Hukuk Mezunu Bayan icin
-
Bu anam icin... Bu babam icin... Bu bacim icin... Bu da Hukuk Mezunu Bayan İcin...
-
Hukuk mezununun tek yapacağı Avukatlık dersek İİBF'li ? mezununu nereye koymak gerek. Ben hukuk mezunlarının hiçbir sorun yaşamadan atanabilecekleri bir çok yer var. En kötü kamuda avukatlık kadrosu.
-
@antimülakat hukuk mezunları iibf'lilerle kpss a yarışına girmeye cesaret edemez. istisnalar var. şu kişi var mesela vs. dersiniz. ama kpss a zorlu bir süreç. hakimlikte de iibf'ye hak tanınsa 1 tane hukukçu giremez. yinede bende hukuk okumak isterdim avukatlık cepte olsun ama kpss a'ya devam ederdim, guy olmak avukatlıktan iyidir.
-
@hukukcukişi hocam avukatlıktan iyidir devlet kadroları. şu an hukuk mezunu olsam hakimlik için uğraşırım.
-
@james-buchanan bunu çok merak ediyorum neden? benim bi hayli hukuk mezunu arkadaşım var hiç bir hakimlik , kamu avukatlığı ya da uzmanlığını denemedi dahi. hayatlarından gayet memnunlar. ben de hukuk mezunu olsam sanırım ben de denemezdim. çok merak ediyorum neden kamuya yöneliyolar?
-
@james-buchanan hocam yapma KPSS a'da hukuk mezunlarına kendi mezuniyetleriyle alakalı kadrolar açılıyor. Adam alandan sadede hukuk yaparak uzman, denetçi oluyor. Bunun yanı sıra a kadro herkese a kadro. Kimse bu bilgilere okulda hakim olmuyor, herkesin kendi emeği ile yoğun çalışması. İİBF'li yokluktan a kadroya asılıyor. Bu yüzden hukukçular bu topa girmiyor. Akademisyen oluyor, dershanelerde çalışıyor, şirket avukatı oluyor, hakim/savcı oluyor, kendi hukuk bürosunda çalışıyor, bilirkişi olarak çalışıyor, kurum avukatı oluyor, üniversitelerin avukat alımlarına giriyor. Daha onlarca alternatif sayarım. Hukuk ile İİBF'yi şundan dolayı dahi kıyaslamam. Bu sene İİBF'ye giren sayısı 100 k, Hukuk Fakültesine giren 14 K. Neresinde baksam hukuk uçar hocam.
-
@james-buchanan yapmayın dört beş sene hukuk egitimi alıyoruz bilmedigim bir konuda dahi en azından kelimeleri ve genel çerçeveyi bildigim için yorum yapabiliyorum.hukukçular hakimligi çok rahat kazanıyor benim hazırlanıpta kazanamayn arkadşaım yok kursa da gerek kalmıyor.benim hakimligi seçmeme sebebim küçük bir ilçede yaşamak istememek ve hayat tarzıma uygun bir meslek olarak görmemem
-
@james-buchanan ama haklısınız guy avukatlıktan bana göre de iyidir
-
@james-buchanan hukuk ve iibf iki kardeş fakülteler bence kıyasa bile gerek yok
-
@toranj bir bayan için özellikle devlet iyidir hele paran cevren yoksa gecelere kadar çalışmak istemiyorsan avukatlıgı secmenin anlamı yoktur yıpratır insanı öyle söyleyebilirim rahatlık ve bir anda yüksek maaş almak garanti olması nedeniyle devlete yöneliniyor
-
@hukukcukişi mezun sayısındaki artış da bir etken mi ? ben okumak istedim 2. üniv olarak fakat hukukçu bi kaç arkadaş dışında herkes mezun fazlalığından dem vurdu. kişisel olarak yatkın olduğumu düşündğüm halde şu an için askıya aldım
-
@toranj okunabilecek en güzel bölümdür zevkli prestijli ona bi lafım yok ama mezun çoktan ziyade avukat çok yani avukatlıkta yıgılma oldukça kalitesi düştü halbuki hukukcu her şeyi yapabilir devlet kurumu olur banka olur avukat diye kısıtlamak yanlış öyle oldukça kalite düştü kesinlikle okuyabilirsiniz
-
@hukukcukişi hocam 45bin hukuk mezunu noter olmak için sıra bekliyormuş.
-
@james-buchanan noterlikte nasıl bir para var hocam bilseniz, o yüzden herkes başvurmuş. Çok büyük kazanan noterler var.
-
@james-buchanan evet hukukcu un olabilecegi en güzel meslek fakat sıkıntılı çok torpil gerekli
-
Hayat İibf mezunu erkeğe zor be
-
@antimülakat
Noterliğe başvuru 45 binlerdeymiş ,sırası gelen ise 8 binlerde. Sınav gelecekmiş hocam tasarı aşamasında şu an.Ancak her sene sadece 150 noter alınıyormuş. Sınavı kazanmak Sıra beklemekten daha zor olacak sanki -
Peki Edirneli misiniz hukuk mezunu bayan?