-
Merhabalar İstanbul Üniversitesi siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler bölümü yüksek lisans mülakatına gireceğim. Süreç hakkında veya mülakat hakkında bilgisi olan var mıdır?
-
Merhaba, net ve doğru bilgiye ulaşamadığım için bilgiye ihtiyacım var. 2022 yılı itibarıyla bir lisans mezunu olup tezli yüksek lisans yapıyorken örgün eğitimli ikinci lisansımıza başlayabilir miyiz? 2020' de yapabiliyorduk; sonrasında değişiklik oldu mu, merak ediyorum. Teşekkür ederim şimdiden.
-
Arkadaslar iyi aksamlar, ben suan bir universitede ikinci universitemi okuyorum bu yil da yuksek lisansimi ilk universitemdeki lisansima gore baslatmayi dusunuyorum. Kaydolacagim programdaki ogrenci isleriyle gorusunce ayni anda lisans ve yuksek olamayacagini soylediler yuksek lisans yonetmeligini inceleyince boyle bir sey goremedim ama bir bilgisi olan var midir
-
Arkadaşlar tezsiz yüksek lisans için ayrı bir başlık göremedim.2018/2019 güz bahar döneminde yapılacak olan tezsiz yüksek lisans için bu başlık altında toplanalım.
-
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi siyaset bilimi ve kamu yönetimi bölümü için yüksek lisans mülakatında nasıl sorular soruluyor bilgisi olan yardımcı olabilir mi?
-
KPSS A Grubuna hazırlanan biri olarak askerlik tecili ben dahil birçok kişinin belini bükmüştür. Hali hazırda çalışan arkadaşlar da bu durumdan muzdarip olabilir. O nedenle bu başlık yüksek lisans kısmında sabitlenirse sevinirim. Ben Ocak 2015'te mezun oldum ve tecil tarihim Mart 2017 olarak gözüküyor. KPSS'de anca 2. girişimde yani son yapılan sınavda işe yarar puanlar alabildim. Ancak darbe girişimi vs. hadiselerden ötürü kamuda işler daha da yavaşladı ve atıyorum önümdeki en yakın sınavlardan biri olan ekimde yapılacak sayıştay sınavının tüm aşamalarını geçsem bile işe başlama vs. normalden daha uzun sürüp nisanı mayısı bulabileceği için tecil şart oldu ve düz taban ya da aşırı kilolu değilsek bunun tek yolu yüksek lisans. Çünkü a grubu ya da b grubu fark etmez. Eger tecil süremiz biter ve bakaya olursak kuruma atamamız yapılmıyor. Askerlik dışında yüksek lisanla uğraşanlar lütfen kızmasın ancak şu hazırlık döneminde 6 ay ya da 1 yıllık askerlik tüm KPSS emeğini çöpe atabilir. Çalışanlar için tezsiz elbette ideal ama benim gibi İstanbul'da ailesiyle kıt kanaat geçinen biri için 1500 TL'lik uzaktan yüksek lisanslar bile imkansız. O nedenle işimi şansa bırakmadan talebin az olduğu tezli bir yüksek lisansa başvurup kabul edildim. En kısa zamanda işe girersem bu programdan çekilip istediğim alanda bir yüksek lisansa başlayacağım. Zaten kamu kurumuna girince devlet aday memurluk süresince tecil yapıyor. Askerlik tecili için yüksek lisans düşünen arkadaşlar, sizler neler yapıyorsunuz?
-
Arkadaşlar merhaba yüksek lisans kaydımı sildirip başka bir okulda yüksek lisansa başvuru yapmak istiyorum ancak bildiğiniz gibi başka okula kayıt yaptırmak için mevcut kaydımı sildirmem gerekiyor. Bu noktada da askerlik tecilliği sıkıntısı devreye giriyor. Okuldan kaydımı sildirirsem ve hemen başka bir okula yüksek lisans kaydı yaptırmazsam tecilim düşer mi? Ya da Yeni okula kayıt yaptırmak için belli bir süre var mı (1-2 hafta gibi) . Konuyla alakalı bilgisi veya tecrübesi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
-
Merhaba arkadaşlar. Ben Eylül/2020 de Tezli YL’ye başladım. İlk sene aldığım dersleri vermedim. Şimdi 3. dönemdeyim ve dönem bitiminde kaydımı sildirip Ocak ayında açılacak olan yüksek lisans alımlarına başvurmak istiyorum. Aynı ales puanımla başvurabiliyor muyum? ALES puanının 5 sene geçerli olduğunu biliyorum ama daha önce kullanılan ALES puanı tekrar kullanılabilir bir bilgi bulamadım.
