Bitcion saadet zinciri mi?
-
@kml evet evet..:) nefretlik değil, arkadaşlar vardı burada, o zaman da uzun vadeli deniliyordu....şuan vardıkları 1 yıl sonraki yer neresi? sizi de not alıyım.. bugünden itibaren uzun vadeniz de nerede olacaksınız:)?
-
@refik-soydam valla buradayız hocam bitcoindeki yatırımımızı ethereum tarafına kaydırdık kafamız rahat. Sizin gibi düşünenler 3 sene önce blockchain de kötü diyordu şimdi blockchain kötü değil kripto para kötü seviyesine geldiler uzak değil kripto paraların nasıl sıradan insanlara büyük olanaklar sağlayan materyaller olduğunu anlayacaksınız.
-
@kml hala bekliyorum bir yıl geçti..... teknoloji lafım yok, ürettiği ürünlere lafım var, genelleme saçmalığına girmeyiniz... ben söylediklerimle mesülum... nereye kaydığınızı da not alıyım. bugünden itibaren varacağınız yeri göreceğiz.... altcoin başlığında kredi vs diyen bile vardı ben de genelleme edeyim mi:).. alım yerini yazın da tarihe not düşmüş oluruz... vardığımız yeri gelecek kişilere takip imkanı da söyleyelim...100 90 80 dolar? buralarda dolanıyor..şimdilik..
-
@refik-soydam yanlışınız var ethereum şu an bir çok ülkenin akıllı sözleşme işini ve altyapısı devraldı ve coin olarakta yatırımını sürdürüyor. Uzak olduğunuz bir konuda bu kadar kesin konuşmayın. Coinler için defalarca bitti denildi bu düşüşün beteri düşüşler yaşadı ve hep daha güçlü döndü.
-
@evandro Yazmayayım diyorum ama işte dayanamıyorum. Bu adam şizofrenin teki muhattap olmayın yokmuş gibi davranın. BTC arttığında yok olan düştüğünde var olan bir şahsiyet. Şimdi buraya yazıyorum bugün NEO toplayanlar 1-2 sene içerisinde zengin olabilir. Bu arada benim bu işlerden olan kazancımı yazsam arkadaşın dibi düşerde neyse
-
Ayrıca Bitcoin ve altcoinleri blockchain teknolojisinden tamamen ayıramazsın. Bunlar içiçe geçmiş teknolojilerdir. Buyrun Emin Çapa bu konuda neler söylemiş bakalım
-
@paca08 neo kurucusu ve yöneticisini tübitak toplantısında bizzat dinledim kesinlikle katılıyorum.
-
@evandro Ayrıca Bitcoinin bugüne kadar yaşadığı düşüşlerle ilgili bir yazım vardı. Bitcointalk da onu da burada paylaşayım.
Buyrun;
Bitcoin yıllardır ölüyor veya birçok kesim tarafından öldürülüyor. Bitcoin balon, saadet zinciri gibi yaftalamalarla karalanıyor. Bunlar da yetmiyor. Bitcoin bitti veya BALONNN patladı gibi haberler ve yaygaralar yapılıyor. Şimdi bitcoin bundan önce kaç kez öldü, bitti ve patladı denmiş bakalım.
Haziran-Kasım 2011'de Bitcoin 32 $'dan 2 $'a düştü. Evet yanlış duymadınız. 32.000 $'lık yatırım yaptınız öyle bir hale geliyorki yatırımınız tamı tamına 2.000 $'a düşüyor. Kayıp % 94 yani şimdiki duruma ahlar vahlar edenler. Acaba o dönemde ne yaparlardı.
Haziran 2012'de BTC 7 $'dan 4 $'a düşüyor. Yani 7 birimlik yatırımınız 4 birime düşüyor. Kısacası zararınız da % 45 olmuş oluyor.
Nisan 2013'te BTC 266 $'dan 54 $'a düşüyor. % 80' lik bir düşüş trendi yaşanmış.
Kasım 2013'ten Ocak 2015'e 1166 $'dan 170 $'a düşüyor BTC'miz. %87'lik bir kayıp trendine girmiş hemde 1.5 yıllık bir düşüş trendinden bahsediyoruz.
Eylül 2017'de BTC 5000 $'dan 2972 $'a düşmüş. %40'lık bir düşüş yaşamış ama sonrası malum 20.000 $ seviyeleri.Son olarak Ocak 2018'de 19.000 $ seviyelerinden 8000 $ seviyelerine geriledi. Düşüş trendimiz % 58.
