BİLGİ TEKNOLOJİLERİ KURUMU(BTK) UZMAN YARDIMCISI İLANI(2018)
-
Ben o soruyu her ortaktan 200 TL talep edilebilir yaptım ama emin değilim
-
@beşiktaş1903 Soruyu bilmiyorum ama ticari sirket oldugu icin ortaklar paylari oraninda sorumludur dedim 200 200 yaptim.
-
@beşiktaş1903 Hocam limited şirkette ortaklar getirdikleir sermaye ile sorumludur. 200-200 olursa getirdiklerinden fazlasıyla sorumlu olurlar.
-
Bende daha geçen hafta cikmis larda cozmustum cevabı görünce yadirgamistim ama soru aynı ondan direk isaretledim
-
60-80 arasınada kapalı ekonomi falan bir şık vardı onu yaptım.
-para arzı tanimlari neydi ya?Kullanilmayan para arzı tanimlari sorulmus.
-2006 da ilk defa kullanılan para poltikasi?
Sıklar:reeskont,zorunlu karsilik,tl cinsinden depo,doviz alimi -
Evet pareto sorusu karışıktı direkt 1.pareto anlamı çıkmıyordu ben 2.pareto yaptım
-
@paca08 hocam getirdikleri mi yoksa payları oraninda mi?
-
@luthor para arzı 310-380-460-420
-
@luthor ben tl cinsinden depo yaptım
-
2006 sorusu da cikmis bir soru tl depo yaziyordu
-
@luthor Hocam ticari şirkette ortaklar getirdikleir sermaye ile sorumludurlar. Geri kalanda şirkete başvurulur.
-
@beşiktaş1903 emin misin bundan peki dostum.Ben o kaldirilan 2 para taniminin formulunu bilmiyorum.Ama verilen rakamlarla bu sayilar elde ediliyor diye bunu yaptim
-
@paca08 sermayesi ile sınırlı sorumlular diye 100 yaptım ne olacak ki bu soru
-
@elinor-ostrom Bende 100 yaptım hocam ama belli olmaz. Sınav basit görunuyor ama yanlıslar çoğalır böyle böyle
-
@luthor eminim m3a da döviz tevdiat yok
-
@paca08 hocam netten baktim simdi limited sirkette tahsil edilemeyen amme alacakları icin ortakları hisseleri oraninda sorumludurlar demis.
-
Görüldüğü üzere limited şirketlerde ortaklar, şirkete koydukları sermaye ile sınırlı olmak üzere sorumludur. Ancak 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun’un 35’ inci maddesi bu kurala bir istisna getirmiştir. Buna göre limited şirket ortakları, şirketten tahsil imkanı bulunmayan kamu alacağından sermaye payları oranında doğrudan doğruya sorumlu olurlar. Burada ilk olarak limited şirkete alacak takibi yapılmalı ve takip kısmen veya tamamen sonuçsuz kalmışsa şirket ortağına başvurulmalıdır.
Ben de 100 100 yaptım ama yanlış sanırım
-
@luthor Al işte bak böyle böyle yanlıslar artacak
-
Konu dağılımında yazmamasına gereksiz sayıda büyüme sorusu vardı..Kendi yönetmeliğinden de 1 tane vardı heralde ağırlık elektronik haberleşmedeydi..Basit sorular da vardı ama tüm sorularını işaretleyen aday için minumum 38'i bulmak göründüğü kadar kolay olmayabilir bu sınavda.
-
Yaptığım Hukuk soruları.KDK, cumhurbaşkanlığı kararnamesi, fonksiyon gaspı,senet devredilir diyodu yanlış olacak,genel işlem koşulları düzenleyenin aleyhine yorumlanır,öze dokunmama 2001yilinda yürürlüğe girdiği şıkkı