Ve aynı üniversite aynı anabilim dalının farklı bir bölümüne kayıt yaptırabilir miyim?Bir de askerlik tecilim Ocak/2024 tarihine kadar devam ediyor. Şayet kaydımı sildirip yeni YL kaydı yaptırırsam bu süre uzar mı? 30 yaşındayım.
(Not: Amacım tecil süresini uzatmak değil bölüm değiştirerek yüksek lisansı bitirmek.) -
Arkadaşlar bu sene yuksek lısansa kayıt oldum ama danısman hocam tez calısması adında bır ders daha ekledı derslerımın arasına. Benim bildiğim tez 2. sınıfta yazılıyor. Acaba bu sene hiç gitmesem okuldan atılma olasılıgım var mı ?
-
Merhaba. Bir devlet üniversitesinde tezli yüksek lisans öğrencisiyim ve Covid19 sebebiyle kayıt dondurma hakkından yararlanmış bulunuyorum. Dondurulan 1 dönemin azami süreden sayılmayacağı YÖK tarafından ifade edildi. Ancak, dondurulan 1 dönem için tecilime ek süre eklenip eklenmeyeceğiyle ilgili net bir bilgiye ulaşamadım. Tecil sürem bu duruma bağlı olarak uzatılacak mı, eğer uzatılacaksa bu işlem ne zaman gerçekleşmiş olur?
-
Arkadaşlar merhaba bugün saat 17'de ''Sayın ... 2021 agustos ayı ıcerısınde ertelemenız sonlanmıstır. Kasım 2021 sınıflandırma donemınde sevke tabiisiniz'' gibi bir mesaj aldım. Ve ben sunu sormak ıstıyorum 1 eylul 2021 tarıhınde yuksek lısans kesın kaydımı yaptım unıversıte bana ders kaydınızı yaptırdıktan sonra(daha ders kaydımı yapmadım başlamadı cunku) tecıl talebınızı msb ye gonderıcez dedıler. Bu mesaj bana tecil talebımde bır sıkıntı cıkacagı hissiyatı olusturdu. Bilenler aydınlatırsa sevinirim.
-
Ben 2016'da tezli yüksek lisans kaydı yaptırmıştım bu yıl atacaklar diye yeni bir tezli yüksek lisans kazandım.
Siz değerli hocalarıma sorum:
1-) Şu an kayıtlı olduğum okuldan kaydını sildirmeden yeni okula kayıt olabilir miyim olamazsam eğer kayıt sildirmede kurul kararı şart diyorlar bu uzun sürebilir mi?2-) Kaydı sildirdikten sonra bakaya düşüp kayıt yaptıramama ya da yeni okula kayıttan sonra askerliğin ertelenmemesi gibi bir durumla karşılaşır mıyım?
-
Arkadaşlar merhaba bi sorum olucaktı.
1992 doğumluyum geçen yıl onsekiz mart üniversitesinde uzaktan eğitim tezsiz yüksek lisans okudum ama bitirmedim bu yıl bitiyordu ama ben tecil için bu yıl kaydımı sildirip izmir katip çelebi üniversitesine kayıt yaptırdım 1 hafta önce falan. diğer okuldan kaydımı sildirdim dün. tecilim diğer okuldan dolayı 22.03.2022 tarihine kadar. ama ben bunu yeni okuldan dolayı daha ileri bir tarihe atmak istiyorum. şimdi nasıl bir yol izlemeliyim acaba bilen var mı ? eski okul bişey yapacak mı yeni okul napıcak bilen var mı acaba ? -
Bu sene yüksek lisansım bitiyor ve yine yüksek lisans yapmam lazım sorum şu, hali hazırda yüksek lisans kaydım bulunurken başka bır okulun yuksek lısans programına ''basvuru'' yapabılır mıyım ?
-
merhaba, okul öncesi öğretmenliği lisans bölümü mezunuyum. Akademi düşünüyorum ancak yüksek lisansı psikolojiden yapmak istiyorum. Psikoloji yüksek lisans ile akademik kadrolara girişim olur mu? Okul öncesi bitiren biri eğitim fakültesine ait hangi alanlarda yüksek lisans yaparak kariyer ilerlemesi yapabilir acaba? Teşekkürler şimdiden.