Sonuç olarak BTC bir çok kez balondu ve patladı denildi. Her düşüşünde bir önceki zirvesini aşarak BTC balon patlayacak diyenleri patlattı. BTC öldü, bitti, saadet zinciri diyenler, BTC rekor üstüne rekor kırınca toz duman oldu. Unutmayalım BTC şu anda bulunduğu seviyenin de altına düşebilir ancak önceki zirvesini tekrardan aşarak yoluna devam edecektir.
-
@paca08 şöyle önceki yorumlara baktım da adam bir insan neden bu kadar kripto para sevmez anlayamadım.
-
@kml Bu teknolojiyi herkes anlayamaz hocam. Öğrenmek ve değişmek istemeyen insanlarla vakit kaybetme boşver. Ben onu artık görmüyorum. Benim için yazdıklarının veya söylediklerinin bir değeri yok. İnsanların kaybıyla dalga geçen birinin karakteri de ortadadır.
-
@paca08, içinde söyledi: Bitcion saadet zinciri mi?
Beyler zaten diyorum ya onlar olayı anladığında bu sistemden bu denli yüksek yüzdelerle kar elde etme olasılığı ortadan kalkacaktır. Ben bu sistemi özümsüyorum, benimsiyorum. Olumsuz yorum yapanları ise kaale dahi almıyorum. Onlar girse ne girmese ne bu piyasa bundan 4 5 ay sonra trilyon dolarları görecek ve şu anki yorumlara güleceğiz.
trilyon dolarları beklediğin yazdığında ne olduğu belli, vardığımız yer? 700 milyar dolar nereye gitti? neyi fonladınız? terör mü, uyuşturucu mu, kumpasları mı? neyi belli değil? bu mu şimdi harika sistem? artı dediğiniz konuştuğunuz günden beri dumana doğru, sıfıra doğru düşüyorsunuz, düştükçe konuşuyor diyor bir de... arkadaş sürekli düşüyorsunuz ben ne zaman yazsam düşerken yazıyor moduna giriyorsun:) akıllara durgunluk verecek kar etmiş:)... şakamısın kardeşim, koy resmi o zaman?
-
@refik-soydam Bak senin sorunların var. Git doktora falan görün. Benimle de muhatap olma arkadaş. forexde de dünya kadar zarar edenler var. Forex de hemen kabul edildi mi? Forexin hacmi 5 trilyon dolar. Hiçbir varlık sürekli artamaz. Öyle bir yatırım aracı olsa herkes zengin olur. Zamanı gelince Bitcoin ve altcoinler tekrar yükselecek ve senin gibi yırtık dondan fırlayanlarda sus pus olacak.
Ben bu piyasa sayesinde şirket kurmak üzereyim. Senin gibi boş beyinlerle muhatap olamam hadi şimdi ikile arkadaşım.
-
@paca08 sürekli zengin olduğunu yazıyor, tek ispat edici adım yok? sürekli uçacak kaçacak der, yazar dediğin andan beri külliyen zarar yazan sen...akıl sorunu olan ben? hadi oradan... ayrıca yanılmıyorsam karşılıklı muhattap olmayacağımız konusunda anlaşmıştık? ve laf atan da sensin, ağzını ve parmaklarınızı yönlendiren şeyin ne olduğunu hala anlayamadığım şeyinizi tutsa idiniz, sorun olmayacaktı zati.. selametle...
-
@refik-soydam Bak bundan bir kaç ay önce daha konuşmuş, tartışmıştık ve sen tasını tarağını toplayıp gitmiştin. Gereksiz konuşmalarla tahrik etmeye çalışan sensin. Senin beyinsel ve zihinsel problemlerin var. Birde kaymakam olmaya çalışıyorsun. Dikkat et böyle olduğunu bilirlerse seni kimse kaymakam yapmaz. Senden değil kaymakam düz memur dahi olmaz. Çünkü beynin örümceklenmiş.
-
@paca08 dilinize ve pis fikirlerinize hakim olunuz? haddize olmayan şeylere laf uzatmayınız, !!!... ben 2 ay öncede yazdım? ve 2 ayda 3 ayda bir ben yazacağımı da yazdım... o zaman yoktunuz? sorun oldu mu yok? şimdi neden sorun oldu? sorunun sizin cevap vermeniz ile olduğunu dahi anlayamayacak kadar mı düşük seviyedesiniz? ben sizi kast ederek o günden beri tek yargı yazdım mı? buyurun kontrol ediniz? sen direk açık hitaplı mektup yazdın cevap verince de eski yere geri döndük? ve dilinizde oldukça pis, lütfen defolun gidin?
