam bu olumsuzluklar diğer kısım için de geçerli mi ? Yani taşımacılık için mi sadece bu durum yoksa genel mi konuştunuz ?
-
iki kurum için de geçerli. Gerçi hangi müfettişlik kolay ki
-
Kurumu arayan var mı ne zaman belli olacakmış ?
-
http://www.tcddtasimacilik.gov.tr/duyuru/44 açıklandı arkadaşlar
-
Doğancan ve Şuayip kimse artık girseler bir yerlere ya bu isimleri yaklaşık 3-4 yerde daha gördüm. Helal olsun. Tebrik ederim.
-
@keynesinabv dogancan gezmis i görmekten ben de biktim.
-
Boşuna sinav yapmislar. Zaten 90 kisi girecekti sinava. 10 kisi gelmemistir tahminen. 80 kisiden 77 kisi mulakata kalmis. Direk mulakat yapsaydilar daha iyidi
-
@shady1 Dogancan Gezmiş sen degil miydin müdür?
-
@shady1 girsin artık yanlış bilmiyorsam tarım kredi çağırmıştı başla diye sonrasında 3-4 yerde daha gördüm. Kendisi için güzel bir duygu ama başlamayacğaını bile bile sadece ego tatmini olarak görüyorsa gerçekten kötü bir şey.
-
Cabuk sonuclanacak gibi duruyor darisi diger sinavlarin basina. Keske az daha belirleyici bir sinav olaydi da 2 defa gidip gelmekten kurtulsaydik. Gsb sinavlari ve bununla birlikte insan mulakata kaldigina da sevinemiyor