*ek olarak yurtdışı seçenekleri hakkında bilginiz var mı ya da bilgiye nasıl ulaşırım bu konuda kendi alanım dışında bir bölümde yurtdışında yüksek lisans yapsam nasıl bir kariyer ilerlemem olur? -
Takip ettiğim kadarıyla burası pek aktif değil ama yine de sorayım dedim Belki benim gibi birileri vardır
-
Merhaba İngilizce İşletme mezunuyum, KPSS sürecine bu yıl yani 4. sınıftayken hazırlanmaya başladım. p48'im iyi değil, yalnızca alan dersim iyi. Bir de yds puanım var.
Bu arada yüksek lisansa kabul aldım. İktisat yanında pazarlama ve üretim işlemlere de kabul aldım. İktisata ilgim var. Derslerini de KPSS çalışırken birlikte götürmesi kolay olur diye düşündüm. Bu nedenle diğer bölümleri çok dikkate almadım. Sizce bir işletme mezunu olarak iktisata başlamak sizce mantıklı mı? Yoksa bir hata mı? Bana ne katar?
-
Merhabalar herkese iyi forumlar. Ben 5 Temmuz 2020' de lisanstan mezun oldum. Dolayısıyla 2 yıl tecil hakkı tanındı ve 5 Temmuz 2022 yılına kadar askerliğimi tecil ettirdim. Burada sormak istediğim sorular:
1- Eğer 2021-2022 Eğitim yılında tezsiz bir yüksek lisans programına girersem bana verilecek 1.5 yıl tecil hakkı mevcut tecil süremin üzerine mi eklenecek? Yoksa mevcut tecil süremden mi düşülecek? Tecil tarihim kısaca ne olur yaklaşık?
2- Gireceğim tezsiz yüksek lisans programı eğer mevcut tecil süremden düşecekse örneğin ben bu sene bir programa girdim ve 1.5 yıl uzadı. Tekrar uzatmak istediğimde mevcut yüksek lisans programından mezun olmadan tecil süresinin bitmesine yakın mı kaydımı sildirip yeni bir yüksek lisans programına kayıt olmalıyım yoksa kaydımı sildirdiğimde tekrar tecil sürem bana ilk tanınan hak olan 5 Temmuz 2022'ye mi dönüşür?
3- Kısacası askerliğimi 2023 yılına uzatabilmek için izlemem gereken en mantıklı ve güvenilir yol hangisi sizce? Biraz detaylı anlatabilir misiniz?Vakit ayırıp okuduğunuz için ve vereceğiniz yanıtlardan ötürü şimdiden teşekkür ederim.
-
Merhaba, aslında eski konuya yanıt verecektim ama yeni başlık oluşturdu.
2016 da tezliye kaydolmuştum bu yıl atacaklar. Şimdi sorum şu, şimdi attıklarında ne zaman bakaya durumuna düşeceğim? Bu atılma sürecinden sonra hemen tezsiz kayıt yaptırsam sorun yaşar mıyım?
En ucuz tessiz Yüksek lisans neresi. (Askerlik için)
-
En ucuz tessiz Yüksek lisans neresi. (Askerlik için)
-
@çöl-aslani hocam uzaktan eğitim yapanları araştır sayıları az ama en ucuzu onlar.
-
@aliveli askerlik tecil olur mu?
-
@aliveli uzaktan egitim yuksek lisansla
-
-
@zenginmemur oluyor, tecrübeyle sabit
-
@titoizm tek donem ne kadardir goremedim ama
-
@zenginmemur Başvuru yaptıktan sonra görüyosun hocam. Dönemlik 3bin lira gösterdi.
-
@karakalpaklı evet dostum simdi gordum 3000tl imis daha ucuz yerler var bnce sizi hatirladim guy mulakattan insallah olmustur
-
@zenginmemur Daha ucuz bulursan haber et mutlaka. Yedekte kaldım malesef.
-
@karakalpaklı suan devam eden basvurular var bartin univeeitesi ucuz ama ahmet yesevi taksit yapiyo herhalde
-
Arkadaşlar bir dönem parasi vererek bir buçuk yil erteledim. Tamamini ödemek gerekmez. İlk taksit yeterli. İsparta geçen yil 800 kusur lira idi. Bu fiyatta olan başka bir okul var mi .
-
Bununla ilgili bir başlığımız vardı forumda. Biraz araştırma ile çoğu üniversitenin fiyatları yazıyordu. En ucuz üniversite tespiti de yapılmıştı diye hatırlıyorum.