-
ayrıca ekleyim, bu kadar sert ve pis dil ancak külliyen zarar edenin acısının dışa vurumudur, eğer bu ise dert... samimi özür dilerim, acılar üzerine yazı kaleme almak istemezdim...
-
@refik-soydam Doğruları söyleyince zoruna mı gitti ? Söyledim tekrar söyleyeceğim. Senden bu ülkeye ve devlete değil kaymakam düz memur olmaz. İnsanların zararından zevk alan insan mı bu ülkeye kaymakam olacak. İnşallah olmaz demiyorum bak öyle bir şey demem. Ancak senden kaymakam olmaz arkadaşım. Yani devlet büyüklerimiz şu yazdıklarını görse seni kaymakamlık mülakatına dahi almazlar. Eğer adın soyadın doğruysa zaten sağda solda araştırıp kim olduğunu görüp almazlar.
-
@paca08 tekrar yazayım bu işten milyoner olduğunu yazdığın ve kurgumu bunun üzerine kurduğumu yazdım. artı şimdi aklıma geldi bu kadar acılı ve pis dil ancak külliyen iflas etmiş kişi olabilir, bunu kabul ediyor ve bunun dışa vurumu ise samimi özrümü de yazdım.. ama bunun tersine zengin olan ve daha da zenginlik hayali kuran sensin, buradan nasıl başkalarının acılarını çıkarabildin...ayrıca ben bu işte teörün mü fonlandığını bir mülki amir adayı olarak takdir edersin ki düşünmek ve buna bulaşmanın bu değirmene su taşıyabileceğini de bırakın da düşüneyim...
-
@refik-soydam Mülki amir mi Ya sen harbiden iyi değilsin. Bir soru sorucam sadece kripto paralar yokken terör neyle finanse ediliyordu? Suyla mı neyle. Bildiğin fiziki paralarla finanse ediliyordu. ABD bilerek terörü finanse ediyor. Bunu bilmeyen yok. Terör her dönem oldu ve finanse edildi. Kripto paraları oradan vuramazsın. Kaldıki Yeni Ekonomik Raporda İcolardan bahsedildi. İleride zaten vergisi de alınır. Bilmediğin alanda gereksiz yorumlar yapma. Hoş olmuyor. Sadece yazmak için yazıyorsun. Benim inan bu piyasadan 1 lira zararım yok. Ben zararı olan kişiler için yazdım.
-
@paca08 yakında vergilendirileceğini yani yasal hale geleceğini ve devlet kaydı altında olacağını yazdığın gibi.. aslında benim dediğim yere geldiğini de fark edemedin sanırım, şuan neredesin ve soru şu 700 milyar tl 12 ayda nereye gitti? nerede kaydı tek bir devlet kaydımız mevut mu? sec kısmında bir takım kontroller kurallar mevcut ve neyin destekli ne olduğu da aslında ortada, terör finansmasının tek aracı bu demişim gibi lanse etme, bize düşen tek tek irdelemek ve önlem almak için planlar kurgulamak... bir takım kişiler kar ya da zarar ediyor diye bunun teşvik edici noktasına kendimi konumlandırmam şu aşamada imaknsızdır, dediğiniz yerde konumlandığında dilediğinizi ediniz, yasal olarak dünyada dahi reklam edilmesi yasaklanmış bir ürünün bu forumda yorum başlığı altında destekleniyor ve teşvik ediliyor olmasını ADMİN kontrölüne havale ettiğimi bunun bu forumda yer almaması gerektiğini defalarca yazdım, artı zarar edecek kişi içinde 12 ay kadar önce burasının ağlama duvarı olacağını da yazdım, sen gibiler o zaman 100 bin dolarlar sözü ediyordnuz? zarar eden varsa bu teşvik edici cümleleri yazan ve fırsat sunanlardır sorumlu.... bunun zerine de bir cenaze töreni düzenleyen kişi değilim, olanı yazmak da bunu lanse ediyor manasınada değildir...gerçekleri yazmak istiyorsan yasa dışı konumda iken yasal yönetici adayına laf atmaya bile çekinmen gerekirken.. kullandığınız pis dili bir defa daha hadi oradan deyip geldiği çöplüğe itiyorum... cevap yazdığınız sürece de o çöplüğe itmek için ve bu yapılanın yasal olmadığını dillendireceğim...